ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από την Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Serie A

Από την Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Serie A

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Κάλιαρι και αποτελεί τον τέταρτο ποδοσφαιριστή που φτάνει σε σύλλογο της Serie A, προερχόμενος από την Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Στο ιταλικό πρωτάθλημα και με τη φανέλα της Κάλιαρι συνεχίζει την καριέρα του ο Μπάμπης Λυκογιάννης, τον οποίο και απέκτησαν οι Σαρδηνοί την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έναντι 600.000 ευρώ από την Στουρμ Γκρατς.

Ο Έλληνας διεθνής μπακ υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών με ετήσιες αποδοχές που μαζί με τα μπόνους φτάνουν το 1,4 εκατ. ευρώ. Ο Λυκογιάννης έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε ομάδα της Serie A, προερχόμενος από την Ακαδημία του Ολυμπιακού (είχε στεφθεί πρωταθλητής Κ-17 το 2010 και το 2011 και πρωταθλητής Κ-20 το 2013).

Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2011 (10 συμ.) και ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Λεβαδειακό (23 συμ.), Εργοτέλη (23 συμ.), πριν αναζητήσει την τύχη του στην Αυστρία με την Στουρμ Γκρατς (81 συμ., 6 γκολ, 5 ασίστ).

Την αρχή είχε κάνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το καλοκαίρι του 2004, όταν είχε πάει στη Μεσίνα και εν συνεχεία φορέσει τη φανέλα των Μίλαν, Ρόμα (αργότερα και των Άσκολι, Σιένα). Ο βετεράνος γκολκίπερ και νυν προπονητής, ήταν ο πρώτος παίκτης από την Ακαδημία του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και την Serie A.

O Παναγιώτης Κονέ επίσης το 2004 άφησε την Ακαδημία του Ολυμπιακού για να ενταχθεί στη Λανς και ακολούθησαν οι ΑΕΚ, Ηρακλής και η ιταλική περιπέτεια με τις Μπρέσια, Μπολόνια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα.

Τρίτος παίκτης που είχε παίξει στη Serie A προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού (πρωταθλητής με την Κ-20 το 2010) ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα του Πειραιά και μετά από 73 συμμετοχές με 8 γκολ και 13 ασίστ φορώντας τα ερυθρόλευκα, μετακόμισε στην Τζένοα (37 συμ., 4 γκολ, 4 ασίστ) το 2013 έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο "Φέτφα" φόρεσε τη φανέλα και της Κιέβο Βερόνα (4 συμ.), πριν πάρει μεταγραφή για την Αλ Αχλί τον Ιούλιο του 2015, ομάδα στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα (87 συμ., 18 γκολ, 28 ασίστ).

Από τις 22 Ιανουαρίου ο Μπάμπης Λυκογιάννης έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Serie A έχοντας προηγουμένως θητεύσει στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στον Μαραθώνιο κερδίζεις με διαχείριση
Το μήνυμα του Μιραλάς για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ!
Αφήστε τον Γκαρθία στην ησυχία του!
Μεμονωμένα οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ