ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από τα "πέτρινα χρόνια" τέσσερα σερί ματς Α' Εθνικής δίχως νίκη ο Ολυμπιακός

Από τα "πέτρινα χρόνια" τέσσερα σερί ματς Α' Εθνικής δίχως νίκη ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να βρει νίκη σε τέσσερις σερί αγωνιστικές κανονικής σεζόν για πρώτη φορά από το 1992-1993 και τα "πέτρινα χρόνια" (video).

Χρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει να αναζητά νίκη για τέσσερις αγωνιστικές πρωταθλήματος και να μην τα καταφέρνει.

Μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι πρωταθλητές Ελλάδας συμπλήρωσαν καρέ αποτυχημένων αποτελεσμάτων, που άρχισαν με την ισοπαλία στην Ξάνθη, συνεχίστηκαν με το 1-1 απέναντι στον Αστέρα στο Φάληρο, ακολούθησε η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για να έρθει ο αγώνας με τους Περιστεριώτες να συνεχίσει το σερί.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα τον χειμώνα του 1993, στα "πέτρινα χρόνια", ο Ολυμπιακός είχε διαλύσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παλιό "Καραϊσκάκης" με 5-1 χάρη σε δύο γκολ του Όλεγκ Προτάσοφ και άλλα δύο πέναλτι του Γιώργου Μητσιμπόνα (είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, πάντως) στην 20ή αγωνιστική της Α' Εθνικής.

Στον πάγκο καθόταν ο Απόστολος Φίλης ως υπηρεσιακός, αφού μετά από την εκτός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και την έδρας ισοπαλία με τον Εδεσσαϊκό, είχε απομακρυνθεί ο Όλεγκ Μπλαχίν.

Οι "ερυθρόλευκοι", χωρίς τον Σωκράτη Κόκκαλη ακόμα στο "τιμόνι", προσέλαβαν τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς και το ντεπούτο του θα γινόταν με τον Άρη, στο "Νίκος Γκούμας", λόγω τιμωρίας των "κιτρίνων". Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού κατάφερε να νικήσει με 2-1.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Αθηναϊκό στο Φάληρο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο ο Παναγιώτης Σοφιανόπουλος και ο Μητσιμπόνας με πέναλτι στο 83' κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας για τους "ερυθρολεύκους".

Την επόμενη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Δράμα για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα. Η κεφαλιά του Παναγιώτη Τσαλουχίδη του έδωσε προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και απέσπασαν ισοπαλία 1-1. Ο Πέτροβιτς συνέχισε την αναζήτηση της πρώτης νίκης, αλλά δεν τη βρήκε ούτε στην 24η αγωνιστική με αντίπαλο την Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί βρήκαν γκολ με τον Σίνισα Κοντσάλοβιτς και τον Δημήτρη Γκένα κι έφυγαν νικητές με 2-0 από το "Καραϊσκάκης".

Το αρνητικό σερί των Πειραιωτών δεν σταμάτησε στα τέσσερα παιχνίδια. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετώπισαν τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" και η ομάδα του Έγκεν Γκέραρντ πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Κώστα Παυλόπουλου και του Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς (είχε ισοφαρίσει ο Ντανιέλ Μπατίστα, που αποβλήθηκε στο 61').

Η πρώτη νίκη του Πέτροβιτς στο πρωτάθλημα ως προπονητής του Ολυμπιακού ήρθε στις 21 Μαρτίου 1993, στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Πιερικό, με 4-0 χάρη στα γκολ των Ηλία Σαββίδη, Μητσιμπόνα και Νίκου Τσιαντάκη (2).

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Εάν συμπεριλάβουμε στον υπολογισμό και τους αγώνες των playoffs και όχι μόνο της κανονικής σεζόν, τότε τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έμεινε δίχως νίκη στο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2009-2010 και συγκεκριμένα στα playoffs εκείνης της χρονιάς.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν σε μεταβατικό στάδιο προέρχονταν από μία κάκιστη σεζόν και δεν βελτίωσαν την εικόνα τους ούτε στους αγώνες κατάταξης. Μετά από την ήττα από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και τη νίκη επί της ΑΕΚ, ακολούθησαν οι δύο συνεχόμενες ήττες 0-1 από τον ΠΑΟΚ, με γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην Τούμπα και του Βλάνταν Ίβιτς στο Φάληρο, σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι με αποβολές των Όλοφ Μέλμπεργκ και Πάμπλο Κοντρέρας στο τέλος.

Όταν ο Άρης επισκέφθηκε το "Καραϊσκάκης", κατάφερε να φύγει "αλώβητος" με 0-0, ενώ στην τελευταία αγωνιστική των playoffs, η ΑΕΚ πήρε εκδίκηση και νίκησε με 2-1 στο ΟΑΚΑ, με τέρματα του Κώστα Μανωλά και του Ίσμαελ Μπλάνκο, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να ισοφαρίζει προσωρινά.

Μάλιστα, αυτό το σερί τεσσάρων αγώνων δίχως νίκη διαδέχθηκε και η γκέλα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, όταν με Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο και Βαγγέλη Μαρινάκη στα "ηνία", ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα 1-2 από τον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο" (άνοιξε το σκορ ο Κώστας Μήτρουγλου, έκαναν την ανατροπή οι Μπόγκνταν Μάρα, Απόστολος Βέλλιος), συμπληρώνοντας άλλη μία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος δίχως νίκη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ