ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απο ώρα σε ώρα ο Καμπιάσο

Απο ώρα σε ώρα ο Καμπιάσο

Ο σπουδαίος Αργεντίνος παίκτης θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, αφού ο Κασάμι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες από τον Πειραιά.

Ο Αργεντινός Εστέμπαν Καμπιάσο αναμένεται να είναι η μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς έμεινε ελεύθερος από τη Λέστερ και ο νταμπλούχος δεν άφησε να πάει χαμένη η μεγάλη ευκαιρία.

Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, παρά την πρόσφατη διάψευση του Ολυμπιακού και το κρίσιμο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη, αν και δεν αποκλείεται να συμφωνήσει ο μάνατζερ του με τον πρωταθλητή αργά το βράδι.

Ο Εστάμπαν Καμπιάσο ή "Κούτσου" όπως είναι το παρατσούκλι του γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1980 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες των Αρχεντίνος Τζούνιορς κι εν συνεχεία πέρασε για πρώτη φορά την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μαζί με τον αδερφό του Νικολάς. για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και τα τμήματα υποδομής αυτής. Μαζί γύρισαν το 1998 στο Μπουένος Άιρες και ο Εστέμπαν ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από την Ιντεπεντιέντε. Το 2001 μετακόμισε στη Ρίβερ Πλέιτ και μετά μία... επιστροφή. Ξανά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξανά στη Μαδρίτη, ξανά στη Ρεάλ. Στους "μερένγκες" κάθισε 2 χρόνια, και στη συνέχεια αναχώρησε για το Μιλάνο και την Ίντερ.

Μία δεκαετία στους "νερατζούρι". Την περυσινή αγωνιστική σεζόν, ήταν στην Αγγλία κι αγωνίστηκε στην Premier League με τη φανέλα της Λέστερ, όπου αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας

Ήταν διεθνής με όλες της μικρές ομάδες της εθνικής Αργεντινής (U17 και U20) αλλά και με την Ανδρών έχοντας από το 2000 έως το 2011, 52 συμμετοχές και πέντε γκολ.

Μια καριέρα... τίτλοι

Είναι ο τρίτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα του, πίσω από τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο και τον Λιονέλ Μέσι. Περίοπτη θέση, σ' όλα τα τρόπαια, το Champions League με την Ίντερ.

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το πρωτάθλημα του 2002-2003, το Διηπειρωτικό του 2002, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2002 και το ισπανικό Σούπερ Καπ του 2003. Με την Ίντερ κατέκτησε το Champions League του 2010, πέντε ιταλικά πρωταθλήματα (2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10), τέσσερα ιταλικά Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αυτό του 2010. Με την εθνική Αργεντινής πήρε το Copa America Νέων του 1997 και του 1999 αλλά και το Μουντιάλ Νέων του 1997.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ