ΟΦΗ

Ορτέγκα και Μονιάκης στον ΟΦΗ

Ορτέγκα και Μονιάκης στον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού, Αρμίτσε Ορτέγκα, ενώ στην ομάδα του Ηρακλείου επιστρέφει και ο Μανώλης Μονιάκης.

Δυναμικό "μπάσιμο" στο μεταγραφικό παζάρι επιχειρεί ο ΟΦΗ με στόχο την άνοδο από τη Stoiximan.gr Football League στη Super League καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού, Αρμίτσε Ορτέγκα. Τρίτη προσθήκη για την τρέχουσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο μετά από τις αντίστοιχες των Κουσκουνά και Σιώπη.

Ο Ορτέγκα υπήρξε συμπαίκτης με τον νυν τεχνικό διευθυντής της ομάδας του Ηρακλείου, Ηλία Κώτσιο, στο Λεβαδειακό. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Λεβάντε και το 2008 πήγε στη δεύτερη ομάδα της Λας Πάλμας. Το 2009 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της "ουνιόν" και το 2011 πήγε στη Βαλένθια και στη δεύτερη ομάδα των "νυχτερίδων". Ακολούθησε η διετία στη Βοιωτία, η Κρακόβια στην Πολωνία, η Μπαρακάλδο στη Χώρα των Βάσκων, η Παντούρι στη Ρουμανία ενώ από πέρυσι ήταν στην Μπούργος με την οποία είχε 35 συμμετοχές στη Segunda B.

Παράλληλα με τον Ορτέγκα στην Κρήτη επιστρέφει και ο Μανώλης Μονιάκης. Ο 29χρονος αριστερός μπακ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις τις επόμενες ημέρες και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. O Μονιάκης φόρεσε από το 2008 έως το 2015 τη φανέλα του ΟΦΗ (με εξαίρεση τη σεζόν 2010/11 που τον βρήκε στην Κέρκυρα) κι από το 2015 ήταν κάτοικος Λάρισας καθώς αγωνίστηκε με την ΑΕΛ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΟΡΤΕΓΚΑ:

"Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Αρμίτσε Ορτέγκα (Armiche Ortega), θα είναι η τρίτη φετινή μεταγραφή του ΟΦΗ μετά τους Κουσκουνά και Σιώπη. Ο 29 χρονος μεσοεπιθετικός (γεννημένος στις 12 Ιουνίου 1988), γνώριμος στο Ελληνικό κοινό από τη θητεία του στο Λεβαδειακό (2013-15), έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο του με τον ΟΦΗ του και τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο για δυο χρόνια.

Ο Ορτέγκα υπήρξε συμπαίκτης στον Λεβαδειακό με τον Μιλοσάβλιεφ και τον σημερινό τεχνικό διευθυντή του ΟΦΗ Ηλία Κώτσιο, ενώ είχε απασχολήσει και πέρσι τον ΟΦΗ. Για την απόκτηση του Ορτέγκα υπήρξε θετική εισήγηση από το Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος στο πρόσωπο του Ισπανού μεσοεπιθετικού βλέπει ένα γρήγορο επιθετικό και πολύ καλό ντριπλέρ για το δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά και τη θέση πίσω απ τον φορ.

Ο Ορτέγκα την τελευταία αγωνιστική περίοδο είχε 35 παιχνίδια με την Ισπανική Burgos CF στην Segunda División B".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ