ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αριστερό πόδι... killer ο Σεμπά"

"Αριστερό πόδι... killer ο Σεμπά"

Ο πρώην βοηθός ομοσπονδιακού τεχνικού και υπεύθυνος τμημάτων υποδομής της εθνικής Βραζιλίας, Μαουρίσιο Κοπερτίνο, αναλύει στο Sport24.gr τον Σεμπά.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, Μαουρίσιο Κοπερτίνο, και μέχρι πρότινος βοηθός ομοσπονδιακού τεχνικού της Κ20 και Ολυμπιακής εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, αναλύει στο Sport24.gr τον Σεμπά, 23χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ του Ολυμπιακού, Σεμπά.

Στο πλευρό του Αλεσάντρε Γκάλο, περνούσε από "κόσκινο" όλα τα νέα ταλέντα που εμφανιζόταν στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Ένα από αυτά ήταν και ο Σεμπά, που τότε έπαιζε στην Κρουζέιρο. Παρακολουθούσε τον Σεμπά, τον αξιολογούσε. Ο Μαουρίσιο Κοπερτίνο εξηγεί στο Sport24.gr ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, του συμπατριώτη του.

"Είναι δυνατός ποδοσφαιριστής, αριστεροπόδαρος. Τα κύρια γνωρίσματά του είναι η ταχύτητα και η τεχνική. Εδώ στη Βραζιλία ξεκίνησε σαν επιθετικός, αλλά νομίζω ότι στην Ευρώπη ταιριάζει να παίζει καλύτερα σαν εξτρέμ. Εγώ να σου πω την αλήθεια, τον προτιμώ σαν επιθετικό. Είναι συγκεντρωμένος στις προπονήσεις, στη δουλειά που κάνει."

"Αριστερό πόδι... killer ο Σεμπά"

Μπορεί ο Σεμπά να διαπρέψει στον Ολυμπιακό; Να προσαρμοστεί αμέσως; Και, ίσως, να πάρει μεταγραφή για μία μεγάλη ομάδα του εξωτερικού; Δείτε τί λέει ο Μαουρίσιο Κοπερτίνο στο Sport24.gr.

"Νομίζω ότι ο Σεμπά έχει όλες εκείνες τις συνθήκες να διαπρέψει, εάν δουλέψει καλά στις προπονήσεις, Μπορεί να κάνει μία σούπερ σεζόν στον Ολυμπιακό. Είναι νέος κι έχει πολλή φυσική δύναμη. Το σουτ με το αριστερό πόδι που επιχειρεί, εξάλλου, είναι πολύ δυνατό. Μπορεί να κάνει μία τέλεια σεζόν στον Ολυμπιακό. Μπορεί να γίνει ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός εξάλλου έχει ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη κι αυτό είναι εχέγγυο ώστε και οι δύο πλευρές να βγουν κερδισμένες.

"Αριστερό πόδι... killer ο Σεμπά"

Εάν ο Σεμπά κάνει μία καλή σεζόν στον Ολυμπιακό, τότε σίγουρα θα του ανοίξουν κι άλλες πόρτες στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Γερμανία. Είναι χώρες ευρωπαϊκές που έχουν πολύ δυνατά πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα, από μία ενδεχόμενη πώληση του Σεμπά."

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσει κανείς το πιο δυνατό και το πιο αδύνατο σημείο του Σεμπά, ποιο θα ήταν αυτό; Ο Μαουρίσιο Κοπερτίνο τον ξέρει καλά από τη Βραζιλία και τα καταθέτει στο Sport24.gr:

"Το πιο δυνατό του σημείο, εάν έπρεπε να διαλέξω, θα ήταν το δυνατό σουτ του με το αριστερό. Και το γεγονός ότι λαμβάνει τέτοια θέση στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μπορεί να σκοράρει και να τελειώσει τις φάσεις. Είναι "killer" σ' αυτή τη θέση.

Το αδύνατό του; Ο Σεμπά είναι 2-3 χρόνια στην Ευρώπη και νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθεί ακόμη στο τακτικό κομμάτι. Λογικό είναι εδώ στη Βραζιλία να είσαι πιο απείθαρχος, να αυτοσχεδιάζεις, αλλά στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ