ΟΦΗ

''Superleague σε 2 - 4 χρόνια για τον ΟΦΗ''

''Superleague σε 2 - 4 χρόνια για τον ΟΦΗ''
ΟΦΗ INTIME SPORTS

Στη δημοσιοποίηση της πρότασής τους για την εμπλοκή στον ΟΦΗ προχώρησαν οι οκτώ επιχειρηματίες που εδώ και καιρό έχουν εκφράσει τη διάθεση να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Άνοδος στη Superleague σε βάθος τετραετίας ο σκοπός τους.

Οι επιχειρηματίες Αντώνης Καράτζης, Μανώλης Μανωλιδάκης, Μανώλης Παπακαλιάτης, Γιάννης Πολεμαρχάκης, Παντελής Σαπουνάκης, Αντύπας Σηφάκης, Γιάννης Τσακαλάκης και Ιωάννης Φασουλάς έδωσαν στη δημοσιότητα την πρότασή τους για τον ΟΦΗ. Διαβάστε την επιστολή τους προς τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά:

' 'Προς το διοικητικό συμβούλιο

Του αθλητικού σωματείου ΟΦΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΦΗ

Αγαπητοί φίλοι,

Ο ΟΦΗ ιδρύθηκε το 1925 από αθλητές της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίοι επιθυμούσαν μέσα από την σύσταση του συλλόγου να εκφράζονται οι ίδιοι και οι φίλαθλοί του. Στην διαδρομή του ΟΦΗ μέσα στην ιστορία οι ένδοξες στιγμές είναι αμέτρητες, με την ιδέα του Ομίλου να μεγαλώνει γενιές, αθλητών και φιλάθλων. Τα τελευταία γεγονότα μας οδήγησαν να παρέμβουμε ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα για το αγαπημένο μας σωματείο. Όραμα της επιχειρηματικής ομάδας μας είναι η δημιουργία μίας οικονομικά ισχυρής και άμεσα ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την διάκριση και την υγιή ανάπτυξη σε ρεαλιστικές βάσεις και σε ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον. Βασικοί στόχοι του επιχειρηματικού σχεδίου της ομάδας μας είναι να καθοριστούν οι επιχειρηματικές κατευθύνσεις και οι στρατηγικοί άξονες λειτουργίας επί των οποίων θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον το σωματείο. Πιο συγκεκριμένα αρχικά η εφαρμογή του διοικητικού μοντέλου με σκοπό την ορθολογική ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος σε διοικητικό, οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο ώστε τα έξοδα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα.

Απαιτείται η δημιουργία νέου οργανογράμματος, η στελέχωση διοικητικής ομάδας καθώς και η ενίσχυση της εταιρικής εικόνας της φήμης του ΟΦΗ. Επιπλέον βασικός στόχος είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας με σκοπό την άνοδο στην Super League στα επόμενα 2 - 4 χρόνια, η στέλεχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με το καλύτερο δυνατό προσωπικό και η ανάπτυξη της Ακαδημίας ποδοσφαίρου. Παράλληλα η προσέγγιση και ο εντοπισμός νέων πελατών και φιλάθλων του ΟΦΗ στην ενδοχώρα καθώς και στις περιοχές εκτός Ηρακλείου αποτελεί τον επόμενο άξονα στρατηγικής υλοποίησης της ομάδας. Επόμενη επιχειρηματική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ομάδα είναι η αύξηση της αξίας του brand name με την δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων του ΟΦΗ, κάτι που θα ωφελήσει όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Τέλος το επιχειρηματικό σχέδιο στοχεύει στην άριστη συνεργασία της ομάδας με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ σε όλα τα επίπεδα, με την καταβολή στον Ερασιτέχνη όλων των νόμιμων υποχρεώσεων όπως προβλέπει ο νόμος και με ειδική τιμολογιακή πολιτική προς μέλη και αθλητές τουερασιτεχνικού σωματείου. Η πρόταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ΟΦΗ.

Σκεπτικό της είναι η αξιοποίηση του status που έχει δημιουργηθεί και στηρίζεται στα δυνατά σημεία του που είναι η ιστορία του, η επιμονή, συνέπεια και μαχητικότητα με τα οποία κατόρθωσε χωρίς εξωγενή βοήθεια να βρίσκεται στην ελίτ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ήταν και είναι πάντα ένα παραδοσιακό λαϊκό σωματείο που καλλιεργεί το φίλαθλο πνεύμα και πρεσβεύει την χαρά του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Η μελέτη των προαναφερθεισών παραμέτρων θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό και φυσικά αθλητικό. Δεδομένου ότι το σχέδιο θα έχει την μορφή ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, θα διαθέτει ως κυρίαρχα στοιχεία την καινοτομία όσον αφορά στις προτεινόμενες δράσεις αλλά και τον τρόπο υλοποίησής τους και την οικονομική διάσταση που μεταφράζεται αφενός σε αποτύπωση οικονομικών αναγκών και αφετέρου στην διερεύνηση τρόπων κάλυψης πέραν της ιδίας συμμετοχής (χορηγίες και οικονομίες κλίμακας).

Ηράκλειο, 10/06/2015

Αγαπητοί κύριοι,

Προκειμένου να επιτευχθεί συνεργασία μας και να αναλάβουμε την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος για την περίοδο 2015 / 2016 (κατ' αρχάς) θα θέλαμε να θέσουμε υπ' όψιν της Γενικής Συνέλευσης τους ακόλουθους όρους, η πλήρωση των οποίων κρίνεται απο πλευράς μας ουσιώδης ώστε να επέλθει η αναγκαία συμφωνία:

- Παραχώρηση του σήματος της ομάδας για την αποκλειστική εμπορική χρήση σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

- Παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου και χρήση Κεντρικού Γηπέδου υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν για την ΠΑΕ που πρόκειται να εκκαθαριστεί.

- Πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τις σημερινές υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτεχνικού σωματείου, καθώς και ως προς τους φορείς του Δημοσίου.

- Ρητή δέσμευση του σωματείου για την επιδίωξη της λύσης και εκκαθάρισης της υφιστάμενης ΠΑΕ ΟΦΗ.

- Έγκριση των όρων από την Γ.Σ. του σωματείου.

- Υπογραφή δεσμευτικού κειμένου μεταξύ του σωματείου και ημών αναφορικά με τους συμφωνούμενους όρους συνεργασίας, την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος στην ομάδα των επιχειρηματιών η οποία θα αποφασίζει, θα ενεργεί και θα διοικεί αποκλειστικά και χωρίς όρους το ποδοσφαιρικό τμήμα χωρίς να μπορεί να επέμβει ο Ερασιτέχνης ή μέλος αυτού. Για τον σκοπό αυτό η Γ.Σ. του σωματείου θα λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις και θα παράσχει ανεπιφυλάκτως όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις για την αυτοτελή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Παράλληλα θα περιγραφεί αναλυτικά και λεπτομερώς η διαδικασία μελλοντικής μετοχοποίησης των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την ομάδα επιχειρηματιών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα την περίοδο 2015 / 2016, εφόσον η ομάδα επιτύχει την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

- Τέλος καθίσταται σαφές ότι ουδεμία από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν σήμερα την υφιστάμενη ΠΑΕ ΟΦΗ πρόκειται να αναληφθεί από εμάς, σε οποιοδήποτε στάδιο και για οποιοδήποτε λόγο.

Η παρούσα πρόταση μας ισχύει έως την 14η / 06 / 2015. Και τούτο διότι θα πρέπει αναγκαίο χρόνο τόσο για την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων σε νομικό επίπεδο, όσο για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο. Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε όλοι στο καλύτερο για το μέλλον του ΟΦΗ.

Με εκτίμηση,

Για την ομάδα επιχειρηματιών,

Καράτζης Αντώνης

Μανωλιδάκης Μανώλης

Παπακαλιάτης Μανώλης

Πολεμαρχάκης Γιάννης

Σαπουνάκης Παντελής

Σηφάκης Αντύπας

Τσακαλάκης Γιάννης

Φασουλάς Ιωάννης''.

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ