ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αργεντίνικος επαγγελματισμός, πορτογαλικές επιλογές

Αργεντίνικος επαγγελματισμός, πορτογαλικές επιλογές
INTIME SPORTS

Η νίκη δεν αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού, όμως στο Αίγιο και μέσα από τις επιλογές του Σίλβα μοιάζουν να μπαίνουν σε μια σειρά οι απορίες που αφορούν το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο απόλυτος επαγγελματισμός των Ντομίνγκες - Καμπιάσο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Αίγιο, φυσικά και η νίκη του δεν είναι σε καμία περίπτωση αντικείμενο σχολιασμού, ωστόσο μέσα από τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα προκύπτουν κάποια αβίαστα συμπεράσματα.

Για παράδειγμα ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μαζί του στην αποστολή τους Γιαννιώτα, Κολοβό, ωστόσο έδειξε ότι στην παρούσα φάση δεν εμπιστεύεται τον πρώτο. Ο Σίλβα προτίμησε τον Σεμπά ως αλλαγή του Φουστέρ στο 81', αφήνοντας τον Γιαννιώτα στον πάγκο. Ο Κολοβός από το 62' είχε πάρει τη θέση του Ντομίνγκες, σκοράροντας μάλιστα και ένα πολύ ωραίο τέρμα.

Ο Ζντιέλαρ αγωνίστηκε στο πλάι του Καμπιάσο. Ο Σέρβος που είχε αγωνιστεί στα περισσότερα φιλικά του καλοκαιριού και είχε ξεκινήσει βασικός στο προηγούμενο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, μοιάζει να έχει προβάδισμα στα σχέδια του προπονητή του, σε σχέση με το ταίρι του στις εφεδρείες, Φάνη Τζανδάρη που ήταν εκτός αποστολής.

Με βάση τον τρόπο που κύλησαν τα πράγματα στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναιγιάλειο, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα, γίνεται αντιληπτό ότι για την φετινή σεζόν τουλάχιστον ο Μάρκο Σίλβα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιαννιώτα και Τζανδάρη.

Η προοπτική και για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές είναι η παραχώρηση τους τον Γενάρη με τη μορφή δανεισμού (κατά προτίμηση στο εξωτερικό), προκειμένου να φορτώσουν με αγωνιστικά λεπτά τα πόδια τους και να επιστρέψουν το καλοκαίρι στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός στην αναμέτρηση του Αιγίου ξεχώρισε τους Καμπιάσο, Ντομίνγκες. Πρώτα για τον επαγγελματισμό τους και μετά για την απόδοση τους. Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι αμφότεροι σκόραραν σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς Κυπέλλου, όμως το χάρηκαν και το πανηγύρισαν με τους συμπαίκτες τους. Παράδειγμα προς μίμηση οι δύο έμπειροι άσοι, ειδικότερα για τους νεότερους σε ηλικία συμπαίκτες τους.

Προφανώς και ο Καπίνο με τους παίκτες της αμυντικής γραμμής δεν μπορούν να περάσουν από... κόσκινο, καθώς δεν είχαν καμία απολύτως πίεση. Ωστόσο ο Τσιμίκας έδειξε και πάλι ποδοσφαιρικό θράσος, δεν κρύφτηκε, πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε την ασίστ στο γκολ του Τσόρι. Ο αριστεροπόδαρος μπακ της Νέων έχει στοιχεία μοντέρνου ακραίου αμυντικού και μπορεί να είναι από τους παίκτες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Επηρεασμένοι από την αγωνιστική τους απραξία ήταν οι Φουστέρ και Φινμπόγκασον. Τόσο για τον Ισπανό μέσο, που και φέτος έχει ταλαιπωρηθεί από μικροτραυματισμούς, όσο και για τον Ισλανδό φορ ήταν μάλλον φυσιολογικό να μην έχουν τα ανάλογα πατήματα, καθώς βρίσκονται στο χορτάρι αραιά και που. Και αν για τον Φουστέρ έχουν περάσει και τα χρονάκια (στα 34 βαδίζει πλέον ο Νταβίδ), δεν ισχύει το ίδιο για τον Φινμπόγκασον.

Ο 26χρονος φορ έχει μάλλον την μεγαλύτερη εκτελεστική ικανότητα από τους παίκτες της επιθετικής γραμμής, όσο όμως παραμένει ανενεργός είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δείξει. Σαφώς και οι εμφανίσεις του Μπράουν Ιντέγε δεν επιτρέπουν σκέψεις αντικατάστασης του, όμως το ιδανικό θα είναι να βρεθεί ένας τρόπος να πατάει λίγο παραπάνω χόρτο ο Φινμπόγκασον. Γιατί δεδομένα θα έρθει η στιγμή που θα τον χρειαστεί ο Ολυμπιακός και ο Ισλανδός δεν θα είναι έτοιμος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ