ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακούφιση και... Γιουβέντους

Ανακούφιση και... Γιουβέντους
INTIME SPORTS

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (18/10) η αποστολή του Ολυμπιακού αφίχθη από το Ηράκλειο στο "Ελ. Βενιζέλος", ανακουφισμένη από τη νίκη επί του Εργοτέλη και το μυαλό πλέον να ταξιδεύει στην Γιουβέντους.

Το ρολόι στο Παγκρήτιο σημάδευε το 90ο λεπτό όταν ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, σε ένα ποδοσφαιρικό σενάριο γραμμένο από το χέρι του... Άφρεντ Χίτσκοκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν μπαστούνια από τον εξαιρετικό Εργοτέλη, έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ και όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την κατάσταση και να φύγουν από το γήπεδο με ένα τρίποντο -πρωτίστως- ψυχολογίας.

Γιατί αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο στο θρίλερ που εκτυλίχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύο κολλητές ήττες στα τελευταία του παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρώτα ο Ατρόμητος και μετά η Μάλμε είχαν καταφέρει δύο απανωτά χτυπήματα στους "ερυθρόλευκους" μέσα διάστημα λίγων ημερών.

Η διακοπή των τριών εβδομάδων (από την 1η Οκτώβρη είχε να δώσει επίσημο ματς ο Ολυμπιακός) έδινε θεωρητικά στον Μίτσελ και τους παίκτες του την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας. Όμως με 10 διεθνείς παίκτες και 5-6 τραυματίες η θεωρία δεν έγινε πράξη. Και αυτό διότι οι απόντες από το πρόγραμμα προπονήσεων ήταν κατά βάση από τους λεγόμενους βασικούς ποδοσφαιριστές στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού.

Στον Ολυμπιακό προφανώς και γνωρίζουν πως η αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη μπορεί να έληξε νικηφόρα, δεν παύει όμως να ήταν και προβληματική. Ειδικά στο κομμάτι του ομαδικού ανασταλτικού χαρακτήρα αλλά και αυτούσιας της αμυντικής γραμμής.

Όμως με την Γιουβέντους να περιμένει την Τετάρτη (22/10) για το Champions League, προφανώς και δεν υπάρχει χρόνος για αναλύσεις επί αναλύσεων σχετικά με το παιχνίδι στο Παγκρήτιο. Το μόνο που υφίσταται στο μυαλό των Πειραιωτών είναι να δουλέψουν όσο καλύτερα γίνεται στις προπονήσεις που απομένουν μέχρι το ματς με τους "μπιανκονέρι", ώστε η ομάδα να εμφανιστεί έτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Στην αίθουσα αναμονής του "Ν. Καζαντζάκης" και λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Αθήνα, αν υπάρχει μια λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το κλίμα που επικρατούσε, αυτή είναι η... ανακούφιση. Μπορεί να ήρθε η νίκη με ανατροπή και μάλιστα στο 90ο λεπτό, ωστόσο οι παίκτες και το τεχνικό τιμ δεν είχαν καμία όρεξη για πανηγυρισμούς και χαμόγελα.

Άλλωστε γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως τους περιμένει πολύ δουλειά για να διορθώσουν τις αδυναμίες τους, ενώ πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν στο κρίσιμο ματς της Τετάρτης κόντρα στην Γιουβέντους.

Περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η αποστολή αφίχθη στο "Ελ. Βενιζέλος" και γρήγορα αποχώρησαν όλοι με προορισμό τα... κρεβάτια τους.

Εξάλλου για τις 11:00 το πρωί της Κυριακής (19/10) είναι προγραμματισμένη προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Όσοι αγωνίστηκαν στο Παγκρήτιο θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας και οι υπόλοιποι θα γυμναστούν κανονικά.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνόδευσε την αποστολή της ομάδας τόσο ταξίδι από την Αθήνα στο Ηράκλειο, όσο και σε αυτό της επιστροφής. Ήθελε να είναι δίπλα στους παίκτες και το τεχνικό τιμ στην απαρχή μιας δύσκολης σειράς αναμετρήσεων του επόμενου 20ήμερου. Ίσως μάλιστα, κρίνοντας από όσα είδαμε στο Παγκρήτιο, ο πρόεδρος των Πειραιωτών να ήταν ο μόνος που πίστευε την μεγάλη δυσκολία που έκρυβε το ματς με τον Εργοτέλη.

Στις εξέδρες του Παγκρήτιου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ανακούφιση και... Γιουβέντους
INTIME SPORTS

Πόλος έλξης Μίτσελ, Καρεμπέ, Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Φουστέρ και Μαζουακού

Πολλοί ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού που περίμεναν καρτερικά στην έξοδο των αποδυτηρίων για να δουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας λίγο πριν επιβιβαστούν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Ειδικά οι λιλιπούτειοι ήταν... ασυγκράτητοι. Όλοι οι παίκτες χειροκροτήθηκαν κατά την εμφάνιση τους, αλλά κάποιοι εισέπραξαν την μερίδα του λέοντος.

Μίτσελ, Καρεμπέ, Μήτρογλου, Ντομίνγκες, Φουστέρ και Μαζουακού ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα. Με εξαίρεση τον Μήτρογλου που πήγε κατευθείαν στο πούλμαν, οι υπόλοιποι έβγαλαν φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους.

Ο Τάσος Αυλωνίτης τα είπε για αρκετή ώρα με τον Γιάννη Χατζηνικολάου (έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ, Πλατανιά και Άρη), με τον Έλληνα τεχνικό να περιμένει τον στόπερ του Ολυμπιακού στην έξοδο των αποδυτηρίων. Γενικά οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών απέφυγαν τις δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο και ενόψει της μάχης με την Γιουβέντους την Τετάρτη (22/10, 21:45) στο Φάληρο.

Στα επίσημα του Σταδίου βρέθηκε κανονικά ο σκάουτερ της ιταλικής ομάδας, Ρομπέρτο Μπόσκο, στενός συνεργάτης του κόουτς των "μπιανκονέρι", Μάσιμο Αλέγκρι.

* Το Sport24.gr ήταν στο Ηράκλειο της Κρήτης και σας μετέδωσε όλα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη.

Ανακούφιση και... Γιουβέντους
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ