ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναλαμβάνει για τα καλά δράση στον Ολυμπιακό ο Ράντος!

Αναλαμβάνει για τα καλά δράση στον Ολυμπιακό ο Ράντος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε η ώρα για να πιάσει δουλειά για τα καλά ο επί χρόνια γυμναστής τερματοφυλάκων των "ερυθρολεύκων", Αλέκος Ράντος, τον οποίο είχε στείλει στις ακαδημίες ο Μπέντο επειδή έφερε δικό του συνεργάτη από την Πορτογαλία.

Στα μέσα Αυγούστου όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο Πάουλο Μπέντο θα κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, συνέβη στο Ρέντη ένα περιστατικό που λίγοι περίμεναν. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρήκε τους "ερυθρόλευκους" σε μία κατάσταση πανικού και η διοίκηση αναγκαστικά δέχτηκε όλα τα αιτήματα του 47χρονου προπονητή.

Ένα αίτημα ήταν η απομάκρυνση του Αλέκου Ράντου, ενός ανθρώπου που έχει "φάει" τα χρόνια του μέσα στο Ρέντη είτε ως τερματοφύλακας, είτε ως γυμναστής. Έχει χάσει το μέτρημα στο πόσα χρόνια υπηρετεί τον Ολυμπιακό από διάφορα πόστα.

Ξαφνικά λοιπόν ο Ράντος βρέθηκε εκτός πρώτης ομάδας μετά από πολλά χρόνια. Είχε μεσολαβήσει ένα τρίμηνο το καλοκαίρι του 2012 όταν είχε αναλάβει ο Βασίλης Αλεξούδης, αλλά τον Σεπτέμβριο επέστρεψε άρον-άρον στο λιμάνι.

Στον Ολυμπιακό επειδή γνώριζαν τη δουλειά του Ράντου και το κυριότερο ήξεραν ότι πρόκειται για έναν γυμναστή τερματοφυλάκων υψηλότατου επιπέδου, αποφάσισαν να μην τον στείλουν σπίτι του. Αποφάσισαν να τον κρατήσουν στην ομάδα και να τον έχουν στις ακαδημίες για να βοηθήσει με τις συμβουλές του τους τερματοφύλακες που προέρχονται από τα "σπλάχνα" του συλλόγου.

Ο Μπέντο λοιπόν προτίμησε να φέρει έναν δικό του συνεργάτη από την Πορτογαλία για να αναλάβει την εκγύμναση των τερματοφυλάκων. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση αποθέωσης του δουλειά του Ράντου, αποτελούσε κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι οι διαφορές ανάμεσα στα προγράμματα εκγύμνασης του Αλέκου και του Πορτογάλου υπήρχε ένα... χάος.

Ο Λεάλι είχε... λυγίσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία όσο είχε τον Ράντο πάνω από το κεφάλι του. Είχαν εντοπιστεί οι αδυναμίες του, είχαν φανεί από τον Ιούλιο τα "θέματά" του με την μπάλα στα πόδια και την περίοδο της προετοιμασίας στο Βέλγιο ο Ιταλός είχε ειδικό πρόγραμμα για τον συγκεκριμένο τομέα.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι με τον Πορτογάλο προπονητή ο Λεάλι είχε δουλευτεί τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι. Ο Ράντος λοιπόν θα αναλάβει δράση για να βελτιώσει στον βαθμό που γίνεται το εμφανές πρόβλημα που έχει ο Ιταλός γκολκίπερ. Κακά τα ψέματα, κάτω από τα δοκάρια ο Λεάλι δείχνει ότι είναι ένας ικανότατος τερματοφύλακας. Με την μπάλα στα πόδια όμως τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα και αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα...

Ο Ράντος έχει αρκετή δουλειά μπροστά του τόσο με τον Λεάλι, όσο και με τον Καπίνο. Δεν πρέπει να λησμονούμε και τον Καπίνο. Ο ίδιος ο Στέφανος έλεγε στην καλοκαιρινή προετοιμασία ότι ανυπομονούσε, όταν διαπραγματευόταν ο Ολυμπιακός με την Μάιντς για τη μεταγραφή του, να συνεργαζόταν με τον Ράντο. Δούλεψε μία χρονιά, δούλεψε και για δύο μήνες τη φετινή σεζόν και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί στα χέρια ενός ανθρώπου που εμπιστεύεται απόλυτα.

Επίσης, οι δύο θλάσεις που έχει βγάλει ο Καπίνο, προφανώς και σημαίνουν πολλά. Προφανώς και κάτι δεν δουλεύτηκε καλά στην προπόνηση. Ενδεχομένως να φταίει και ο ίδιος ο γκολκίπερ. Πολύ περισσότερο όμως σε τέτοιες ιστορίες, ευθύνεται ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το κομμάτι της εκγύμνασης... Τουλάχιστον με τον Ράντο γυμναστή τερματοφυλάκων, δεν θυμόμαστε να υπήρχαν θλάσεις στους γκολκίπερς! Ούτε μία... Κι εδώ έφτασε ο Καπίνο στο σημείο να πάθει μία τον Νοέμβριο, να μείνει για ένα μήνα εκτός δράσης και να ξαναπάθει άλλη μία πριν από καμιά 20αριά μέρες.

Ο Ράντος αυτό που έσπευσε να κάνει αρχικά με το που ολοκληρώθηκε το ματς, ήταν να πάει στον Λεάλι και να τον αγκαλιάσει. Ήταν μία "ένεση" ψυχολογίας. Ήταν κάτι που το χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή ο Ιταλός. Και είναι δεδομένο ότι και στις προπονήσεις που ακολουθούν, ο Ράντος θα ασχοληθεί λίγο παραπάνω μαζί του, όχι μόνο για να βελτιώσει τις αδυναμίες του, αλλά κυρίως να του δείξει το πώς θα νιώθει εμπιστοσύνη για τον εαυτό του.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ