ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποφασίζει για Ντιγκάρ

Αποφασίζει για Ντιγκάρ

Επιμένουν στην Γαλλία για τον Ντιγκάρ, την στιγμή που ο Ολυμπιακός προχωράει για τον Μιλιβόγεβιτς και ο Πλέγας ετοιμάζεται να ενταχθεί στους Πειραιώτες από τον Γενάρη.

Εξαιτίας των ημερών δεν υπάρχουν εξελίξεις στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν και πάλι τις επαφές τους μέσα στο Σαββατοκύριακο (27-28/12), προκειμένου να κλείσουν αρχικά το θέμα του στόπερ και εν συνεχεία να ασχοληθούν πιο ζεστά με 2-3 ακόμη ενδιαφέρουσες περιπτώσεις σε θέσεις όπως του κεντρικού μέσου και του ακραίου επιθετικού.

Οι Γάλλοι πάντα επιμένουν για την υπόθεση του Ντιντιέ Ντιγκάρ. Του 28χρονου αρχηγού της Νις που ψάχνει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Το συμβόλαιο του με τον σύλλογο της Νίκαιας ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2015 και με ένα ποσό όχι παραπάνω από 400 χιλιάδες ευρώ μπορεί να πάρει την ελευθέρας του.

Ο Ντιγκάρ αγωνίζεται κατά κανόνα ως κεντρικός μέσος, έχοντας κυρίως ανασταλτικές ικανότητες, ενώ μπορεί να καλύψει την θέση του στόπερ αν παραστεί ανάγκη. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το τελευταίο δεν σημαίνει τίποτα στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού.

Απλά μετά τους Σιόβα, Αυλωνίτη, Μποτία (όταν αποθεραπευτούν πλήρως οι δύο τελευταίοι), συν τον νέο στόπερ που αναμένεται τις επόμενες 5-6 ημέρες, ενδεχόμενη απόκτηση του Ντιγκάρ δίνει μια άμεση λύση στον άξονα της μεσαίας γραμμής και μια έμμεση στο κέντρο της άμυνας, αν και εφόσον.

Και αν ευσταθούν οι δικές μας πληροφορίες από άνθρωπο στο εξωτερικό που γνωρίζει καλά τα ντεσού της υπόθεσης, η περίπτωση του 28χρονου μέσου της Νις είναι καθαρά στα χέρια του Ολυμπιακού. Αν οι "ερυθρόλευκοι" το αποφασίσουν, τότε θα κάνουν δικό τους τον Ντιγκάρ που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να συνεχίσει την καριέρα του στον Πρωταθλητή Ελλάδας, πάντα με τις ευλογίες και του Κριστιάν Καρεμπέ.

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε πως για τον αρχηγό της Νις ενδιαφέρεται και η Μπορντό, που χάνει τρεις παίκτες ενόψει του Κόπα Άφρικα και έχει στα υπόψιν της τον Ντιγκάρ.

Σε καλό δρόμο του Μιλιβόγεβιτς

Ο τραυματισμός του παίκτη μπορεί να φρέναρε για λίγο τις εξελίξεις, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πάντα στην ατζέντα του να τελειώνει με την απόκτηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς με κανονική μεταγραφή από την Άντερλεχτ. Για τον 23χρονο άσο υπάρχει ρήτρα κάπου στα 2,5 με 3 εκ. ευρώ για το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο το Λιμάνι δεν θεωρούν πως είναι ανάγκη να περιμένουν μέχρι τότε.

Τόσο οι διοικούντες, όσο και ο Μίτσελ, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τον Σέρβο, δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν για να πειστούν όσον αφορά την αξία και την συμβατότητα του παίκτη στην ομάδα, οπότε επιθυμούν να ολοκληρώσουν μια ώρα αρχύτερα.

Με έναν Μιλιβόγεβιτς να έχει βρει την υγειά του στον Πειραιά και να επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Με τα καλύτερα λόγια για τον Λούκα μίλησε και ο συμπατριώτης του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, "καρφώνοντας" πλαγίως την Άντελρεχτ.

"Η παρουσία του στον Ολυμπιακό αποδεικνύει πως ήταν παρεξηγημένος στην Άντερλεχτ. Η καριέρα ενός παίκτη μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Για τον Λούκα, στην Ελλάδα όλα τα κομμάτια είναι στο σωστό σημείο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μίτροβιτς.

Πλέγας από Γενάρη

Ο Αλέξης Κούγιας πριν λίγους μήνες είχε κατηγορήσει τον Παναθηναϊκό πως με πλάγιες μεθοδεύσεις προσπάθησε να αποκτήσει τον Κωνσταντίνο Πλέγα, τον πλέον ταλαντούχο παίκτη από τα τμήματα υποδομής της Παναχαϊκής.

Εντέλει ο Ολυμπιακός αφού πρώτα τα βρήκε με την διοίκηση της αχαϊκής ομάδας, εν συνεχεία απέκτησε τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο και άφησε στην Παναχαϊκή με την μορφή του ετήσιου δανεισμού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το "ΣΠΟΡ FM Πάτρας, 96,3", ο 17χρονος μέσος αναμένεται να κάνει την διαδρομή Πάτρα - Πειραιάς μέσα στον Ιανουάριο και όχι το προσεχές καλοκαίρι, προκειμένου να ενταχθεί άμεσα στους "ερυθρόλευκους" και να προσαρμοστεί γρηγορότερα στα νέα δεδομένα της καριέρας του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ