ΜΙΛΑΝ

Πουλάει την Μίλαν σε Κινέζους ο Μπερλουσκόνι!

Πουλάει την Μίλαν σε Κινέζους ο Μπερλουσκόνι!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να πει "ναι" σε σούπερ πρόταση Κινέζων επενδυτών και όλα δείχνουν πως η Μίλαν γυρίζει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια στα χέρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όλα δείχνουν πως η Μίλαν ετοιμάζεται για μία ιστορική αλλαγή, με τον "καβαλιέρε" να παίρνει την απόφαση να πουλήσει τον φημισμένο ιταλικό σύλλογο σε γκρουπ Κινέζων επενδυτών έναντι ενός ποσού μεταξύ 700 και 720 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση για να πουλήσει τους "ροσονέρι" μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές που έλαβαν χώρα σε δικηγορικό γραφείο στη Ρώμη, με την γνώμη των παιδιών του (κυρίως της Μαρίνα και του Πιερσίλβιο) να παίζουν το ρόλο τους ώστε να άρει τις αρχικές του επιφυλάξεις.

Silvio Berlusconi visita la nuova sede del Milan con in mano la maglia numero 1 accompagnato dalla figlia e Ad rossonero Barbara Berlusconi, Milano, 6 giugno 2014.  ANSA/MOURAD BALTI TOUATI
Silvio Berlusconi visita la nuova sede del Milan con in mano la maglia numero 1 accompagnato dalla figlia e Ad rossonero Barbara Berlusconi, Milano, 6 giugno 2014. ANSA/MOURAD BALTI TOUATI ANSA

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας θα επικυρωθεί μέσω εγγράφων η κατ'αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών, με το γκρουπ των Κινέζων επενδυτών να αποκτάει αρχικά το 70% των μετοχών και το υπόλοιπο 30% να μεταβιβάζεται μέσα σε έναν χρόνο από τώρα.

Πουλάει την Μίλαν σε Κινέζους ο Μπερλουσκόνι!

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η ταυτότητα του ανθρώπου που ηγείται της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης για να αγοράσει τη Μίλαν. Κάποιοι υποστηρίζουν για παράδειγμα πως επικεφαλής της κίνησης είναι ο Κινέζος μεγιστάνας Τζακ Μα ενώ η "Tuttosport" αναφέρει πως υποψήφιος επενδυτής είναι ο Ρόμπιν Λι, έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Σενάρια για νέα αλλαγή προπονητή

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τα δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα υποστηρίζουν κατηγορηματικά πως ο τελικός του Coppa Italia θα κρίνει το μέλλον του Κρίστιαν Μπρόκι στον πάγκο. Αν η Μίλαν νικήσει την Γιουβέντους και κατακτήσει το τρόπαιο ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Primavera ενδέχεται να κρατήσει τη θέση του, σε διαφορετική περίπτωση ο Μαρτσέλο Λίπι φαντάζει ως ο επικρατέστερος για να τον διαδεχτεί το καλοκαίρι.

Πουλάει την Μίλαν σε Κινέζους ο Μπερλουσκόνι!

Ο 68χρονος τεχνικός, παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ιταλίας το 2006, έχει "φλερτάρει" αρκετές φορές στο παρελθόν με τους "ροσονέρι" (ήταν μεταξύ των υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον Μιχάιλοβιτς) και σύμφωνα με τους Ιταλούς θεωρείται από τον Μπερλουσκόνι ως ο ιδανικός για να πάρει τα κλειδιά των αποδυτηρίων.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ