ΜΙΛΑΝ

Πάνω από ένα δισ. ευρώ η επιχείρηση αγοράς της Μίλαν

Πάνω από ένα δισ. ευρώ η επιχείρηση αγοράς της Μίλαν

Η ημερομηνία σταθμός για τη Μίλαν πλησιάζει και οι Κινέζοι ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την εξαγορά μαμούθ, σε ένα deal που θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 ευρώ.

Η εξαγορά της Μίλαν από κινεζικό κονσόρτιουμ βρίσκεται στην τελική ευθεία. Η εταιρία "Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co." οφείλει να καταβάλλει 450.000.000 ευρώ μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να καλύψει την τρίτη και τελευταία δόση για την αγοραπωλησία των "ροσονέρι".

Η μητρική της Μίλαν "Fininvest" συμφερόντων Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι έτοιμη διαδικαστικά περίπου στις 20-21 Νοεμβρίου, ώστε να παραχωρήσει τον σύλλογο που απέκτησε πριν από τριάντα χρόνια και τον επανέφερε στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου.

Από το Πεκίνο αναμένονται τα χρήματα που αντιστοιχούν στην τελευταία δόση, αφού είχε προηγηθεί η πρώτη των 15.000.000 ευρώ με την υπογραφή του προσυμφώνου τον Αύγουστο και ακόμα μία 85.000.000 ευρώ που καταβλήθηκε εντός χρονοδιαγράμματος στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος δεν είναι απλή υπόθεση, αφού αποδείχθηκε και προ ημερών μέσω διαρροής διαφόρων εγγράφων ότι η "Sino-Europe" δεν διαθέτει τόσο μεγάλη ρευστότητα για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα MilanoFinanza.it, οι Κινέζοι θα απευθυνθούν στην "Goldman Sachs" για να εξασφαλίσουν δανεισμό περίπου 100.000.000 ευρώ για την εξαγορά της Μίλαν. Το δάνειο θα έχει υψηλό τοκισμό, στα πρότυπα της εξαγοράς της Ίντερ από την εταιρία "Suning", με δανεισμό 180.000.000 ευρώ με τόκο 7,7%.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης των Κινέζων, δε, αναμένεται να ξεπεράσει το 1.000.000.000 ευρώ, εάν προστεθούν όλα τα ποσά που έχουν δοθεί ή θα καταβληθούν σε βάθος τριετίας. Αρχικά υπάρχουν τα 100.000.000 ευρώ των πρώτων δύο δόσεων και τα 450.000.000 ευρώ που θα ακολουθήσουν για το 99,93% του πακέτου των μετοχών. Τα χρέη της ομάδας ανέρχονται σε 220.000.000 ευρώ και έχει συμφωνηθεί να επιβαρύνουν τη νέα ιδιοκτησία, ενώ το κονσόρτιουμ οφείλει να επενδύσει 350.000.000 ευρώ στον σύλλογο στα επόμενα 3,5 χρόνια για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Η ημερομηνία στο καλεντάρι που είναι σημειωμένη στα γραφεία της Κίνας και της Casa Milan είναι η 27η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά από την εκτός έδρας δοκιμασία με την Έμπολι και μία εβδομάδα μετά από το Derby della Madonnina με την Ίντερ, πιθανόν τα τελευταία παιχνίδια της εποχής Μπερλουσκόνι στον σύλλογο.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΒΙΝΤΕΟ

Μάνδρα: Ξύλο και βρισιές στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας μετά τη φονική πλημμύρα - Πιάστηκαν στα χέρια μετά τη σιγή ενός λεπτού για τους νεκρούς

Η πιο τζούφια τηλεοπτική μετάδοση της χρονιάς

Αμερικανικό κανάλι ήταν έτοιμο να αναμεταδώσει την κατεδάφιση ενός γηπέδου, ώσπου συνέβη αυτό.

Μια γενναία πράξη ανθρωπιάς από τον Νίκο Γκάλη

Ο Γκάλης βγάζει σε δημοπρασία τα παπούτσια που φορούσε το 1992 για τον μικρό Χριστόφορο

Ελληνίδα SMILF, έλα να υποκλιθείς στο κοινό σου

Μετά τις MILF μας προέκυψαν οι SMILF. Έλα να δεις ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις γνωρίσεις.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24