ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από την Σχολή Μυτιλήνης στο "Emirates"

Από την Σχολή Μυτιλήνης στο "Emirates"
INTIME SPORTS

Το βράδυ της Τρίτης (29/9) στο Λονδίνο, ο Πραξιτέλης Βούρος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που προέρχεται από Σχολή Ποδοσφαίρου των Πειραιωτών και αγωνίστηκε στο Champions League.

Στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Emirates", ο Πραξιτέλης Βούρος πέρασε στην θέση του Κώστα Φορτούνη με αποστολή να συνδράμει στις αμυντικές προσπάθειες των συμπαικτών του και να μείνει έως το τέλος αυτό το 2-3 του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ.

Και πράγματι έτσι συνέβη. Ο νεαρός στόπερ με καταγωγή από την Μυτιλήνη ήταν αυτός που μαζί με τον Τάσο Αυλωνίτη τράβηξε όλο το κουπί της προετοιμασίας στις θέσεις των στόπερ. Ο Βούρος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα και μια θέση στο ρόστερ της περιόδου 2015-16.

Ο Βούρος λοιπόν ήταν ανάμεσα στους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος τεχνικός στο "Emirates" και η ιστορία θα γράψει και το δικό του όνομα σε αυτή την μεγαλειώδη ευρωπαϊκή βραδιά του Ολυμπιακού.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός έγραψε ιστορία και για έναν ακόμη λόγο. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που προέρχεται από Σχολή Ποδοσφαίρου -και συγκεκριμένα αυτής της Μυτιλήνης- που πήρε μέρος σε αναμέτρηση του Champions League.

Από την Σχολή του Ολυμπιακού στην Μυτιλήνη, ο Βούρος βρέθηκε στον Αιολικό και όντας διεθνής με την Εθνική Παίδων, το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αρχικά φόρεσε τα ερυθρόλευκα για την Κ-17 των Πειραιωτών.

Με τους Νέους του Ολυμπιακού, ο Πραξιτέλης Βούρος έχει κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2013 και το 2015.

Ο Βούρος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στο Champions League και ο δεύτερος γενικά από την Ακαδημία. Είχε προηγηθεί ο Νίκος Βέργος (δανεικός στην Έλτσε φέτος) ο οποίος είχε συμμετοχή (ως αλλαγή) στον αγώνα με την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ στο "Old Trafford" τον Μάρτιο του 2014.

Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ο Πραξιτέλης Βούρος ετοιμαζόταν να μπει στον αγωνιστικό χώρο του "Emirates", αντικαθιστώντας τον Κώστα Φορτούνη, τα μέλη της ομάδας Νέων ( είχαν αγωνιστεί λίγες ώρες νωρίτερα κόντρα στους "κανονιέρηδες" για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Youth League) που ήταν στην εξέδρα του γηπέδου, σηκώθηκαν όρθια και τον χειροκρότησαν με θέρμη, θέλοντας να εμψυχώσουν τον 20χρονο στόπερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ