ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αισθάνεται δικαιωμένος ο Πουλίδο

Αισθάνεται δικαιωμένος ο Πουλίδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί ο Πουλίδο υποστηρίζει ότι ορθώς έπραξε τον Γενάρη και δεν "μαγεύτηκε" από τις... σειρήνες των ΗΠΑ. Απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη του Σίλβα, ο οποίος τον υπολογίζει και για την "περιφέρεια" της επίθεσης.

Σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ξεκίνησε μέσα στο 2016 βασικός ο Άλαν Πουλίδο και ισάριθμες φορές σκόραρε. Συγκεκριμένα ήταν με τουςΠανθρακικό, Βέροια, Ατρόμητο και Ξάνθη.

Πρόκειται για ένα στατιστικό που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Και δεν περνάει απαρατήρητο κυρίως από τον προπονητή του.

Έχει πάντωςσημασία το τι λέει ο ίδιος ο Μεξικανός επιθετικός. Ότι πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα. Καταλαβαίνειότι δεν υπολογίζεται ωςενδεκαδάτος, αλλά τουλάχιστον δεν είναι και στην... εξέδρα, όπως συνέβαινε στο πρώτο μισό της σεζόν. Είναι ένα βήμα και αυτό.

Ο Πουλίδο είχε μία περίεργη χρονιά. Ταλαιπωρήθηκε ειδικά στον α' γύρο με ένα σωρό τραυματισμούς, ακόμα κι όταν ήταν διαθέσιμος δεν έβλεπε το όνομά του στη 18άδα και στο τέλοςέφτασε στοσημείο να βρεθείστηνtransfer listτον Ιανουάριο.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει σε όλους ότι επιθυμούσε να γυρίσει στο Μεξικό. Η σοβαρή πρόταση όμως έσκασε από τους Κολοράντο Ράπιντς. Οι Αμερικανοί ήρθαν μέχρι και στη χώρα μας, είχαν επαφή μαζί του, προσπάθησαν να τον "ψήσουν" για να μπει στοαεροπλάνο για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά ο Πουλίδο δεν επιθυμούσε να πάει στοMLS.

Στη συνέχεια ήρθε και η αποχώρηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον και κάπως έτσι άρχισε ο Σίλβα να τον βλέπει λίγο διαφορετικά, αποφασίζοντας τελικά να τουδώσει ευκαιρίες.Ευκαιρίες που τις άρπαξε!

Μόνο και μόνο το ότι τον εμπιστεύτηκε στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ στο αρχικό σχήμα λέει πολλά. Σιγά-σιγά έρχονταν και οι συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, φορώντας μάλιστα φανέλα βασικού και ο Πουλίδο έφτασε τελικά στο σημείο να σκοράρει τις τέσσερις φορές που έπαιξε βασικός στη Σούπερ Λίγκα.

Σε γενικές γραμμές έχει μείνει ικανοποιημένος οΣίλβα,ο οποίος τον υπολογίζει για όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είτε στην κορυφή, είτε περιφερειακά. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πουλίδο έχει παραδεχτεί ότι βολεύεται περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός.

Από εκεί και πέρα, γιατον 25χρονο επιθετικό αποτελεί ένα στοίχημα το να βρεθεί και στην Εθνική του ομάδα στο επετειακό Κόπα Αμέρικα που θα γίνει τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Στο Μεξικό εκτιμούν ότιθα πάρει ευκαιρίες,πώς αναμένεταιτουλάχιστον ναείναι στην προεπιλογή και θα δώσει τη μάχη τουγια να βρεθεί στην τελική 23άδα.

Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι ασχολούνται συνεχώς μαζί τουτα μεξικανικά ΜΜΕ με αφορμή τα όσα έχει κάνει τελευταία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κατά κάποιο τρόποέχουν αρχίσει λίγο να τον "διαφημίζουν" στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Την Τρίτη (5/4) για παράδειγμα είχε ένα ωραίο αφιέρωμα ημεξικανική " Record". Τον χαρακτηρίζει τον πιο παραγωγικό Μεξικανό επιθετικό στην Ευρώπη και παραθέτειτους αριθμούς του.

Ότι έχει παίξει 12 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο καιEuropa League,ότι μέσα στο 2016 σκοράρει ανά 131 λεπτά και πώςαυτή τη στιγμή τα στατιστικά του είναι καλύτερα από του Τσιτσαρίτο!

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζαρντίμ καλεί Σαλίνο στην Μονακό

Νικοπολίδης: "Ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος ο Τσιμίκας"

Φορτούνης: "Θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό"

Σε ρυθμούς… Ερνανίτιδας

Στηρίζει Καπίνο ο Σίλβα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ