ΟΦΗ

Νάστος: "Κλαίγαμε στα αποδυτήρια του ΟΦΗ"

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Νάστος EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός του ΟΦΗ, Ανέστης Νάστος, μίλησε στο Sport24.gr για την εφετινή σεζόν που πήγε να τιναχθεί στον "αέρα" και εξελίσσεται σε θρίαμβο. Οι δύσκολες στιγμές, η νέα διοίκηση, το όραμα του προπονητή και το "Γεντί Κουλέ" της αύρας και της δυναμικής.

Ο ΟΦΗ είναι "αγκαλιά" με την άνοδο στη Super League. Μια χρονιά που πήγε να εξελιχθεί σε εφιάλτη, μετατράπηκε σε θρίαμβο. Οι 12 διαδοχικές νίκες έχουν φέρει την ομάδα του Ηρακλείου στην 1η θέση της Football League, στο +3 από τον δεύτερο Άρη, στο +13 από την τρίτη Παναχαίκή ύστερα από 25 αγωνιστικές. Ο αρχηγός Ανέστης Νάστος περιέγραψε στο Sport24.gr τις δύσκολες στιγμές που έζησε με τους συμπαίκτες του τον Ιανουάριο, τότε που πολλοί πίστεψαν ότι η άνοδος χάθηκε και η ομάδα θα διαλυθεί.

Ο 29χρονος αμυντικός μέσος δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος που με τα "αδέρφια" του πίστεψαν, έμειναν και τώρα καρπώνονται τη γεύση του επικείμενου προβιβασμού μέσα σε πανηγυρικό κλίμα. Αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο ΟΦΗ να μην ανεβοκατεβαίνει κατηγορίες, αλλά και στη νέα διοίκηση που έχει αναλάβει, την οποία πιστεύει.

Υποστήριξε ότι ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, θα ήταν ο τελευταίος που θα "πηδούσε από το καράβι", αλλά και αυτός που "θα έπαιρνε το κλειδί και θα έβαζε το λουκέτο στο Βαρδινογιάννειο". Ερωτώμενος για τη νέα αγωνιστική περίοδο για τον ίδιο, απάντησε: "Θα ήθελα να παίξω στη Super League με τον ΟΦΗ, αλίμονο! Και ποιος δεν θα το επιθυμούσε!".

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Νάστος EUROKINISSI SPORTS

- Αισθάνεσαι ότι αυτή θα είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου, δηλαδή η άνοδος με τον ΟΦΗ στον οποίο είσαι αρχηγός;

"Θα είναι η σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας μου αν πετύχουμε την άνοδο, που θα την πετύχουμε. Είμαι χαρούμενος, δικαιωμένος, γιατί παρά τα προβλήματα του Ιανουαρίου που τραβήξαμε πολλά, κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, πρώτοι δηλαδή. Το πίστευαν όμως οι παίκτες και ο προπονητής".

- Μπορείς να μου περιγράψεις μερικές από τις δύσκολες στιγμές που περάσατε τον Ιανουάριο;

"Δύσκολη στιγμή ήταν όταν κατεβαίναμε για προπόνηση και ήμασταν 13 παίκτες. Δύσκολη στιγμή ήταν όταν έμπαιναν στην αποστολή παίκτες τραυματίες και μας έλεγαν θα έρθουμε κι εμείς. Επίσης, όταν μετά τον αγώνα με τον ΑΟΧ Κισσαμικό νικήσαμε 3-0 και κλαίγαμε στα αποδυτήρια. Όταν μαζευόμασταν στο σπίτι όσοι είχαμε απομείνει και αναρωτιόμασταν «τι γίνεται από εδώ και πέρα...»".

-Μέσα στη σεζόν φοβήθηκες ότι αυτή η σεζόν χάνεται; Αν ναι, πότε;

"Εκείνο το διάστημα που έφευγαν παίκτες, υπήρχε στο μυαλό μου αυτή η σκέψη. Ακόμη κι εγώ πιεζόμουν από άλλη ομάδα. Με κράτησε το συναίσθημα για τον ΟΦΗ. Είναι η τρίτη μου χρονιά, έζησα μία άνοδο, ήθελα και δεύτερη. Αλλιώς ξεκινήσαμε, αλλιώς εξελίχθηκε και αλλιώς πάει να ολοκληρωθεί. Αυτό που δεν θα άντεχα, είναι να έφευγα από τον ΟΦΗ και εντέλει να τα κατάφερνε. Θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να μου συμβεί.

Είπα ότι θα μείνω και ας κατέβουμε με επτά παίκτες. Πιέστηκα οικονομικά. Σκεφτόμουν όχι τόσο το μέλλον το δικό μου, αλλά της οικογένειάς μου. Επέλεξα να συνεχίσω και δικαιώθηκα. Όπως αυτό ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά, οι οποίοι πέρα από συμπαίκτες μου, έγιναν και αδέρφια μου. Τα προβλήματα σε φέρνουν πιο κοντά. Με βοήθησε ο Θεός, το συναίσθημα και έμεινα στην ομάδα και δικαιώθηκα".

- Η υπάρχουσα διοίκηση μπορεί να αντέξει τη νέα σεζόν στη Super League;

"Ποτέ σαν Ανέστης δεν κατηγόρησα κάποιον από τη διοίκηση. Δεν είμαι σε καμία ομάδα για ένα συγκεκριμένο όνομα. Είμαι για τον ΟΦΗ. Ένα μέγεθος όπως ο ΟΦΗ, πρέπει να διοικείται από σωστούς ανθρώπους. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όπως λειτουργεί η διοίκηση, παρότι δεν είναι έμπειρος παραγοντικά ο νέος πρόεδρος (σ. ο Γιώργος Αλετράς), είναι λογικός, κοιτάζει το καλό του ΟΦΗ και μπορεί να αντέξει το βάρος της Super League. Υπάρχουν στη διοίκηση και πολύ έμπειροι παράγοντες, όπως ο κ. Καζανάκης και ο κ. Πολεμαρχάκης.

Θα πρέπει να αφήσουν ως πρόεδρο τον Αλετρά και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά στην ομάδα. Αυτά και σε συνδυασμό με έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί μια ομάδα, τον προπονητή, μπορούν να βάλουν βάσεις για έναν ΟΦΗ που θα μείνει τα επόμενα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και που θα λειτουργεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο οικονομικό. Νομίζω ότι είναι κατάλληλοι οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα".

FOOTBALL LEAGUE / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Νάστος EUROKINISSI SPORTS

- Ο προπονητής σας δήλωσε μετά τη νίκη επί του Άρη, ότι πήγαινε στις 07.30 το πρωί στην τράπεζα για να βάλει ο ίδιος χρήματα στους παίκτες του ΟΦΗ, ώστε να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής. Ποιο είναι το σχόλιό σου για τον Νίκο Παπαδόπουλο;

"Θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έφευγε από τον ΟΦΗ. Θα ήταν αυτός που θα έκλεινε την πόρτα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το κλειδί και θα έβαζε το λουκέτο. Έχει κάνει πολλά πράγματα για τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να κάνει. Έχει μεγάλο όραμα για τον ΟΦΗ. Δικαιώθηκε.

Είχε πίστη και του πήγαν όλα όπως τα σκεφτόταν. Ασχολήθηκε από το πιο ασήμαντο, μέχρι το πιο σημαντικό ζήτημα, βάζοντας πάνω από όλα τη λογική του. Αυτά ως χαρακτήρας. Προπονητικά δεν θα μιλήσω εγώ. Τον κρίνουν τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι στρατιώτης, αυτός επιλέγει".

- Έχεις καταγράψει μία συμμετοχή στη Super League. Πώς έχει στο μυαλό σου τη νέα σεζόν;

"Δεν θα ήμουν χαρούμενος αν έφευγα από την ομάδα. Ευελπιστώ να είμαι κι εγώ μέλος του ΟΦΗ τη νέα σεζόν, αλλά αυτό θα κριθεί από άλλους. Αυτό που ήταν να αποδείξω, το απέδειξα. Τα κριτήρια είναι άλλων. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, δεν πρόκειται να αναιρέσω όσα έχω πει για τους ανθρώπους της ομάδας, όπως για παράδειγμα για τον προπονητή. Το επαγγελματικό με το συναισθηματικό κομμάτι, είναι εντελώς διαφορετικό.

Αν δεν με κρατήσει, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχω καλές σχέσεις με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Με βοήθησε μέσα στη χρονιά και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω στη Super League με τον ΟΦΗ, αλίμονο! Και ποιος δεν θα το επιθυμούσε!".

- Στα περισσότερα παιχνίδια ο ΟΦΗ μαζεύει πολύ κόσμο στο Γεντί Κουλέ. Με τον Άρη η ατμόσφαιρα ήταν ακόμη πιο δυναμική. Τι έχεις να πεις για τους οπαδούς της ομάδας;

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε συσπείρωσαν και τον κόσμο. Είμαι χαρούμενος με ό,τι αντίκρισα στο παιχνίδι με τον Άρη. Δεν είναι μόνο δική μου χαρά να βλέπω γεμάτο το γήπεδο, αλλά κάθε φιλάθλου. Ένας κόσμος που έρχεται με αγάπη και πάθος να στηρίξει την ομάδα του, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο να βλέπεις τέτοιο παλμό, τέτοια αύρα και τέτοια δυναμική. Σε εμάς τους παίκτες δίνει κίνητρο και δύναμη".

- Τι μαθήματα πρέπει να πάρει η ομάδα για να έχει σταθερή πορεία στη Super League;

"Θέλει τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση. Θέλει σωστή διαχείριση, εμπειρία και ανθρώπους που έχουν βιώσει ξανά ανάλογες καταστάσεις μιας ομάδας που αποπνέει υγεία. Χρειάζεται ένα συνδυασμό ατόμων. Μια ομάδα αποτελείται από δυνατή αλυσίδα.

Είναι οι παίκτες, το τιμ, οι άνθρωποι που διοικούν, οι γενικοί αρχηγοί... Όλοι αυτοί στο ρόλο τους πρέπει να είναι σωστοί. Αν όλοι αυτοί σκέφτονται λογικά και σωστά, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, κανένα παιχνίδι και κανένα αντίπαλο. Με λίγα λόγια, θέλει ανθρώπους να αγαπάνε την ομάδα".

-Χρειάζεται να διατηρηθεί ένας κορμός από την εφετινή ομάδα;

"Αυτό που κράτησα από τον προπονητή, από τότε που ήρθε, ήταν η λέξη ομάδα. Χρειάστηκε χρόνος, αλλά έγινε πραγματικότητα, κυρίως επειδή ο ΟΦΗ έγινε ομάδα. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Ο ΟΦΗ έχει πολύ καλό κορμό, αλλά υπεύθυνος είναι ο προπονητής να επιλέξει τι θα κάνει".

- Πώς αιτιολογείς το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν εφέτος την καλύτερη χρονιά της καριέρας τους;

"Όταν ξεκίνησε η ομάδα και έκανε όλη αυτή την καλή πορεία, από τους παίκτες έφυγε ένα βάρος από πάνω τους. Απελευθερώθηκαν. Είπαν ότι «εμείς θα μπούμε στο γήπεδο, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, θα παίξουμε για τους εαυτούς μας, για την ομάδα». Ο κάθε παίκτης έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα που έχουν οι παίκτες αυτής της ομάδας. Το σερί δεν ήταν τυχαίο. Υπάρχει ικανότητα".

- Ποιους παίκτες ξεχώρισες στην κατηγορία εφέτος;

"Ίσως να ξεχάσω κάποιο ποδοσφαιριστή και να τον αδικήσω, αλλά οι δύο πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο δικός μας, ο Μάνος, ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά, και ο άλλος ο Κάιπερς του Εργοτέλη. Αυτούς τους δύο μπορώ να τους ξεχωρίσω. Από την ομάδα μου, βέβαια, όλοι κάνουν τρομερή σεζόν. Μήπως δεν είναι ο Στρέζος; Ο Κομεσίδης; Ο Κουτσιανικούλης;".

* Ο Νάστος παίζει στον ΟΦΗ από το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-2016. Εφέτος έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Πανερυθραϊκό, Ηλυσιακό, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου, Εθνικό Αστέρα, Κέρκυρα, Φωκικό, Πανηλειακό, Παναιγιάλειο και Ολυμπιακό Βόλου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ