ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από... χθες στον Ολυμπιακό ο Βέλλιος!

Από... χθες στον Ολυμπιακό ο Βέλλιος!
Βέλλιος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν οι "ερυθρόλευκοι" αποφασίσουν να πάρουν τον Έλληνα διεθνή επιθετικό, Απόστολο Βέλλιο, θα πιάσει αμέσως δουλειά στο Ρέντη. Για να έρθει όμως ο φορ της Νότιγχαμ θα πρέπει να φύγει ένας από τους υπάρχοντες του ρόστερ.

Σηκώθηκε ολόκληρη συζήτηση για το αν ο Απόστολος Βέλλιος ανήκει στον Ολυμπιακό ή όχι. Η αλήθεια είναι πώς ο Έλληνας φορ έχει συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ για τρία χρόνια ακόμα. Βέβαια, αν αποφασίσει ο Ολυμπιακός να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Ιανουάριο, δεν θα συναντήσει και ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Αν οι Πειραιώτες τον ήθελαν σήμερα, ο Βέλλιος θα ερχόταν (που λέει ο λόγος) από... χθες. Είναι μία περίπτωση που ουσιαστικά ο Ολυμπιακός την έχει υπό πλήρη έλεγχο και δεν χρειάζεται καν να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση για το αν ο παίκτης μπορεί να φορέσει ή όχι τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας. Εξαρτάται ξεκάθαρα από τον Ολυμπιακό.

Ο Βέλλιος είχε θέσει ως προτεραιότητά του το εξωτερικό, πήγε στη Νότιγχαμ από το καλοκαίρι του 2016 και ενώ πέρσι είχε 28 συμμετοχές στην Championship, φέτος έχει παίξει μόλις μία φορά σε αγώνα Λιγκ Καπ. Στην Championship έχει βρεθεί μόλις μία φορά σε αποστολή χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Είναι ολοφάνερο ότι ο προπονητής της Νότιγχαμ μόνο αρνητικός δεν θα ήταν στο ενδεχόμενο αποχώρησής του. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στην παρούσα φάση, ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει καμία απολύτως απόφαση για τον Βέλλιο. Σίγουρα είναι ένας από τους παίκτες που έχει στα υπόψη, αλλά μέχρι εκεί. Φυσικά και ο Έλληνας φορ δεν θέλει να "φάει" άλλο ένα εξάμηνο, βλέποντας όλα τα ματς από την εξέδρα.

Ωστόσο, για να πιάσει... λιμάνι ο Βέλλιος ή οποιοσδήποτε άλλος επιθετικός, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αποχωρήσει κάποιος από τους φορ που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Το μυαλό όλων είναι λογικό να πηγαίνει στον Εμενίκε που έχει το πιο βαρύ συμβόλαιο και δεν έχει βοηθήσει καθόλου τους “ερυθρόλευκους”. Όμως, εώς τον Ιανουάριο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

Ο Νιγηριανός ακόμα δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του στο γόνατο και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, πάει από Δεκέμβριο η επιστροφή του στη δράση. Αν ο Λεμονής τού δώσει χρόνο συμμετοχής και ο Εμενίκε αρχίσει να βρίσκει δίχτυα, όπως αντιλαμβάνεστε, δύσκολα θα τεθεί θέμα αποχώρησης του Αφρικανού.

Από την άλλη βεβαίως, αν δεν αλλάξει το σκηνικό με τον Εμενίκε εώς τον Γενάρη, τότε ναι, το όνομα του Βέλλιου θα είναι ένα από τα πολλά που θα “παίξουν” και αναπόφευκτα στο λιμάνι θα κοιτάξουν να βρεθεί μία λύση με τον Νιγηριανό.

Ήδη στην Τουρκία υπάρχουν ένα σωρό δημοσιεύματα που τον φέρνουν στο “στόχαστρο” της Μπασακσεχίρ και της Οσμάνλισπορ. Είπαμε όμως: Ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για την υπόθεση του φορ και ανάλογα με τις... ορέξεις του Εμενίκε, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε από τώρα να πούμε με σιγουριά ότι στον Ολυμπιακό είναι ζεστοί στο να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα πάρει τον ρόλο του “μπακ απ” του Κούτρη. Ο Χρβόγιε Μίλιτς δεν υπάρχει πλέον στο “κάδρο” και ακούγεται έντονα ότι ομάδες από Ρωσία και Ουκρανία έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κροάτη.

Ο Κούτρης δεν γίνεται να βγάλει... non stop τη σεζόν και ούτε αποτελεί λύση για τον Λεμονή η αλχημεία με τον Φιγκέιρας στα αριστερά. Ο Λεμονής θα ήθελε έναν “Μίλιτς”, έναν παίκτη που θα δίνει ανάσες στον Κούτρη, ο οποίος έχει τραβήξει μεγάλο κουπί από τα τέλη Σεπτεμβρίου...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ