ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ο Γιόζεφ Βάντσικ στον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Γιόζεφ Βάντσικ στον Ολυμπιακό Βόλου
Βάντζικ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιόζεφ Βάντσικ αποχώρησε από τον ΑΟ Τρίκαλα, αλλά έμεινε σε ομάδα της Θεσσαλίας. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε ότι ο Πολωνός ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων.

Προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Βόλου ανέλαβε ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο οποίος προ ημερών αποχώρησε από τον ΑΟ Τρίκαλα. Ο παλαίμαχος κίπερ του Παναθηναϊκού έδωσε τα χέρια με τη θεσσαλική ομάδα, που είναι στη 2η θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Η ανακοίνωση: " Ένας θρύλος των goalpost, το «βουνό» του Παναθηναϊκού, ο Γιόζεφ Βάντσικ ξεκινά τη συνεργασία του με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κι αναλαμβάνει το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων. Ο γεννημένος στο Ταρνόφσκιε Γκούρι άσος ξεκίνησε την καριέρα του το 1982 στη Ρουχ Χορζόφ της πατρίδας του. Τρία χρόνια μετά εντάχθηκε στη Γκόρνικ Ζάμπρζε και το 1990, έχοντας ήδη κατακτήσει τη φήμη, μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έμελλε να συνδέσει το όνομά του.

Αγωνίστηκε εννέα χρόνια στους «πράσινους», κερδίζοντας μαζί τους τίτλους (τρία πρωταθλήματα, 1991-96-97, τέσσερα Κύπελλα, 1991-93-94-95) και δόξα! Ακόμα, συνέβαλε αποφασιστικά ώστε το «τριφύλλι» να φθάσει στα ημιτελικά του Champions League, τη σεζόν 1995/96. Συνέθεσε, μαζί με τον Κριστόφ Βαζέχα, το «πολωνικό δίδυμο των επιτυχιών» του Παναθηναϊκού στη δεκαετία του ‘90! Το 1999 ο Γιόζεφ Βάντσικ αφήνει τον Παναθηναϊκό και πάει στον Απόλλωνα Αθηνών. Παίζει με τα χρώματά του σε 25 παιχνίδια και κατόπιν μετακομίζει στον Αθηναϊκό, όπου και κρέμασε τα γάντια του το 2001. Έλαβε μέρος σε 282 αναμετρήσεις Α’ Εθνικής.

Σήμερα, ο Γιόζεφ Βάντσικ έχει αφοσιωθεί στην προπονητική. Έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό, την Ελευσίνα και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στην ομάδα των Τρικάλων. Αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο Γιόζεφ Βάντσικ θα παρουσιαστεί επίσημα από τον πρόεδρο του Α.Σ. Ολυμπιακος Βόλου 1937 κ. Νικόλαο Τσεκούρα και τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ