ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κέρδη σημαντικότερα από τον βαθμό στο "Astana Arena" είχε ο Ολυμπιακός, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλει στη ζυγαριά των δεδομένων την ευρωπαϊκή εικόνα του Παναθηναϊκού, ενόψει της μεταξύ τους σύγκρουσης την Κυριακή (6/11, 19:30) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το μικρότερο από τα κέρδη του Ολυμπιακού ήταν ο βαθμός στο "Astana Arena", με τους Πειραιώτες να μπαίνουν πλέον σε ρυθμούς του ντέρμπι της Κυριακής (6/11, 19:30).

Ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον κόντρα στην Αστάνα και στη σούμα, η απόφαση του τον δικαιώνει. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με το 1-1 στο Καζακστάν, βάζει τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης που μόνο με "αυτοκτονία" μπορεί να χαθεί.

Ένα "x" με την Γιούνγκ Μπόις στο Φάληρο στις 24 Νοέμβρη και... πάμε παρακάτω. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες το μόνο που έχουν να σκεφτούν είναι πόσο τους ενδιαφέρει η πρωτιά στον 2ο όμιλο του Europa League. Και να δώσουν την ανάλογη έξτρα βαρύτητα στο παιχνίδι με τους Ελβετούς και αυτό της τελευταίας αγωνιστικής στην Κύπρο.

ΚΕΡΔΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ

Έξω ο Φορτούνης, έξω ο Ντα Κόστα, έξω ο Μιλιβόγεβιτς. Στον πάγκο και χωρίς να παίξουν οι Ιντέγε, Φιγκέιρας, Καπίνο. Αλλαγή για ένα μισάωρο ο Ελιουνούσι. Επτά βασικοί παίκτες που πήραν τις απαραίτητες ανάσες ενόψει Παναθηναϊκού. Με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ευκαιρίες να φύγει με το "διπλό", το οποίο δικαιούταν με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων στον χορτάρι.

Και αφήνοντας στην άκρη δύο φάσεις που ξέφυγαν από τον Ισραηλινό ρέφερι. Κόκκινη στον Καμπανάγκα για το πάτημα στον Μανθάτη και πέναλτι του Μπεϊσεμπέκοβ στον Σεμπά. Με τον Γκρίνφελντ πάντως να δείχνει με το σύνολο των σφυριγμάτων του ότι δεν είχε πρόθεση να αδικήσει κάποια ομάδα. Και τα λάθη του ρέφερι είναι μέρος του παιχνιδιού.

Ο Μπέντο έδωσε φανέλα βασικού στον Μανθάτη. Τον δικαίωσε ο πιτσιρικάς. Ασίστ για το 1-1, θράσος αγωνιστικό, φόβος κανένας. Πήγε 6 φορές στο "ένας εναντίον ενός" και τις 4 πέρασε τον αντίπαλο του. Σωστός τακτικά, με λάθη ενθουσιασμού και απειρίας. Τα οποία μπορούν να διορθωθούν μόνο αν συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια.

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι

Φοβερή η παρουσία του Μαρτίνς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με το τρομερό σουτ εκτός περιοχής στο 85' να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Έριτς. Προσέξτε: 90% στις πάσες, δημιουργία 7 φάσεων με προοπτικές για γκολ στους συμπαίκτες του, 50% κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα και 8 γεμίσματα, 3 από τα οποία μπορούσαν να καταλήξουν σε τέρμα για τον Ολυμπιακό.

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι
Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι

Φάση που θα μπορούσε να τελειώσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ο Παραγουανός. Και τη χαμένη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν με το κεφάλι αστόχησε σε γύρισμα του Σεμπά. Ψωμοτύρι τα είχε κάτι τέτοια ο Καρντόσο, όμως τη συγκεκριμένη περίοδο δείχνει ακόμη να ψάχνει διάρκεια και γερά πατήματα.

Άλλο Ευρώπη, άλλο ντέρμπι

ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ

Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, βάζοντας στο κάδρο το ματς στο "Astana Arena". Άλλη διοργάνωση, άλλες οι ανάγκες των αγώνων, διαφορετική προσέγγιση, ψυχολογία και βαρύτητα αποτελέσματος. Όπως και διαφορετικό το αγωνιστικό στυλ των Καζάκων με τους "πράσινους". Μήπως όμως θα έχει σχέση και η ενδεκάδα που είδαμε στο Καζακστάν με αυτή του Φαλήρου; Όχι. Άρα και άλλος Ολυμπιακός.

Όπως επίσης δεν λέει τίποτα απολύτως, ενόψει της μεταξύ τους μονομαχίας, το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με την Αστάνα σε συνάρτηση με αυτό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης. Οι Πειραιώτες πήραν ένα βαθμό που ισοδυναμεί με πρόκριση κατά 95%, οι "πράσινοι" γνώρισαν βαριά ήττα και μάλιστα εντός έδρας που τους αφήνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας από πολύ νωρίς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Δεν πρέπει να "κοιμίσει" αυτή η συγκυρία τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Ίσα - ίσα που ο Παναθηναϊκός θα έρθει "κουμπωμένος", με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και ανεπτυγμένο το ένστικτο επιβίωσης, σε μια αναμέτρηση που ξέρει ότι αν δεν προσέξει, μπορεί να εξελιχθεί σε ήττα - σταθμό που θα καθορίσει την υπόλοιπη σεζόν. Μπορεί λοιπόν να αποδειχθεί και πιο επικίνδυνος, έχοντας στην πλάτη το 0-3 από τους Βέλγους.

Όποια και να είναι τα δεδομένα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα ήταν αφέλεια εκ μέρους του Ολυμπιακού να τα βάλει στη ζυγαριά φτάνοντας στο ντέρμπι της Κυριακής. Άλλωστε πριν τις δύο τελευταίες κολλητές νίκες στο "Γ. Καραϊσκάκης" (26/10/2014, 1-0 και 13/03/2016, 3-1), ο Παναθηναϊκός μετρούσε τρία σερί ματς αήττητος στο Φάληρο με δύο ισοπαλίες (19/11/2011 και 14/04/2013, αμφότερες με 1-1) και μια νίκη (02/03/2014, 0-3), που μάλιστα είχε σημειώσει τρεις μέρες μετά το Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0...

Η κατάσταση στα δύο στρατόπεδα μοιάζει εκ διαμέτρου αντίθετη αυτή τη στιγμή. Ήρεμος, πρώτος στη βαθμολογία, με ευρωπαϊκό μέλλον και σερί θετικά αποτελέσματα ο Ολυμπιακός. Τέσσερις βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, με προβλήματα τραυματισμών, εσωστρέφεια και το ενάμισι πόδι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ο Παναθηναϊκός.

Στη θεωρία όλα συνηγορούν στην επικράτηση των "ερυθρολεύκων". Φτάνει ο Μπέντο και οι παίκτες του να μην λάβουν τίποτα αυτά σοβαρά υπόψιν και να επιβεβαιώσουν τα υπέρ τους δεδομένα στην πράξη: στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

The Manthatis project
Ο Σιδηρόπουλος στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ο Ζιοβάνι "σκοράρει" και στο ψάρεμα!
Βαθμολογία UEFA: Παραμένει πάνω από τον Παναθηναϊκό ο Αστέρας!
Οι βαθμολογίες και τα σενάρια για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό
Ερωτηματικό για Μπεργκ στο ντέρμπι
Βαθμός με Γιούνγκ Μπόις και πρόκριση για τον Ολυμπιακό
Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ