ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποφάσεις με κρύο κεφάλι

Αποφάσεις με κρύο κεφάλι
INTIME SPORTS

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στο χορτάρι, η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν προτίθεται να προχωρήσει σε βιαστικές κινήσεις. Ηρεμία και αγωνιστική βελτίωση το ζητούμενο στο άμεσο διάστημα.

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι φυσιολογικό να έχουν φέρει προβληματισμό στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Το Europa League είναι ήδη παρελθόν για τους Πειραιώτες, στο Κύπελλο καλούνται να περάσουν το εμπόδιο της ΑΕΚ στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ (1-1 το πρώτο ματς στο Φάληρο), ενώ για την ώρα τουλάχιστον (καθώς ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης για το -3 που του επιβλήθηκε μετά τα επεισόδια στην Λεωφόρο) βρίσκονται στο +6 στο πρωτάθλημα, προβάδισμα που ίσως να μην λέει πολλά αν δεν υπάρχει άμεση αγωνιστική βελτίωση.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο Ολυμπιακός είναι ευδιάκριτα και στην διοίκηση της ομάδας, που ωστόσο δεν προτίθεται να πάρει αποφάσεις εν θερμώ. Μέχρι το τέλος της σεζόν και στα παιχνίδια που υπολείπονται, άπαντες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στο Λιμάνι και την επόμενη σεζόν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τα 9 ματς που απομένουν έως την ολοκλήρωση της Super League και όσα δώσουν για το Κύπελλο (ανάλογα με την έκβαση του επαναληπτικού με την ΑΕΚ) οι Πειραιώτες, θα λειτουργήσουν σαν εξετάσεις για πολλούς από τους ποδοσφαιριστές.

Περέιρα και συνεργάτες

Σίγουρα ο Βίτορ Περέιρα δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα μετά το σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και κυρίως των κακών εμφανίσεων συνολικά που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός. Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά για τον Πορτογάλο τεχνικό, που ήρθε μεσούσης της σεζόν με την ανάγκη και την πίεση για αποτελέσματα να είναι άμεση και μάλιστα σε 3 μέτωπα.

Το ρόστερ δεν είναι δικό του, ελλείψεις υπήρχαν, ενώ συν τοις άλλοις δεν είχε και τον απαιτούμενο χρόνο να δουλέψει πάνω στα αγωνιστικά θέματα που ταλαιπωρούν την ομάδα του. Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως και ο ίδιος δεν έχει το δικό του μερίδιο, καθώς επιμένει σε παίκτες που δεν προσφέρουν τα απαραίτητα και η φιλοσοφία που κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο προσδίδει διστακτικότητα. Στοιχείο που είναι εντελώς εκτός "ερυθρόλευκου" ποδοσφαιρικού DNA.

Πάντως για την ώρα δεν υπάρχει θέμα με τον Περέιρα που μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον θα επιχειρήσει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στο χορτάρι. Αυτό είναι και το νούμερο 1 ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή, προκειμένου ο Ολυμπιακός να καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Από εκεί και πέρα θα αξιολογηθούν όλοι οι συνεργάτες του τεχνικού τιμ και της διοίκησης που εμπλέκονται στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Οι όποιες αποφάσεις φυσικά δεν πρόκειται να ληφθούν τώρα, καθώς το χρονικό σημείο της σεζόν δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο, αλλά τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού ή τουλάχιστον από την στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι επίσημες υποχρεώσεις των Πειραιωτών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Σωματική και ψυχολογική αποφόρτιση

Από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Περέιρα αποφάσισε να δώσει δύο ημέρες ρεπό στους παίκτες του, αφού πέρα από σωματική διέκρινε κυρίως ψυχολογική κούραση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αντιλαμβάνεται πως οι ποδοσφαιριστές του νιώθουν για τα καλά την πίεση από τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα και θεώρησε πως αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για αποφόρτιση.

Εξάλλου ο ρυθμός και το πρόγραμμα των προπονήσεων θα αλλάξει, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού αποφασισμένο να δουλέψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι της τακτικής.

Προϊόντος του χρόνου και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ευνοϊκά στο προσεχές διάστημα, ο Περέιρα ενδέχεται να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού που προηγήθηκαν μέσα στη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ