ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Ποια είναι τα δεδομένα για τους δυο (πιθανούς) μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, Αντερλάν Σάντος και Μεχντί Καρσελά. Τι λένε οι Ισπανοί δημοσιογράφοι.

Τις τελευταίες μέρες - ανάμεσα σε πολλά άλλα ονόματα της μεταγραφολογίας που αφορά τον Ολυμπιακό - ακούγονται και δυο ονόματα από την Ισπανία. Ο ένας είναι ο Μεχντί Καρσελά, Μαροκινός μέσος που αγωνίζεται στη Γρανάδα και ο άλλος, ο Αντερλάν Σάντος, Βραζιλιάνος που αγωνίζεται στη θέση του στόπερ στη Βαλένθια. Ο πρώτος απασχολεί για πρώτη φορά τους "ερυθρόλευκους", ο δεύτερος ακούγεται για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Ο Καρσελά δείχνει να συγκεντρώνει αρκετά καλά στοιχεία, σε αντίθεση με τον Σάντος, τον οποίο θέλει να ξεφορτωθεί πάση θυσία η Βαλένθια, αφού οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν απογοητευτεί πλήρως από την απόδοσή του την τελευταία διετία. Ας ξεκινήσουμε με τον Βραζιλιάνο, αφού όπως είπαμε, τείνει να γίνει μια σταθερή αξία στις μεταγραφικές λίστες του Ολυμπιακού.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ, ΖΗΤΑΕΙ Ο ΜΑΡΘΕΛΙΝΟ

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Ο Αντερλάν Σάντος με αντίπαλο τον Σέρχιο Αραούχο, σε αγώνα της Λας Πάλμας με τη Βαλένθια τη σεζόν 2015/16

Οι "ερυθρόλευκοι" ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την περίπτωση του Αντερλάν, το καλοκαίρι του 2015, αλλά τα χρήματα που ζητούσε η τότε ομάδα του, η Μπράγκα, κρίθηκαν πολλά και τελικά ο παίκτης κατέληξε στην Βαλένθια, έναντι 9.5 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές στις 900.000 ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, ο Ολυμπιακός "ανανέωσε" το ενδιαφέρον του για τον Βραζιλιάνο. Μιλώντας τότε με δημοσιογράφους από τον τοπικό Τύπο της Βαλένθια, είχα ακούσει τα χειρότερα για τον Σάντος. Ότι είχε απογοητεύσει στην πρώτη του σεζόν, ότι ήταν επιρρεπής στα λάθη, ότι δεν "έστριβε με τίποτα". Η ισπανική ομάδα είχε ορίσει τιμή εκκίνησης τα 6 εκ. ευρώ, διατεθειμένη όμως να πέσει και μέχρι τα 4 εκ., προκειμένου να τον ξεφορτωθεί.

Ο αρχισυντάκτης της αθλητικής εφημερίδας "Superdeporte", Θέσαρ Ιθκιέρδο, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο Ιούνιο στο Sport24.gr: "Είναι πολύ αργός στις αντιδράσεις του στην περιοχή, ένα στόπερ παλαιάς κοπής που δεν δυσκολεύει τη ζωή του όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του. Τη σουτάρει με τη μια και όπου πάει. Έχει γρήγορο διασκελισμό, αλλά οι εκκινήσεις του, μέχρι να πάρει φόρα, είναι πολύ αργές. Ο Μποτία είναι σίγουρα καλύτερος. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο Μάρκο Σίλβα θέλει να τον πάρει στην ομάδα του. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο στην αγορά. Το σίγουρο είναι πως αν ο παίκτης καταλήξει τελικά στον Ολυμπιακό, το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν, είναι να τον βάλουν σε δίαιτα, γιατί έχει παραπανίσια κιλά λόγω περίεργου σωματότυπου".

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Ο Σάντος στην επίσημη παρουσίασή του από τη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2015.

Φέτος, έναν χρόνο μετά, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Μάλιστα, στο προτελευταίο ματς των "τσε" στο "Μεστάγια", με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ (0-2), η κερκίδα γιουχάισε τον Σάντος, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη διετία που αγωνίζεται στη Βαλένθια. Ο "έλεγχός" του στην περσινή σεζόν, λέει ότι επιβεβαιώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η έλλειψη ποιότητας στο παιχνίδι του, ότι δεν πρόσεχε καθόλου τον εαυτό του με αποτέλεσμα να πάρει ακόμα περισσότερα παραπανίσια κιλά, ότι έπαιξε μόνο όταν δεν υπήρχε καμία άλλη εναλλακτική λύση στη θέση του και ότι όλοι μαζί στον σύλλογο κλαίνε τα χρήματα που έδωσαν στην Μπράγκα για να τον αποκτήσουν.

Ο καινούργιος προπονητής της Βαλένθια, Μαρθελίνο, έδωσε σαφή εντολή στη διοίκηση ότι δεν τον θέλει στην ομάδα και έτσι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί νέος προορισμός για τον παίκτη. Δυο βραζιλιάνικες ομάδες, η μια εκ των οποίων είναι η Σάο Πάολο, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού, ενώ πλέον στην εξίσωση προστέθηκε και ο Ολυμπιακός, αν φυσικά πιστέψουμε τα όσα λέει η επίσημη Βαλένθια στους εκεί δημοσιογράφους. Οι "νυχτερίδες" που πέρυσι είχαν ξεκινήσει από τα 6 εκ. ευρώ, φέτος ξεκίνησαν από τα 4 εκ., όμως ακόμα και με δυο εκατομμύρια, θα έβαζαν φιόγκο στον παίκτη και θα τον συνόδευαν στο αεροδρόμιο, παίζοντας πασοντόμπλες και χότας! Είναι προφανές ότι ψάχνουν έναν τρόπο να τον δώσουν, είτε με πώληση, είτε με δανεισμό, ενώ το ρεπορτάζ από την Ισπανία δεν αποκλείει να "χρησιμοποιείται" τις τελευταίες ώρες ο Ολυμπιακός από την διοίκηση της Βαλένθια, ώστε να ασκηθεί έμμεσα πίεση στην Σάο Πάολο, για να ανεβάσει την προσφορά της.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Ο Καρσελά πανηγυρίζει το γκολ του εναντίον της Μπέτις στο ισπανικό πρωτάθλημα (17/2/2017)

Τελείως διαφορετική περίπτωση είναι αυτή του Μεχντί Καρσελά, του εξτρέμ της Γρανάδα, ο οποίος, στην πρώτη του σεζόν στους "Nazaríes", έδειξε πολύ καλά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του τελικά υποβιβάστηκε. Ο 28χρονος Μαροκινός με βελγικό διαβατήριο, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Σταντάρ Λιέγης και την Μπενφίκα, διαθέτει πολλές αρετές, οι οποίες θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμες στον Ολυμπιακό. Παίζει κυρίως στη δεξιά μεριά, μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά, ενώ με προϋποθέσεις μπορεί να καλύψει και τη θέση πίσω από τον επιθετικό (mediapunta). Οι δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Καρσελά και τις ικανότητές του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διαθέτει πολύ υψηλή τεχνική και ένα αριστερό πόδι "που μιλάει στη μπάλα".

Είναι πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός, αφού διαθέτει πολύ καλή ντρίμπλα, ξέρει να αλλάζει τον ρυθμό με εντυπωσιακό τρόπο χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορος, έχει καλό σουτ, σωστές σέντρες και καλά στημένα, ενώ τον χαρακτηρίζει η ομαδικότητα. Στα αρνητικά του σημεία, είναι το ότι δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην άμυνα και δεν δουλεύει στα αμυντικά συστήματα της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι στην περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει στον βαθμό που θα ήθελε το παιχνίδι του, λόγω της κακής πορείας της ομάδας του, έδειξε αρκετά δείγματα από τις ικανότητές του, κάτι που τράβηξε την προσοχή αρκετών ομάδων, τόσο εντός όσο και εκτός Ισπανίας. Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους η Μπέτις, η Ντεπορτίβο, δυο ομάδες από το εξωτερικό (από Γαλλία και Τουρκία), ενώ πριν λίγες μέρες, φαίνεται ότι μπήκε στον χορό και η Βαλένθια.

Τα δεδομένα για Αντερλάν και Καρσελά

Ο Καρσελά εκτελεί πέναλτι σε αγώνα της Γρανάδα με την Λας Πάλμας για το ισπανικό πρωτάθλημα (6/2/2017)

Να πούμε ότι ο Καρσελά αποκτήθηκε από την Γρανάδα, πέρυσι το καλοκαίρι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, στις 31 Αυγούστου του 2016. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας πλήρωσε 2.5 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε το 75% των δικαιωμάτων του παίκτη, ενώ το υπόλοιπο 25% παρέμεινε στην Μπενφίκα. Ο Καρσελά υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Γρανάδα, με ετήσιες απολαβές 1.4 εκ. ευρώ. Η ρήτρα αποδέσμευσης ορίστηκε στα 10 εκ. ευρώ, όμως υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του, που λέει ότι αν η ομάδα υποβιβαστεί, τότε η ρήτρα πέφτει αυτόματα στα 2.5 εκατομμύρια. Άρα λοιπόν, αν ο Ολυμπιακός θελήσει να αγοράσει τον παίκτη, θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης στους Ανδαλουσιάνους (ή το ποσό στο οποίο θα συμφωνήσουν οι δυο πλευρές, αν και η Γρανάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να πέσει κάτω από τα 2 εκ.), ώστε να αποκτήσει το 75%.

Υπάρχουν πάντως αρκετά δύσκολα σημεία, τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν οι "ερυθρόλευκοι", για να τον κάνουν δικό τους. Πρώτα είναι το υψηλό κασέ του, που θα πρέπει να ικανοποιηθεί, αφού όπως είπαμε, στην Γρανάδα έπαιρνε 1.4 εκ. ευρώ και λογικά για να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν ζητήσει κάτι παραπάνω, θα θελήσει να μείνει οπωσδήποτε στα ίδια. Το γεγονός ότι είναι 28 ετών, σε πολύ καλή δηλαδή ποδοσφαιρική ηλικία, δηλώνει ότι οι φιλοδοξίες του δύσκολα θα καλυφθούν από το ελληνικό πρωτάθλημα και από μια ομάδα, η οποία δεν έχει εξασφαλισμένη την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Τέλος, αν τελικά επαληθευτεί η είσοδος της Βαλένθια στο παιχνίδι της διεκδίκησής του, τότε ελάχιστα θα έχει να "αντιπροτείνει" ο Ολυμπιακός. Αν όμως, παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" καταφέρουν να τον αποκτήσουν, τότε πράγματι θα μιλήσουμε για μια πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ τους.

Πηγές: As, Superdeporte, Las Provincias, Ideal de Granada

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ