ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

18/9/2002: Η εξάρα του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν

18/9/2002: Η εξάρα του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την ανεπανάληπτη εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και το εντυπωσιακό 6-2 στη Ριζούπολη για την πρεμιέρα του Champions League. (VIDEO)

Μια βραδιά όνειρο. Μια βραδιά ανεπανάληπτη. Μια εμφάνιση βγαλμένη από τις πιο τρελές "ερυθρόλευκες" φαντασιώσεις. Αν ζητούσες από έναν οπαδό του Ολυμπιακού να φτιάξει το πιο αισιόδοξο και ευφάνταστο σενάριο, δεν θα τολμούσε να το γράψει έτσι. Και όμως, η ομάδα του Τάκη Λεμονή πραγματοποίησε μια από τις πληρέστερες εμφανίσεις της στο Champions League, έστω και αν η συνέχεια δεν ήταν καλή.

18/9/2002: Η εξάρα του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 18/9/2002, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στη Ριζούπολη. Οι Πειραιώτες είχαν μετακομίσει από το ΟΑΚΑ, το οποίο έμπαινε σε φάση λίφτινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώτος τους ευρωπαϊκός αγώνας θα ήταν απέναντι στους Γερμανούς. Όσα επακολούθησαν, ήταν αδιανόητα...

Το τελικό 6-2 φαντάζει φυσιολογικό με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο χορτάρι. Τι και αν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το "δώρο" του Ελευθερόπουλου στο 22'. Ο ίδιος κράτησε την ομάδα του όρθια λίγα λεπτά μετά σε τετ α τετ με τον Μπαστούρκ, για να έρθει η ισοφάριση με την... πλάτη του Κλάινε στο 27'. Όλα πλέον άρχισαν να παίρνουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.

18/9/2002: Η εξάρα του Ολυμπιακού στη Λεβερκούζεν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 38', ο Γιαννακόπουλος έκανε το 2-1 και ο Τζόρτζεβιτς στο 44' με προβολή έφερε την διαφορά στα δυο γκολ. Όποιος περίμενε ότι οι γηπεδούχοι θα κατέβαζαν "στροφές", αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο Τζόλε με πέναλτι έκανε το 4-1 στο 64' και στο 73' με σόλο και πλασέ με το... δεξί, έδωσε για τα καλά διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Σνάιντερ με πέναλτι στο 78' μείωσε σε 5-2, για να ακολουθήσει εκτέλεση φάουλ του Ζέτερμπεργκ στο 87', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-2. Η Λεβερκούζεν δέχτηκε ένα αδιανόητο χαστούκι, το οποίο βέβαια την ξύπνησε στην συνέχεια, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν σε αυτό το σκορ και δεν πέτυχαν άλλα νίκη ως το φινάλε του ομίλου. Εκείνη η βραδιά όμως, δεν ξεχνιέται από κανέναν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεμονής): Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος (83' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς (90' Ντρασένα), Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι (86' Αλεξανδρής)

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τόπμελερ): Γιούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71' Οζίγκουε), Βράνιες, Σνάιντερ, Νόιβιλ, Ράμελοβ, Κλάινε (51' Μπρντάριτς)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ