ΟΦΗ

Γκατούζο: "Θέλω η ομάδα μου να έχει το πάνω χέρι"

Γκατούζο: "Θέλω η ομάδα μου να έχει το πάνω χέρι"
INTIME SPORTS

Στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Τζενάρο Γκατούζο από τον ΟΦΗ, ο Ιταλό τεχνικός έδωσε το στίγμα του για το αγωνιστικό στυλ που θέλει να δώσει στους Κρητικούς.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Τζενάρο Γκατούζο κατά την επίσημη παρουσίαση του την Πέμπτη το μεσημέρι δεν μάσησε τα λόγια του, έδειξε γνώστης της νοοτροπίας της ομάδας και του κόσμου και υποσχέθηκε ένα ΟΦΗ μαχητή.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Τζενάρο Γκατούζο

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος είπε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μεταξά για την φιλοξενία του και είναι κοντά στον ΟΦΗ τον τελευταίο μήνα. Εύχομαι να έρθουν και άλλοι άνθρωποι. Έχουμε κοντά μας μια τεράστια προσωπικότητα. Έχω μείνει έκπληκτος από το πάθος του και τον χαρακτήρα του. Όμως με έχει εκπλήξει το γεγονός ότι έχει λόγο και αυτό ταιριάζει με τους Κρητικούς.

Όταν είπα σε έναν φίλο μου στην Ιταλία ότι θέλουμε να έρθει ο Γκατουζο μου είπε ότι είμαι τρελός. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε να πάω στην Ιταλία. Εντυπωσιάστηκα από την φιλοξενία του, μέσα σε δυο ημέρες ήξερε τα πάντα για την ομάδα αναλύοντας μου κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το πρόβλημα που μπορεί να υπήρχε στο οικονομικό ξεπεράστηκε γιατί ήξερε που έρχεται και ήθελε να έρθει στον ΟΦΗ. Επειδή στην Ελλάδα με το πρώτο αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα ισοπεδώνονται τα πάντα θέλω να πω πως θα κάνω τα πάντα για να τον προστατεύσω. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα μεταδώσει στην ομάδα το πάθος που τον χαρακτηρίζει.

Στην συνέχεια μίλησε ο Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος είπε αρχικά:
Καλησπέρα (στα ελληνικά). Μιλάω αγγλικά αλλά θέλω να μιλήσω στην γλώσσα μου για την καλύτερη ενημέρωση σας. Συγνώμη για την φωνή μου αλλά είναι μια περίοδο που φωνάζουμε πολύ.

Εάν είμαι εδώ αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον πρόεδρο. Μου είπε ότι υπάρχει μια ομάδα που είναι σε δύσκολη θέση και ήταν απόλυτα ειλικρινής μαζί μου. Ξέρει ότι τον στρεσάρω αλλά είμαστε μαζί για να κάνουμε δουλειά. Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάλαβα ένα πράγμα: Ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά χωρίς λεφτά αλλά πρέπει να υπάρχει οργάνωση και ειλικρινεία. Ξέρουμε ότι αντιπροσωπεύουμε μια πόλη και όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά και ενωμένοι.

Θέλω μια στενή επαφή με τον κόσμο. Ο ΟΦΗ είναι τυχερός που έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Η Κρήτη μοιάζει με το χωριό μου και αυτό μου αρέσει.

Για το αν μίλησε με τον Σα Πίντο επειδή είχε αναφερθεί στην δουλειά του είπε:
Δεν είχα ιδιαίτερη επαφή. Όταν έφυγε μου άφησε τα πάντα για κάθε παίκτη και πρέπει να του πω ένα μπράβο για την δουλειά του. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά γιατί εμείς είμαστε εμείς και κοιτάζουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Πέρα από αυτό που ήμουν εγώ ως παίκτης πρέπει να σας πω ότι ως προπονητής θέλω η ομάδα μου να έχει το πάνω χέρι.

Δεν με νοιάζει να κάνουμε λάθη αλλά με ενδιαφέρει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Εννοείται ότι όταν παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους δεν θα πάμε να μας σκοτώσουν.

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν δήλωσε:
Κερδίζουμε λίγο χρόνο για να μην κάνουμε λάθη για τους παίκτες που θα έρθουν και για την ομάδα. Ξέρω παίκτες που θέλουν να δημιουργήσουν παιχνίδι και αυτός είναι ο στόχος μου.

Για το ρόστερ του ΟΦΗ και το πως η ομάδα θα αγωνίζεται τόνισε:
Έχουμε συνεργάτες που έχουν δουλέψει σε υψηλό επίπεδο όπως στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Θέλω υπερήφανους παίκτες αλλά και να περνούν καλά μέσα στο γήπεδο. Θέλω να διατηρήσ το πνεύμα της ομάδας. Ο ΟΦΗ κέρδισε πολλά ματς με την καρδιά υποφέροντας όμως. Δοκιμάζουμε το 4-4-2 και θα δοκιμάσουμε το 4-3-3. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε 4-4-2. Θα έρθουν 2-3 παίκτες. Η αγορά μας είναι φτωχή και δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη. Όταν γνώρισα τον πρόεδρο είχε μαύρα μαλλιά, τώρα έχουν αρχίσει να ασπριζουν.

Για την εικόνα που έχει για το Ελληνικό πρωτάθλημα ανέφερε:
Παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο. Πολύ συχνά δίνεται έμφαση στην δεύτερη μπάλα και υπάρχουν ομοιότητες. Μπορεί να γίνει μια ανταγωνιστική ομάδα με 2-3 μεταγραφές.

Για το αν θα δοκιμάσει κάποιους παίκτες δήλωσε…
Δεν είμαστε σχολή ποδοσφαίρου. Είμαστε ομάδα ποδοσφαίρου. Δεν είναι καλό και για τους παίκτες. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα από την αρχή. Αν εγώ είμαι ο διευθυντής σου και σου βάλω δίπλα σου έναν άλλο τότε τι θα πεις;

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ