ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"

Ο πρώην προπονητής του Μάρκο Μαρίν στην Άντερλεχτ, Μπέσνικ Χάσι, και ο Τουργκούτ Καραντάκ, μέλος της επιτροπής μεταγραφών της Τράμπζονσπορ, μιλούν στο Sport24.gr για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Ο Μάρκο Μαρίν είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Γερμανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην Ελλάδα και θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα" την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Το Sport24.gr μίλησε με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον 27χρονο ποδοσφαιριστή.

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ένας είναι ο προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας, Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος είχε τον Μαρίν τη σεζόν 2014-2015 στην Άντερλεχτ. Ο άλλος είναι ο Τούρκος Τουργκούτ Καραντάκ, μέλος της επιτροπής μεταγραφών της Τράμπζονσπορ, τελευταίας ομάδας του νέου παίκτη του Ολυμπιακού. Αμφότεροι στέκονται στην ταχύτητα που τον διακρίνει, αλλά και στην ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις πολλών θέσεων εντός γηπέδου. Τόσο ο Αλβανός όσο και ο Τούρκος καθιστούν σαφές πως αν ο Μαρίν είναι υγιής, τότε μπορεί να προσφέρει πολλά και σύμφωνα με τον Καραντάκ να ενθουσιάσει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Η τοποθέτηση του Χάσι,πρώην προπονητή του Μάρκο Μαρίν στην Άντερλεχτ:

"Για εμένα είναι top ποδοσφαιριστής. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το μόνο πρόβλημα που εμπόδισε την εξέλιξη της καριέρας του ήταν οι τραυματισμοί. Γι' αυτό πιστεύω ότι δεν έγινε αυτό που όλοι φαντάζονταν. Από την άλλη, πέρυσι, είχε πλήρη σεζόν κι έπαιξε πολλά ματς. Το δυνατό του σημείο είναι η ταχύτητα. Του αρέσει και θα το δείτε να παίζει πάνω στη γραμμή. Βέβαια, δεν παίζει μόνο πάνω στη γραμμή. Για μένα είναι μια επιπλέον λύση στα χέρια του κάθε προπονητή. Σας το λέω, τουλάχιστον, έτσι όπως το έζησα εγώ στην Άντερλεχτ. Δεν είναι μόνο "10", είναι και "11", είναι και "7". Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης πίσω από τον επιθετικό.

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αγαπημένη του κίνηση είναι να βγαίνει από τα αριστερά, συνήθως προτιμά αυτή την πλευρά. Εκεί με προσόν την ταχύτητά του μπορεί να αφήνει τους αντιπάλους πίσω, είτε να συγκλίνει προς το κέντρο. Λίγους παίκτες έχω δει να είναι τόσο ταχείς με την μπάλα στα πόδια. Χωρίς τη μπάλα, έχω δει πολλούς γρήγορους. Με την μπάλα στα πόδια, ελάχιστους σαν τον Μαρίν. Γιατί δεν έκανε μεγάλη καριέρα; Γιατί όταν έφυγε από τη Γερμανία, υπήρχαν πάρα πολλές προσδοκίες. Ο ίδιος τις δημιούργησε με το ταλέντο του. Επίσης, η Αγγλία είναι κάτι διαφορετικό. Όχι μόνο για τον Μάρκο, αλλά για πολλούς ποδοσφαιριστές.

Η Τσέλσι δεν τον εμπιστεύτηκε πολύ, αλλά το υψηλό συμβόλαιό του ήταν απαγορευτικό για πολλές ομάδες. Γι' αυτό και δανείστηκε σε διαφορετικές ομάδες, διαφορετικών χωρών. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προσαρμογής. Είναι έμπειρος, έχει παίξει σε Αγγλία, Ισπανία και Βέλγιο. Και κάτι άλλο. Στην Ελλάδα, ο καιρός πιστεύω θα τον βοηθήσει. Ξέρεις ο ήλιος, φέρνει καλύτερη ψυχολογία. Όπως και στην Τουρκία. Πιστεύω ότι δεν θα ξαναέχει τόσους τραυματισμούς. Γνωρίζω για την κατάσταση του Ολυμπιακού. Αλλά, είναι μεγάλη ομάδα. Και οι μεγάλες ομάδες ξεπερνούν τα προβλήματά τους. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα εξομαλύνει την κατάσταση. Κι ο Μάρκο θα βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση".

Η τοποθέτηση του Καραντάκ, μέλους της επιτροπής μεταγραφών της Τράμπζονσπορ, πρώην ομάδας του Μάρκο Μαρίν:

"Ο Μαρίν είναι ταχύτατος. Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα, και αριστερά και δεξιά. Το καλό με αυτόν τον ποδοσφαιριστή είναι πως μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά και πίσω από τον επιθετικό. Όσο ήταν 100% υγιής, βοήθησε σημαντικά την Τραμπζονσπόρ. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τον Μαρίν να του δείχνει εμπιστοσύνη ο εκάστοτε προπονητής. Έτσι μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με καλό χαρακτήρα.

"Αν δεν έχει τραυματισμούς, ο Μαρίν θα ενθουσιάσει τον κόσμο"

Αυτό που τον απασχολεί είναι να κάνει καλά τη δουλειά του, να παίζει καλά στους αγώνες, να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις και μετά να γυρίζει στο σπίτι του. Εδώ είχε και πολύ καλή σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Ο λόγος που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία μας, ήταν επειδή ο νέος πρόεδρος τα άλλαξε όλα. Νέος προπονητής, νέο προσωπικό, νέοι ποδοσφαιριστές. Και φυσικά ο Μαρίν ήταν πολύ ακριβός για τα δεδομένα του νέου προέδρου, ο οποίος θέλει να σεβαστεί το financial fair play της UEFA.

Ο Ολυμπιακός στοχεύει ψηλά και ο Μαρίν θα έχει συνεισφορά στη νέα προσπάθεια. Είναι ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου. Αν δεν υπάρχουν αλλαγές προπονητών και οικονομικά προβλήματα, ο Μαρίν θα δείξει τις δυνατότητές του. Όσο δεν υπάρχει κρίση στην ομάδα, ο Μαρίν θα είναι κομβικός παίκτης. Πολλοί παίκτες στην Τραμπζονσπόρ έμαθαν δίπλα του. Τους πρώτους δύο μήνες η παρουσία του ήταν επιτυχημένη. Μετά ακολούθησαν τραυματισμοί που δεν του επέτρεψαν να είναι αυτό που μπορεί. Για αυτό σου ξαναλέω πως αν είναι υγιής, οι οπαδοί θα ενθουσιαστούν μαζί του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παίρνει Μάρκο Μαρίν ο Ολυμπιακός!
Ο Μαρίν ψάχνει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη
Στην Αθήνα ο Μαρίν
Μαρίν: "Υπογράφω για τρία χρόνια"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ