ΟΦΗ

Βόμβα με Ντουντού στον ΟΦΗ!

Βόμβα με Ντουντού στον ΟΦΗ!

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ επέστρεψε ο Ντουντού υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο με τους Κρητικούς.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Κρήτη υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο.

Η ομάδα του Σα Πίντο κινήθηκε με μυστικότητα πείθοντας τον Ντουντού να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ.

Ο 30χρονος άσος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Γκοϊάς, στην οποία αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του καθώς ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη!

Ο έμπειρος μέσος στο παρελθόν πέρασε από Ρεν (2004/05), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2005/2008) καταλήγοντας στον Ολυμπιακό για τρεις σεζόν.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε σε Ατλέτικο Μινέιρο και Γκοϊάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει φορέσει 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας με την οποία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2004, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2005 με τη ρωσική ομάδα.

Ο Ντουντού Σεαρένσε μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008, αντί του ποσού των 6 εκ. ευρώ που καταβλήθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Οι εμφανίσεις του Βραζιλιάνου κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του με τα χρώματα του Ολυμπιακού και τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, ήταν εξαιρετικές.

Βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της περιόδου (2008 - 09), ενώ ήταν εντυπωσιακός και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν σπουδαίες σε έκταση νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Μπενφίκα (5-1) και Χέρτα (4-0).

Βόμβα με Ντουντού στον ΟΦΗ!
Ντουντού INTIME SPORTS

Την επόμενη σεζόν, αυτή του 2009 - 10 (ο Βαλβέρδε αποτελούσε παρελθόν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την χρονιά με τον Κετσπάγια, την συνέχισε με Ζίκο και την έκλεισε με Μπάντοβιτς), άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα... κουσούρια του 28χρονου μέσου. Από το ξεκίνημα της χρονιάς, ο Ντουντού βρέθηκε σε κακή κατάσταση, ήταν βαρύς και παραπονιόταν συνεχώς για ενοχλήσεις στα πέλματα των ποδιών του.

Το αποκορύφωμα ήρθε στην περίοδο των Χριστουγέννων, όταν ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ, εκμεταλλευόμενος το 9ήμερο(!) ρεπό του αλησμόνητου Ζίκο, έφυγε για διακοπές στη χώρα του και αν και τραυματίας, έπαιξε σε ένα φιλικό παιχνίδι που διοργάνωνε ο Ροναλντίνιο (22/12/10) με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το ήδη υπάρχον πρόβλημα που αντιμετώπιζε και να χάσει τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού.

Ακόμη και όταν επέστρεψε αργότερα εκείνη τη σεζόν, στην αγωνιστική δράση, ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού και δεν μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά τους ερυθρόλευκους. Από τότε έδειχνε το πράγμα τι κατάληξη θα είχε...

Μετά την εκ νέου ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ερνέστο Βαλβέρδε (αντικατέστησε τον Έβαντ Λίνεν), τον Ιούλιο του 2010, πολλοί ήταν αυτοί που ήλπιζαν πως ο Ισπανός προπονητής θα μπορούσε να τον συνεφέρει, να τον "αναστήσει" αγωνιστικά.

Βόμβα με Ντουντού στον ΟΦΗ!
INTIME SPORTS

Ο Βραζιλιάνος στο ξεκίνημα της σεζόν άφηνε κάποιες ελπίδες πως θα μπορούσε να είναι και πάλι ο πληθωρικός κεντρικός χαφ της περιόδου 2008 - 09, αλλά το όνειρο δεν κράτησε πολύ. Ξανά προβλήματα τραυματισμών, ξανά αγώνας για να επανέλθει, ξανά μακρά αποχή από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Ντουντού στις 7 Απριλίου 2011 επέστρεψε στην πατρίδα του υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε το 1.000.000 ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε 93 ματς, πετυχαίνοντας 14 γκολ, ενώ μοίρασε 14 ασιστ.

Βόμβα με Ντουντού στον ΟΦΗ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ:

"Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αλεξάντερ Ντε Σουζα ή οπως είναι γνωστός, Ντουντού Σεαρένσε. Ο Ντουντού έχει γεννηθεί στις 15 Απριλίου, 1983 στην πόλη Φορταλέζα, Σεαρά και είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την θητεία του στον Ολυμπιακό την τριετία 2008-2011 έχοντας συνολικά 62 συμμετοχές και 7 γκολ.

Ο νέος παίκτης του ΟΦΗ, που υπέγραψε συμβόλαιο για τους επόμενους 6 μήνες με οψιόν ανανέωσης από την ΠΑΕ, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Σεάρα και το 2000 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βιτόρια (55 συμμετοχές, 7 γκολ). Το 2004 πήγε στην Ιαπωνία και στην Κασίβα και ακολούθησαν οι ομάδες Σταντ Ρενναί (15 συμμετοχές, 1 γκολ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (74-7) Ολυμπιακός (62-7), Ατλέτκο Μινέϊρο (16-3). Το 2012 πήγε στην Γκοϊάς με την όποια έπαιζε μέχρι και πρόσφατα έχοντας συνολικά 20 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος έχει κατακτήσει ακόμα πρωταθλήματα στη χώρα του, στην Ελλάδα αλλά και στη Ρωσία, ενώ έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2005 με την ΤΣΣΚΑ. Έχει φορέσει 11 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα του 2004.

Ο Ντουντού υπέγραψε το πρωί το νέο του συμβόλαιο, πήρε την φανέλα με το νούμερο 10 και το μεσημέρι προπονήθηκε κανονικά με τους νέους του συμπαίκτες".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ