ΟΦΗ

Σα Πίντο: "Πήγαιναν σαν μηχανές, πηγαίναμε σαν ποδήλατα"

Σα Πίντο: "Πήγαιναν σαν μηχανές, πηγαίναμε σαν ποδήλατα"
INTIME SPORTS

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του και μίλησε για το μέλλον του στον ΟΦΗ.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε με ρεαλισμό για την κατάσταση στον ΟΦΗ και έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του, για όσα πέτυχαν στη διάρκεια της σεζόν. Όσον αφορά το μέλλον, με βάση τις απαιτήσεις, δύσκολα αυτό θα συνεχιστεί στο Ηράκλειο...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι και τον αποκλεισμό του ΟΦΗ: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα στο γήπεδο. Άξιζε να νικήσει. Ο διαιτητής, επίσης, έκανε σπουδαία δουλειά και ήταν σημαντικό να παίξει έτσι. Δεν είναι σωστό να βρούμε δικαιολογίες σε αυτούς. Περίμενα περισσότερα από την ομάδα μου επιθετικά και αμυντικά. Χωρίς εξήγηση, οι αντίπαλοι πήγαιναν σαν μηχανές και εμείς σαν ποδήλατα. Ήμασταν πολύ αργοί σε όλους τους τομείς, σε άμυνα και επίθεση, ενώ είμαστε διαφορετικοί. Όταν είχαμε τη μπάλα δεν το χαρήκαμε, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση, δεν επιτεθήκαμε.

Ασφαλώς, οι πιο πολλοί παίκτες μου δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αγώνες, με τόση πίεση. Σε αγώνες αυτής της σημασίας. Για να νικήσεις μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να είσαι τέλειος, όπως κάναμε στην έδρα μας. Για το ματς, πιστεύαμε ότι θα σκοράραμε κάποια στιγμή. Ξέραμε ότι θα μας πίεζαν και θα ήθελαν ένα γρήγορο γκολ, αλλά σε αυτό το επίπεδο, εάν έχεις δύο-τρεις ευκαιρίες, πρέπει να σκοράρεις. Εάν το κάναμε, η ομάδα θα έπαιρνε τα πάνω της και θα ήταν αλλιώς. Θα πω ότι οι ευκαιρίες του Παπάζογλου και του Νιούνιες θα άλλαζαν το ματς. Δεν σκοράραμε, δυστυχώς. Όμως ακόμα και στο 2-0 στην παράταση, είχα κρατήσει μία αλλαγή για να βοηθήσω την ομάδα, αλλά ο Μπούρμπος πονούσε πολύ και δεν άντεξε. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση, να παίξω με δύο χαφ ή να βάλω τον Στάθη που ξέρει τη θέση.

Εάν είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω και άλλο την ομάδα, θα είχαμε ευκαιρία. Αλλά τη στερήθηκα. Όπως ρισκάραμε και στο Ηράκλειο. Στο τέλος, πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα. Αρχίσαμε από την τελευταία θέση με 5 πόντους και τερματίσαμε έκτοι. Φτάσαμε στον ημιτελικό, νικώντας ένα ματς απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Είχαμε το όνειρο να πάμε στον τελικό, αλλά είμαι ικανοποιημένος απ’ όλους, κυρίως τους μικρούς. Δεν πήγαμε στον τελικό, αλλά είμαστε περήφανοι για τη σεζόν μας.

Για την πιθανή απουσία των Παπάζογλου και Ζόρο: Είχαν μία σύγκρουση, ήταν εντάξει και έπαιξαν.

Για το μέλλον του στην ομάδα: Θα αρχίσω να το σκέφτομαι από σήμερα. Περίμενα μήπως πάμε στον τελικό, αλλά από τώρα θα αρχίσω. Για το μέλλον, θέλω ένα πρότζεκτ με καλές συνθήκες εργασίας, με κανονική οικονομική κατάσταση, να υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές.

Η φιλοδοξία μου είναι να προπονήσω αυτή την ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Χρειάζομαι παίκτες με το σωστό σκεπτικό και τη νοοτροπία του νικητή. Αυτό σκέφτομαι για το μέλλον μου. Πρέπει να υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις για μένα και το επιτελείο μου.

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ