ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποκτά εικόνα το μεταγραφικό του πλάνο

Αποκτά εικόνα το μεταγραφικό του πλάνο

Ανακοινώσεις για την ώρα μπορεί να μην υπάρχουν, ωστόσο ο Ολυμπιακός παραμένει προσηλωμένος στον μεταγραφικό του σχεδιασμό και από βδομάδα έρχεται... τσουνάμι εξελίξεων.

Οι μέρες περνάνε, πιθανόν να μοιάζει πως ο Ολυμπιακός είναι στάσιμος στον μεταγραφικό του σχεδιασμό αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών έχουν ολοκληρωθεί από τα μέσα Απριλίου και μοιραία οι μεταγραφές είναι το μοναδικό πράγμα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τονίσει επισταμένως πως οι εξελίξεις θα τρέξουν μετά τον τελικό του Champions League. Οπότε από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε ουσιαστικά στην απαρχή νέων δεδομένων όσον αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης αλλά και των αποδεσμεύσεων. Γιατί εκτός από αφίξεις, θα υπάρξουν και μπόλικες αποχωρήσεις.

Ζεστό και κρύο από τον Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του προχώρησε σε δύο σημαντικές επισημάνσεις. Η μία είχε να κάνει με τον Νορντίν Αμραμπάτ.

"Είναι ένας παίκτης που μας αρέσει. Είναι στα μεταγραφικά μας πλάνα, θέλουμε να τον αποκτήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr .

Την ίδια στιγμή ο Τύπος της Τουρκίας κάνει λόγο ακόμη και για συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γαλατάσαραϊ. Το μόνο σίγουρο είναι πως το θέμα του Μαροκινού διεθνή εξτρέμ είναι υπαρκτό.

Από την άλλη ο 51χρονος κόουτς των Πειραιωτών έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Παπακουλί Ντιοπ. "Δεν είναι στα πλάνα μας ο Ντιοπ, δεν ενδιαφερόμαστε για την απόκτηση του", υποστήριξε ο Μίτσελ.

Πρόκειται για παιχνίδι τακτικής, καθώς είναι δεδομένο πως ο Σενεγαλέζος μέσος φεύγει από την Λεβάντε και για την ώρα ο Ολυμπιακός αποτελεί την καλύτερη προοπτική για την καριέρα του.

Το ζήτημα είναι πως τόσο ο ισπανικός σύλλογος, όσο και ο ίδιος ο παίκτης πρέπει να ρίξουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πιάσει ταβάνι στην προσφορά τους, οπότε οι απέναντι πλευρές πρέπει να "πέσουν" για να γίνει το deal.

Υπάρχει καπνός με Φινμπόγκασον

Ναι, ο Ισλανδός "μπόμπερ" της Χέρενφέν ενδιαφέρει πολύ τον Ολυμπιακό. Και ο ίδιος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την φανέλα των Πειραιωτών και να αγωνιστεί στο Champions League. Το θέμα μοιάζει καθαρά οικονομικό. Να τα βρει ο Ολυμπιακός με τον ολλανδικό σύλλογο και φυσικά με τον Mister 53 γκολ στην "Χώρα της Τουλίπας" την τελευταία διετία.

Υπενθυμίζουμε πως το συμβόλαιο του διεθνή στράικερ με την Χέρενφεν εκπνέει το καλοκαίρι του 2015. Η αξία του είναι στα 9 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η πώληση του δεν θα φτάσει εκεί.

'Όπλο" του Ολυμπιακού, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, πως αν ο Φινμπόγκασον δεν πωληθεί τώρα, τον Γενάρη μπορεί να υπογράψει ελεύθερος όπου θέλει δίχως να πάρει φράγκο η ομάδα του. Με ένα ποσό γύρω στα 6 εκατομμύρια, γίνεται του Ισλανδού.

Καρεμπέ, Ισά και Μίτσελ θα βρεθούν στην Λισσαβώνα για τον τελικό του Champions League και πιθανότατα εκεί να πραγματοποιηθούν επαφές με τον ατζέντη του Φινμπόγκασον.

Φάκελος "Τζόελ Κάμπελ"

Σε συνέντευξη του στην "Al Dia" της Κόστα Ρίκα, ο 22χρονος κυνηγός τόνισε πως θέλει να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ της Άρσεναλ.

"Οι άνθρωποι της Άρσεναλ μου είπαν ότι θα συναντηθούμε μετά το Μουντιάλ. Επιστρέφω εκεί, είναι η ομάδα μου και έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Θα προσπαθήσω να παίξω, να κάνω καλή προετοιμασία και να κερδίσω μια θέση στο ρόστερ. Είμαι βέβαιος για τις δυνατότητές μου και ότι μπορώ να καταφέρω να παίξω στην Premier League, κάτι που δεν έγινε πέρσι για να πάρω παιχνίδια ενόψει του Μουντιάλ.

Ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ με βοήθησαν πολύ. Έπαιξα 40 ματς σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή η διάρκεια μου έκανε πολύ καλό. Εμπιστεύομαι πολύ τον Μίτσελ, προσπάθησα να απορροφήσω όλα όσα μου έμαθε, μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Κι αυτό ήταν το μεγάλο όφελός μου. Δούλεψα σκληρά, έμαθα πολλά, νιώθω ότι είμαι καλός σχεδόν στα πάντα, αλλά έχω να βελτιωθώ κι άλλο".

Και ναι και... όχι. Είναι βέβαιο πως ο Κάμπελ θέλει, τώρα ή στο μέλλον, να παίξει στην Άρσεναλ. Λογικό, λογικότατο. Το θέμα είναι τι σκέφτεται ο Βενγκέρ και οι συνεργάτες του. Προ ημερών κορυφαίο στέλεχος των "κανονιέρηδων" είχε επισημάνει πως ακόμη δεν υπάρχει καμία απόφαση για το μέλλον του Κάμπελ. Και επειδή ο παίκτης ανήκει στους Λονδρέζους, τι πιο φυσιολογικό από το να επιστρέψει εκεί μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Στις δηλώσεις γίνεται αντιληπτό πως εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει στην Άρσεναλ, αλλά παράλληλα δεν κλείνει την πόρτα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες τα ρεπορτάζ στο Νησί θέλουν τους "gunners" να παραχωρούν τον Κάμπελ με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια λίρες. Δηλαδή περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτά τα λεφτά ο Ολυμπιακός το συζητάει. Οι Πειραιώτες θέλουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον Κοσταρικανό διεθνή άσο. Με αγορά, συνιδιοκτησία ή στην εσχάτη με μια ανανέωση του δανεισμού του. Οριστικές εξελίξεις μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Θέλει ΑΠΟΕΛ ο Ντε Βινσέντι και Στσέποβιτς η Σπόρτινγκ Χιχόν

Είπαμε και πριν. Εκτός από "έλα" θα έχει και κάμποσα "φύγε" το μενού. Ο Τομάς Ντε Βινσέντι είχε μια εξαιρετική σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ. Γκολ, ασίστ και γεμάτες, χορταστικές εμφανίσεις. Ο Αργεντίνος αντιλαμβάνεται πως πολύ δύσκολα θα έχει μέλλον στον Πειραιά.

Οπότε τώρα που ταίριαξαν τα χνώτα του με τον κυπριακό σύλλογο, θέλει να μείνει εκεί. Την παραμονή του επιθυμεί και ο Γιώργος Δώνης. Ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει την κίνηση του και εφόσον τα βρει με τους "ερυθρόλευκους", η μεταγραφή του Ντε Βινσέντι θα ολοκληρωθεί.

Κοντά στην αποχώρηση είναι και ο Μάρκο Στσέποβιτς. Στην Ισπανία υποστηρίζουν με θέρμη πως η Σπόρτινγκ Χιχόν ετοιμάζει πρόταση για την απόκτηση του.

Από τον Μίτσελ μάλλον δεν υπολογίζεται ο Σέρβος φορ, επομένως όλα θα εξαρτηθούν από μια καλή προσφορά. Εφόσον αυτή φτάσει στο Λιμάνι, από την Χιχόν ή οποιονδήποτε άλλο σύλλογο, ο Μάρκο θα κουνήσει μαντήλι.

Τζοβίνκο; Longshot, που λένε και οι Άγγλοι...

Οι Ιταλοί επιμένουν να εμπλέκουν σε μεταγραφικά σενάρια τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά με το όνομα του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Φεύγει από την Γιουβέντους ο 27χρονος άσος και ο ατζέντης του δεν διέψευσε τα περί ενδιαφέροντος των Πειραιωτών.

Όμως με τα ονόματα που έβαλε στο κόλπο της απόκτησης του θαυματουργού κοντού, μάλλον είναι απίθανο να τον δούμε με τα "ερυθρόλευκα". Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, αλλά για να γίνει του Τζοβίνκο στον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν την κούρσα από τις... σημειώστε: Άρσεναλ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Μονακό, Ίντερ! Άρα;

Αρέσει ο Μπουρκ

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο Μπέρνι Μπουρκ δοκιμάζεται στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, περνώντας από το μικροσκόπιο των Πειραιωτών. Ο 18χρονος Κοσταρικανός, διεθνής με τις μικρές ομάδες της πατρίδας του, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Ξεχωρίζει για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του.

Ανήκει στην Σάντος ντε Χουάπιλες αλλά εφόσον ο Ολυμπιακός θελήσει να τον αποκτήσει, το οικονομικό δεν θα σταθεί εμπόδιο

Κοστολογείται στις 50 με 80 χιλιάδες ευρώς. Μάνατζερ του είναι ο Χοακίμ Μπατίκα, εκπρόσωπος και του Τζόελ Κάμπελ, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους Καρεμπέ και Ισά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ