ΟΦΗ

Γκατούζο: "Αφιερωμένη σε όλη την Κρήτη"

Γκατούζο: "Αφιερωμένη σε όλη την Κρήτη"
INTIME SPORTS

Ο Τζενάρο Γκατούζο καυτηρίασε... παντελονάτα τις εσκεμμένες πτώσεις των παικτών του, αναφέρθηκε στο σπουδαίο διπλό που πέτυχε ο ΟΦΗ, ζητώντας όμως απ' όλους να μείνουν προσγειωμένοι λόγω των προβλημάτων!

Εξέπληξε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου ο Τζενάρο Γκατούζο, μην διστάζοντας να καυτηριάσει τις εσκεμμένες καθυστερήσεις των παικτών του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους οπαδούς και τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός προπονητής χαρακτήρισε το διπλό του ΟΦΗ ως μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του στους πάγκους, αλλά υπογράμμισε ότι όλοι στο Ηράκλειο οφείλουν να μείνουν προσγειωμένοι επειδή η ΠΑΕ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είχαμε τον επόμενο αγώνα στο μυαλό μας ότι θα ήταν με τον Εργοτέλη και όχι με τον Παναθηναϊκό. Δοκιμάσαμε να αλλάξουμε το σύστημά μας και να παίξουμε 4-4-2 γιατί πιστέψαμε ότι θα ήταν ιδανικό για το σημερινό παιχνίδι. Είχαμε κατανοήσει ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλή επιθετική ομάδα που παίζει κάθετα κι εκεί εστιάσαμε την προσοχή μας.

Δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρόνια έχει να κερδίσει ο ΟΦΗ τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας στη Λεωφορό ή γενικά στην Αθήνα, αλλά νιώθω και ζω μία καταπληκτική στιγμή με τους παίκτες μου αυτή την ώρα. Περνάμε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και οι φίλαθλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βοηθήσουν. Θα ήθελα να αφιερώσω τη μεγάλη νίκη, στην Κρήτη, στους φιλάθλους μας και στον πρόεδρο του ΟΦΗ. Ίσως οι φίλαθλοι του ΟΦΗ να έχουν λάθος σε ένα πράγμα. Έχουν πάθος αλλά έχουν στο μυαλό τους ότι ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που ήταν πριν 20 χρόνια την εποχή του Βαρδινογιάννη.

Η ομάδα μας είναι πολύ μεγάλη και έχει μεγάλη ιστορία. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε προβλήματα και είμαστε μικρότεροι από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να παίξουμε σαν τη Ρεάλ, αλλά μπορούμε να παίζουμε με κόσμο, καρδιά και όλη μας τη δύναμη.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, σε ορισμένες στιγμές δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου. Πολλές φορές στο δεύτερο ημίχρονο είδα τους παίκτες μου να πέφτουν κι αν δεν υπήρχε λόγος γι’ αυτό, η τακτική δεν είναι σωστή και δεν δείχνει σεβασμό στο άθλημα που παίζουμε".

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα και την παρουσία Ιταλών προπονητών: "Η δουλειά μας δεν είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία των παικτών, δεν ξέρω καλά τη δουλειά του Ρανιέρι. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ρανιέρι. Αυτό που έχω καταλάβει εδώ και τρεις μήνες, είναι ότι δύσκολα αλλάζει η νοοτροπία του Έλληνα. Το πρωτάθλημα είναι δυνατό και σκληρό. Οι παίκτες μοιάζουν με μονομάχους. Παίζουν σχεδόν όλοι με την καρδιά τους. Εγώ προσπαθώ να εκμεταλλευτώ το πάθος αυτό και είναι μέσα στο DNA όλω ν μας αυτή η ιστορία".

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους: "Δεν νομίζω ότι σε αυτό το γήπεδο είναι σωστό να μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού και είναι μεγάλοι αντίπαλοι. Θα πω απλά ότι είναι μία καλή και δυνατή ομάδα".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ