ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντρέ Μαρτίνς, μια αθόρυβη μεταγραφή που προκαλεί... κρότους!

Αντρέ Μαρτίνς, μια αθόρυβη μεταγραφή που προκαλεί... κρότους!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Κλεισμένος" από τον Σίλβα, "κομμένος" από τον Βίκτορ, οι διακοπές του στο Μαϊάμι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο και το "πράσινο φως" του Μπέντο. Όλη η ιστορία του 26χρονου χαφ που απασχόλησε περίπου τρεις μήνες το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ.

Στις 8 Αυγούστου υπήρχε μία πληροφορία από το πρωί εκείνης της ημέρας ότι ο Ολυμπιακός βρισκόταν μία ανάσα από τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή.

Βλέπετε, ήταν και η τελική ημερομηνία για να δήλωναν οι "ερυθρόλευκοι" τη λίστα τους για τα παιχνίδια με την Αρόουκα. Γύρω στις 10 το βράδυ η ΠΑΕ προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου μέσου Αντρέ Μάρτινς από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας".

Να πούμε ότι... πανηγύρισε ο κόσμος ακούγοντας το συγκεκριμένο όνομα και ενώ έχει προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Χάποελ; Ψέματα θα είναι.

Άρχισαν οι κριτικές, ότι ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν παίκτη που έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που δεν είχε πέρσι συμμετοχές με τον Ζόρζε Ζεζούς, ότι δεν βγήκαν λεφτά από τα ταμεία των Πειραιωτών και πως αποκτήθηκε τσάμπα ένας ποδοσφαιριστής και πολλά άλλα... ωραία τρελά που ακούγονται στις μεταγραφικές περιόδους.

Με λίγα λόγια η απόκτηση του Αντρέ Μαρτίνς και από τον Τύπο πέρασε στα... ψιλά γράμματα. Ήταν ένα όνομα που δεν έγινε και πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Ποιος να το περίμενε όμως ότι μετά από περίπου δύο μήνες θα έφτανε ένα ολόκληρο Καραϊσκάκη να σηκωνόταν στο πόδι και να τον αποθέωνε.

Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Αντρέ Μαρτίνς ήταν επιλογή του Μάρκο Σίλβα. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είχε μιλήσει μαζί του τον Μάιο, τα είχε βρει σε όλα, ο παίκτης ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά "κόλλαγε" το θέμα στο γεγονός ότι υπήρχε κόσμος και κοσμάκης στα χαφ και περίμεναν στο λιμάνι ότι σύντομα θα αποχωρούσε π.χ. ο Κασάμι.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη θέση ήταν και ο Μανιάτης που εκείνη την εποχή δεν ήταν και τόσο... φευγάτος, όπως συμβαίνει τώρα που για την ακρίβεια είναι "ξένο σώμα".

Ο Αντρέ Μαρτίνς δήλωνε σε Πορτογάλους συναδέλφους ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό και πώς πάει να κάνει ήρεμος τις διακοπές του στο Μαϊάμι.

Ο καιρός όμως περνούσε, ο Σίλβα αποχαιρέτησε, ο Βίκτορ ήρθε, το όνομα του Πορτογάλου χαφ τέθηκε στα υπόψη του Ισπανού τεχνικού που δεν έδειχνε και ιδιαίτερα ζεστός και κάπως έτσι τελείωσε προσωρινά η ιστορία.

Μέχρι που έφυγε ο Βίκτορ, στον κόκκινο πάγκο κάθισε ο Μπέντο και να που ο Μαρτίνς επέστρεψε στο προσκήνιο. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού άναψε το "πράσινο φως" για την απόκτησή του, όχι γιατί έγινε πάνω στην... τούρλα της 8ης Αυγούστου που βιαζόταν η ομάδα να δηλώσει τη λίστα για τα ματς με την Αρόουκα.

Ο Μπέντο τον γνωρίζει πολύ καλά τον Μαρτίνς. Άλλωστε ο 26χρονος χαφ έκανε ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας όταν στον πάγκο της καθόταν ο Μπέντο. "Έγραψε" τις πρώτες του δύο συμμετοχές το καλοκαίρι του 2013. Έπαιξε για 7 λεπτά στο φιλικό με την Κροατία στην Γενεύη και σε άλλο ένα φιλικό με την Ολλανδία στο Αλγκάρβε. Στη συνέχεια βρέθηκε και σε αποστολές αγώνων για τα προκριματικά του Μουντιάλ, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί λεπτό.

Όπως και να 'χει ο Μπέντο ήξερε με τι ποδοσφαιριστή είχε να κάνει. Η απόκτησή του έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του και δύο μήνες αργότερα έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του.

Το καλό με τον Μαρτίνς είναι ότι έκανε προετοιμασία το καλοκαίρι με την Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας. Δεν ήταν για παράδειγμα σαν τον Ρομαό που έκανε μόνος του προπονήσεις.

Αντιθέτως ο 26χρονος άσος είχε και παρουσίες στο τουρνουά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, είχε αποκτήσει ήδη έναν αγωνιστικό ρυθμό και για αυτό το λόγο δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί.

Ο Μαρτίνς όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Μπέντο. Ακόμα και στα δύο ματς που προηγήθηκαν της ΑΕΚ, όταν δεν είδε το όνομά του στην ενδεκάδα, αυτό που έλεγε στους συμπαίκτες του ήταν ότι "κάτι παραπάνω ξέρει ο κόουτς".

Εν κατακλείδι, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε αθόρυβα στη χώρα μας, αλλά φρόντισε με τις εμφανίσεις του να προκαλέσει νωρίς-νωρίς... κρότους! Στα επόμενα παιχνίδια φυσικά θα φανεί αν ο Καμπιάσο έβαλε έναν "κακό μπελά" στο κεφάλι του.

Με τέτοιες εμφανίσεις ο Αντρέ Μαρτίνς δικαιούται να κοιτάξει στα ίσα τον Αργεντινό χαφ, τον οποίο ο Μπέντο έδειξε να τον εμπιστεύεται τυφλά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Περπερίδης: Τον Ολυμπιακό θα τον σέβεσαι. Τον Ολυμπιακό
Ο "παράδεισος" του Ολυμπιακού, η "κόλαση" της ΑΕΚ!
Ρούσσος: Ο Ολυμπιακός "φτιάχνεται" με τα προεόρτια
Το Ολυμπιακός-ΑΕΚ μέσα από τα Instagram Stories του Sport24.gr
Οκτώ φορές έχει νικήσει 3-0 ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ!
Έτσι μετέδωσε το ντέρμπι ο Sport24 Radio 103,3
Διαμαντόπουλος: Τον ψάχνατε; Εμφανίστηκε
Τσίκινης στο Sport24.gr: "Κόκκινη κάρτα στον Πατίτο"
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Καλώς τα παιδιά και Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ