ΜΙΛΑΝ

Τέσσερα ηχηρά ονόματα για τη θέση του επιθετικού στη Μίλαν

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Borussia Dortmund and Benfica in Dortmund, Germany, Wednesday, March 8, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Borussia Dortmund and Benfica in Dortmund, Germany, Wednesday, March 8, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η νέα διοίκηση της Μίλαν φέρεται αποφασισμένη να επενδύσει πολλά εκατομμύρια για τη μεταγραφή ενός ηχηρού ονόματος στην επίθεση. Ποιοι οι τέσσερις στόχοι της και ποια τα δεδομένα για τον καθένα από αυτούς.

Η προθυμία των Κινέζων ιδιοκτητών της Μίλαν να απλώσουν πολλά εκατομμύρια στην πρώτη μεταγραφική περίοδο υπό τη δική τους εποπτεία, αντιμετωπίζεται ως δεδομένη στο Μιλάνο, καθώς γίνεται λόγος για ένα ποσό κοντά στα 100.000.000 ευρώ.

Είναι ένα κομμάτι το οποίο συμπεριλαμβάνεται στους άμεσους στόχους της νέας διοίκησης των "ροσονέρι" και μένει να φανεί κατά πόσο θα γίνει πραγματικότητα το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως προκύπτει από τα ιταλικά ΜΜΕ, στις περισσότερες θέσεις δεν θα αναζητηθούν ηχηρά ονόματα, αλλά θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις, ενώ παίζει ρόλο και το ότι ο προπονητής της ομάδας, Βιντσέντζο Μοντέλα, φέρεται να ζητά ενίσχυση σε αρκετές εξ αυτών.

Εντούτοις, θα γίνει μόνο μία εξαίρεση για τη θέση του επιθετικού, για την οποία θα επενδυθεί ένα ογκώδες χρηματικό ποσό, προκειμένου όχι μόνο να υπάρξει άκρως ποιοτική ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, αλλά και να προκληθεί ο πρώτος "θόρυβος" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τη νέα Μίλαν. Ορισμένα ονόματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον ιταλικό Τύπο τον τελευταίο καιρό, ωστόσο η " Gazzetta dello Sport" δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα, παρουσιάζοντας τα τέσσερα βασικά ονόματα που εξετάζονται.

Real Madrid's Alvaro Morata gestures after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Real Madrid's Alvaro Morata gestures after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16, second leg, soccer match between Napoli and Real Madrid at the San Paolo stadium in Naples, Italy, Tuesday March 7, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

AP Photo/Andrew Mendichini

Το πρώτο είναι του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, μια περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη από κάθε πλευρά και κυρίως κόστους, αφού οι Βεστφαλοί θα ζητήσουν ένα ποσό γύρω στα 100.000.000 ευρώ. Εκτός αυτού, το ενδιαφέρον για τον Γκαμπονέζο είναι έντονο, καθώς υπάρχουν ακόμη τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτησή του.

Στη λίστα της ιταλικής ομάδας έπονται οι δύο επιθετικοί της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά και Άλβαρο Μοράτα. Ο δεύτερος έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσει από το "Santiago Bernabeu" το ερχόμενο καλοκαίρι, τη στιγμή που ο Αντόνιο Κόντε βλέπει τον Ισπανό φορ ως ιδανική περίπτωση για να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι. Όσον αφορά στον Μπενζεμά, αναμένεται να αποχωρήσει από τους "μερένγκες" μόνο σε περίπτωση που προστεθεί στο ρόστερ του Ζινεντίν Ζιντάν ένας φορ ικανός να διεκδικήσει θέση βασικού, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Τελευταίος έρχεται ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Ο Γάλλος φορ της Λιόν είναι με διαφορά ο πιο προσιτός στόχος για τη Μίλαν, αν και θα αποτελέσει εμπόδιο για τους "ροσονέρι" το ζωηρό ενδιαφέρον των Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης για τον 25χρονο. Παράλληλα, έχει και το πιο χαμηλό κόστος, αφού η γαλλική ομάδα φέρεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει με ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 40.000.000 - 50.000.000 ευρώ.

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ