ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άμεση επιστροφή Φορτούνη στα χαφ!

Άμεση επιστροφή Φορτούνη στα χαφ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τελευταίο τεστ με τον Ατρόμητο επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι ο Κώστας Φορτούνης χάνεται στα “φτερά” της επίθεσης. Καμία πρόβα τζενεράλε δεν έγινε στο Περιστέρι.

Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Ο Βίκτορ δεν θα έδινε τον Ολυμπιακό στο... πιάτο της Χάποελ Μπερ Σέβα. Στο φιλικό του Περιστερίου ( ήττα 1-3 από Ατρόμητο) ήθελε να δει ορισμένα πράγματα, έκανε για ακόμη μία φορά τους πειραματισμούς του και σίγουρα έγινε σοφότερος για δύο περιπτώσεις. Η μία έχει να κάνει με τον Φορτούνη και η άλλη για τον Φιγκέιρας.

Για το κέντρο της άμυνας δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά πράγματα. Οι Μποτία και Σιόβας, αλλά και ο Ντα Κόστα που δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν στην παρούσα φάση και ενόψει των αγώνων με τους Ισραηλινούς. Το ότι αναζητάει ο Ολυμπιακός τον αντι-Μανωλά εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν τον έχει εντοπίσει, είναι κάτι που δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί. Στόπερ θα πάρουν οι πρωταθλητές. Αλλά όλα δείχνουν ότι λογικά θα πάει μετά τον 3ο προκριματικό γύρο.

Οπότε, το βάρος πέφτει στο υπάρχον ρόστερ. Ο Βίκτορ είδε το φιλικό με τον Ατρόμητο ως μία δυνατή προπόνηση. Σίγουρα τον ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο ηττήθηκε ο Ολυμπιακός. Αλλά σίγουρα είδε κάποια πράγματα που φυσικά και θα τον βοηθήσουν στην προετοιμασία του αγώνα με την Χάποελ.

Πρώτα απ' όλα, διαπίστωσε για ακόμη μία φορά ότι περισσότερα χάνει παρά κερδίζει, προσπαθώντας να χωρέσει τον Φορτούνη στην ενδεκάδα και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της επίθεσης στο 4-3-3, σύστημα το οποίο έχει δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας. Μοιάζει πλέον σχεδόν απίθανο να δούμε τον Τρικαλινό χαφ στο αριστερό “φτερό” στην πρώτη ευρωπαϊκή “μάχη”. Το πιθανότερο είναι να γυρίσει στον άξονα και στην κλασική του θέση, έτσι ώστε να πάει με δύο κανονικούς εξτρέμ κόντρα στην Χάποελ. Στην παρούσα φάση ο Πάρντο έχει κερδίσει έδαφος, ενώ ο Ντουρμάζ πήρε αρκετούς πόντους λόγω της διάθεσης που έβγαλε στο χορτάρι του γηπέδου του Περιστερίου.

Ένα ζήτημα βεβαίως που θα απασχολήσει τον Βίκτορ είναι και οι αργές επιστροφές του Φιγκέιρας. Βέβαια, όταν αποκτήθηκε τον Μάιο, οι συστάσεις που ακολουθούσαν τον Πορτογάλο έκαναν λόγο για έναν επιθετικογενή μπακ που ξεχνιέται μπροστά όταν κάνει κούρσες προς το δεύτερο μισό του γηπέδου. Πάντως, έχει φανεί ότι ακόμα κι όταν είναι σε θέση άμυνας στο δεξί άκρο της άμυνας, έχει ένα... θεματάκι. Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που εμπνέει εμπιστοσύνηανασταλτικά. Αλλά καλό είναι να μην βγαίνουν πρώιμα συμπεράσματακαι με τον Φιγκέιρας, ο οποίος ήταν στην προετοιμασία αρκετές μέρες τραυματίας και ουσιαστικά εδώ και μία εβδομάδα έχει αρχίσει να παίρνει παιχνίδια. Μπορεί να βελτιωθεί στην πορεία. Μπορεί να γίνει και χειρότερος. Θα δούμε...

Ο Βίκτορ πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί ενόψει Champions League. Σίγουρα τον προβλημάτισε το γεγονός ότι σε τρεις κατεβασιές του Ατρομήτου, η ομάδα του δέχτηκε ισάριθμα γκολ. Όμως, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φιλικό, στο οποίο έκανε έντεκα αλλαγές κατά τη διάρκειά του. Και κάτι άλλο σημαντικό: Ο Ισπανός τεχνικός ήξερε ότι όλο και σε κάποια γωνιά του Περιστερίου θα βρισκόταν ένας άνθρωπος της Χάποελ. Δεν λέμε φυσικά ότι έχασε επίτηδες ο Ολυμπιακός.

Είναι δεδομένο ωστόσο ότι δεν ήθελε να αποκαλύψει όλα τα πλάνα του. Άλλωστε έχει έξι μέρες μπροστά του για να προετοιμάσει την ομάδα του στο Ρέντη και φυσικά να πει και πέντε πράγματα κατ' ιδίαν στην αμυντική τετράδα. Γιατί ναι μεν φιλικό και δυνατή προπόνηση στο Περιστέρι, αλλά τα κενά πίσω έκαναν... μπαμ. Και κακά τα ψέματα, η μόνη γραμμή που είδαμε στο φιλικό του Περιστερίου καιλογικά θαείναι ίδια και απαράλλαχτητην Τετάρτη (27/7) κόντρα στην Χάποελ, θαείναι η τετράδα της οπισθοφυλακής. Αυτή που τα έκανε... μαντάρα στο φιλικό του Περιστερίου.

Διαβάστε την αρθρογραφία του Γιώργου Περπερίδη για το φιλικό του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ