ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανεβαίνει στην λίστα ο Γιολ

Ανεβαίνει στην λίστα ο Γιολ
© GETTY IMAGES

Θολό παραμένει το τοπίο στον Ολυμπιακό, όσον αφορά τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Βίτορ Περέιρα, με τον Μάρτιν Γιολ να κερδίζει πόντους στην ιεραρχία των "ερυθρόλευκων" προτιμήσεων.

Οι Πειραιώτες σίγουρα έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις, οι συζητήσεις συνεχίζονται όπως και η προσπάθεια να προκριθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στο Λιμάνι εξάλλου θέλουν να επιλέξουν τον επόμενο τεχνικό με ορίζοντα τριετίας και όχι στο στυλ "βλέποντας και κάνοντας".

Επομένως οι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν είναι αρκετές, γεγονός που προσθέτει δυσκολίες για την τελική απόφαση των "ερυθρολεύκων" όσον αφορά τον άνθρωπο τον οποίο θα ξεχωρίσουν τελικά, για να του παραδώσουν τα κλειδιά του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη.

Κερδίζει πόντους ο Γιολ

Είναι στο πελατολόγιο του Μίνο Ραϊόλα και έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, εδώ και λίγες μέρες. Δεν αποτελεί είδηση ότι βρίσκεται ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάζουν στο Λιμάνι, ωστόσο ο 59χρονος (16/1/1956) προπονητής κερδίζει πόντους τα τελευταία 24ωρα και ανεβαίνει στην ιεραρχία των προτιμήσεων.

Ο Ολλανδός τεχνικός ξεκίνησε την (προπονητική) καριέρα του στην ομάδα όπου άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο αλλά και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μπάγερν Μονάχου, Τβέντε, Γουέστ Μπρόμιτς και Κόβεντρι Σίτι.

Τον Ιούλιο του 1991 ανέλαβε την Κ-21 της Ντεν Χάαγκ και η πρώτη του καλή δουλειά ήρθε τον Νοέμβρη του 1996, όταν ανέλαβε τις τύχες της Ρόντα, όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάρτιο του 1998.

Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους δέχθηκε το κάλεσμα της Βάαλβαϊκ και η θητεία του εκεί κράτησε για σχεδόν 6 χρόνια, μέχρι τον Ιούνιο του 2004. Όταν και αποφάσισε να πάει στη Τότεναμ ως βοηθός του Ζακ Σαντινί.

Ο Γάλλος άντεξε μόλις 11 παιχνίδια στους "spurs" και ο Γιολ άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσαν οι Λονδρέζοι να αναλάβει τις τύχες της ομάδας ως πρώτος τεχνικός. Με την Τότεναμ έφτασε μέχρι την 5η θέση της Premier League, ωστόσο τον Οκτώβρη του 2007 ολοκλήρωσε την παρουσία του στο "White Hart Lane".

Ακολούθησαν το Αμβούργο, ο Άγιαξ και η Φούλαμ, που είναι και η τελευταία ομάδα που (συν)εργάστηκε ο 59χρονος τεχνικός. Από το "Craven Cottage" αποχώρησε την 1η Δεκεμβρίου του 2013, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Ίσως έχει την σημασία του, ίσως και όχι, αλλά ο Γιολ έχει συνεργαστεί απολύτως επιτυχημένα με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ειδικά την εποχή που ο Βούλγαρος διεθνής φορ μεσουρανούσε με την φανέλα της Τότεναμ.

Μετέπειτα συνυπήρξαν και στην Φούλαμ. Ο Ολλανδός τεχνικός είναι αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον Παϊτίμ Κασάμι να αγωνιστεί στην Premier League, με τους "Cottagers".

Οι σύλλογοι που προπόνησε έπαιζαν είτε σε σύστημα 4-3-3, είτε σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Γιολ να έχει 647 ματς ως πρώτος προπονητής και ποσοστά που φτάνουν στο 45,3% σε νίκες, 21% σε ισοπαλίες και 33,7% σε ήττες.

Το κασέ του κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως άλλωστε και του Φραν Εσκριβά, του Ισπανού τεχνικού της Έλτσε που παραμένει πάντα ανάμεσα στους υποψήφιους να αντικαταστήσουν τον Βίτορ Περέιρα.

Στην αναμονή ο Εσκριβά

Από την στιγμή που ο Εσκριβά θα βρει άκρη με τον νυν σύλλογο του (έχει ζητήσει να μείνει ελεύθερος), τότε και ο Ολυμπιακός θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για την πιθανότητα συνεργασίας με τον Ισπανό.

Όπως και να 'χει, στον Πειραιά κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά και δεν αποκλείεται να εμφανίσουν μια λύση από το... πουθενά. Μια λύση που μπορεί να έρθει από την Γαλλία ή την Ιταλία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ