ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από Δευτέρα - Τρίτη για προπονητή στον Ολυμπιακό

Από Δευτέρα - Τρίτη για προπονητή στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εκτός απροόπτου δεν θα προκύψει κάτι την Κυριακή (14/5). Δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα ο Τόμας Κρίστιανσεν του ΑΠΟΕΛ. Οι πιθανότητες (έστω και ελάχιστες) για Λεμονή και Λουτσέσκου.

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει στο θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό μέσα στο Σαββατοκύριακο (13-14/5). Από Δευτέρα (15/5) φαίνεται ότι θα αρχίσουν και πάλι να… γκαζώνουν στο λιμάνι για τον "εκλεκτό" του πάγκου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ασχολήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με τον Ρεμί Γκαρντ. Το ταξίδι του Φρανσουά Μοντέστο ήταν σύντομο στο Παρίσι. Οι πληροφορίες λένε ότι τα είχε βρει σχεδόν αμέσως με τον Γκαρντ, αλλά αφού είχε γυρίσει ο Μοντέστο στην Ελλάδα, άρχισε να τα… γυρίζει και ο Γκαρντ.

Αυτομάτως βγήκαν στην επιφάνεια ένα σωρό ονόματα, με πρώτο-πρώτο του Τόμας Κρίστιανσεν. Ένα όνομα που κυκλοφόρησε έντονα στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν βγήκαν και είπαν "πάμε για τον Κρίστιανσεν". Ίσα-ίσα που φαίνεται ότι ο Ισπανοδανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκεται και πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας. Για κάποιους μάλιστα ήταν και το απόλυτο… αουτσάιντερ!

Στον Ολυμπιακό εντός της εβδομάδας ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει το θέμα του προπονητή, έχοντας βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Ο Εσκριμπά μοιάζει να απομακρύνεται επειδή τα ρεπορτάζ στη Βιγιαρεάλ αναφέρουν ότι τα "κίτρινα υποβρύχια" σκέφτονται να του ανανεώσουν τελικά το συμβόλαιο. Επιπλέον, και ο Εσκριμπά (όπως και ο Γκαρντ) έχει ζητήσει χρόνο εώς τις αρχές Ιουνίου. Χρόνο που δεν μπορεί να διαθέσει ο Ολυμπιακός αφού στις 14 Ιουνίου αρχίζει η προετοιμασία.

"ΑΓΚΑΘΙ" ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα στις συζητήσεις που κάνουν με τους προπονητές. Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν έναν προπονητή από το εξωτερικό. Ίσως και να μιλάνε αυτή τη στιγμή με έναν προπονητή που το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει στον Τύπο.

Οι Άγγλοι επανέφεραν τον Αϊτόρ Καράνκα που φέρεται να συζητάει με τη Νότιγχαμ. Οι Ισπανοί κάνουν λόγο για τον Κίκε Σετιέν που φεύγει από τη Λας Πάλμας. Η ουσία είναι μία:

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο λιμάνι είναι το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον το αβαντάζ της απευθείας εισόδου στους ομίλους τουChampionsLeague. Αυτό ήταν ένα τεράστιο δέλεαρ για τους ξένους προπονητές.

Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε τη φετινή σεζόν σε πέντε αλλαγές προπονητών, είναι κάτι που είχε γίνει "θέμα" στο εξωτερικό. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι ξένοι τεχνικοί είναι διστακτικοί στο να πουν το "ναι" στους "ερυθρόλευκους".

Αν π.χ. ο Ολυμπιακός είχε σίγουρη παρουσία στους ομίλους, τώρα θα συζητούσαμε για τους παίκτες που θα πρότεινε ο Γκαρντ στους πρωταθλητές Ελλάδας για την ενίσχυση του ρόστερ. Το ότι δεν υπάρχει η απευθείας πρόκριση στους ομίλους τουChampionsLeague, αποτέλεσε τροχοπέδη για τον Γάλλο που περιμένει προτάσεις από τηνPremier League.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΛΕΜΟΝΗΣ – ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το επαναλαμβάνουμε ότι στον Ολυμπιακό θα κινηθούν μέσα στην εβδομάδα για να φέρουν προπονητή από το εξωτερικό. Όσο περνούν οι μέρες όμως και δεν βρίσκεται ο "εκλεκτός", όλο και περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες του Τάκη Λεμονή ή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κυρίως όμως του Λεμονή. Ο 57χρονος τεχνικός έχει δεχτεί μία πρόταση για να είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται μεταξύ ακαδημίας και πρώτης ομάδας, αλλά η ψυχούλα του το ξέρει πολύ καλά ότι ονειρεύεται να "χτίσει" τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι από ελάχιστες εώς… σχεδόν μηδαμινές. Αυτή τη στιγμή μοιάζει ως μία έσχατη επιλογή, σε περίπτωση που προκύψουν στην πορεία και άλλα προβλήματα στον Ολυμπιακό τύπουΓκαρντ.

Ο ΤΖΟΥΚΙΤΣ, Ο "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΤΟΥ ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ

Από το βράδυ του Σαββάτου (13/5) είναι διαθέσιμος ο Μίροσλαβ Τζούκιτς. Ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αλ Σαμπάμ του Ντουμπάι και από την Κυριακή (14/5) είναι ελεύθερος.

Θα ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, να ξαναφτιάξει το όνομά του και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Κοβάσεβιτς που έχει πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό είναι "κολλητός" του. Ας τον έχουμε λοιπόν και τον Τζούκιτς στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ