ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανακοινώθηκε ο Μαζουακού

Ανακοινώθηκε ο Μαζουακού

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την μεταγραφή του 21χρονου αριστερού μπακ, Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Βαλενσιέν. "Να δώσω χαρές στους φιλάθλους μας", δήλωσε.

Ο 21χρονος (7/11/1993) Γάλλος αριστερός μπακ, Αρτούρ Μαζουακού (1.82 ύψος), ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο από την Βαλενσιέν. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αρτούρ Μαζουακού".

Μαζουακού: "Να δώσω χαρές στους φιλάθλους μας"

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα μας και την ανακοίνωση της μεταγραφής του, το νεότερο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Αρτούρ Μαζουακού, μίλησε στην κάμερα του Olympiacos TVγια τις πρώτες… ερυθρόλευκες σκέψεις του! Ο 21χρονος αριστερός αμυντικός τόνισε τη χαρά του για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να δώσει χαρά στον κόσμο της ομάδας μας.

Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την άφιξή σου στην Ελλάδα;

"Είμαι πάνω απ’ όλα πολύ, πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, με πολλές φιλοδοξίες. Είμαι πολύ νέος, έχω πολλά να μάθω και τώρα θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω και να εξελιχθώ όσο περισσότερο μπορώ, κοντά στους άλλους σπουδαίους παίκτες που αγωνίζονται εδώ".

Αυτό το καλοκαίρι η ομάδα θα αγωνιστεί απέναντι σε συλλόγους όπως η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, στις ΗΠΑ και τον Καναδά Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο ICC 2014;

"Πρώτα απ’ όλα, νιώθω πολύ περήφανος γιατί δεν υπάρχουν πολλοί 20χρονοι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Είμαι ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ να ξεκινήσει. Ελπίζω να κερδίσουμε και να κάνουμε καλά παιχνίδια".

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά και θέλω να τους δώσω μεγάλες χαρές και να τους κάνω ευτυχισμένους".

Το who is who του Μαζουακού

Ο Αρτούρ Μαζουακού γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1993 στην πόλη Λιλ της Γαλλίας και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από τη Lille OM.S.Fives. Ακολούθησε η RC Lens και μετά η Valenciennes, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Ligue 1 στις 10 Αυγούστου του 2013, στο εναρκτήριο ματς της σεζόν 2013-14 κόντρα στην Toulouse. Το πρώτο του γκολ στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος το πανηγύρισε απέναντι στη Marseille στο Velodrome στις 29 Ιανουαρίου του 2014.

Αυτός είναι ο νέος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού

Ο 20άχρονος Γάλλος με αφρικανικές ρίζες αριστερός μπακ -χαφ, Αρτούρ Μαζουακού, κατάφερε με τη δουλειά και την επιμονή του να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε και να κάνει όλη τη Γαλλία να παραμιλάει για την αποκάλυψη της σεζόν που πέρασε.

Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου του 1993 στη Βόρεια Γαλλία και συγκεκριμένα στo Λιλ, ο Φουκά Αρτούρ Μαζουακού ήξερε από μικρός ότι το αριστερό του πόδι μπορούσε να κάνει θαύματα. Με καταγωγή από το Κονγκό, ξεκίνησε τη καριέρα του από τις μικρές ομάδες της Βαλανσιέν την σεζόν 2002-2003, περιμένοντας καρτερικά μέχρι να πάρει το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα στις 10 Αυγούστου του 2013 απέναντι στην Τουλούζ.

Το γκολ άργησε να έρθει πέντε μήνες, το πέτυχε απέναντι στην Μαρσέιγ στις 29 Ιανουαρίου του 2014, για την 21η αγωνιστική του Σαμπιονά, και όπως δήλωσε ο ίδιος υπήρξε καταλυτικό προκειμένου να γράψει θετικό πρόσημο η χρονιά στην οποία είχε 29 συμμετοχές στις τρεις διοργανώσεις (Σαμπιονά, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) και συνολικά 2.435 λεπτά.

"Είναι κάτι ειδικό, είναι το πρώτο μου γκολ και το πέτυχα σε ένα στάδιο μυθικό, όπως είναι το "Βελοντρόμ". Είχα μία ανεξήγητη αυτοπεποίθηση. Σκέφτηκα αμέσως την οικογένειά μου.

Η χρονιά ήταν θετική. Ο καινούριος προπονητής με εμπιστεύτηκε και μετά την άφιξή του έπαιζα τακτικά. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά".

Είναι μόλις 20 ετών, διεθνής με τις μικρές ομάδες της εθνικής Γαλλίας και δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποιο πρότυπο στη θέση στην οποία αγωνίζεται : "Ο Μαρσέλο είναι το πρότυπο του σύγχρονου αριστερού μπακ - χαφ που κινείται προς την επίθεση", λέει για τον Βραζιλιάνο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το γκολ εκείνο στο "Βελοντρόμ" ανάγκασε τους ανθρώπους της Μαρσέιγ να τον μάθουν και να μην τον ξεχάσουν. Ο νέος τεχνικός της ομάδας της Μασσαλίας, Μαρσέλο Μπιέλσα τον ζήτησε από τη πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στη γαλλική πόλη, αλλά ο πρόεδρος της Βαλανσιέν τον ανάγκασε να το ξανασκεφτεί αναφέροντας την τιμή των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το όνομά του πέρασε γρήγορα τα σύνορα της Γαλλίας. Λάτσιο και Θέλτα ενδιαφέρθηκαν αμέσως για τα κατορθώματα της αποκάλυψης του γαλλικού Βορρά. Ο Γάλλος αριστερός μπακ βρισκόταν και στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μαρσέιγ, την οποία προπονεί ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Κι αυτό λέει πολλά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ