ΜΙΛΑΝ

Όταν ο Μιχάιλοβιτς δήλωνε πως δεν θα πάει ποτέ στη Μίλαν

Όταν ο Μιχάιλοβιτς δήλωνε πως δεν θα πάει ποτέ στη Μίλαν

Ο νέος τεχνικός της Μίλαν Σίνισα Μιχάιλοβιτς έχει γράψει ιστορία όχι μόνο με τη "μισητή" Ίντερ αλλά και με τις δηλώσεις του το 2010 πως δεν θα πήγαινε ποτέ στη Μίλαν, ακόμα και αν... πέθαινε της πείνας. Διαβάστε το story και δείτε το video.

Η Μίλαν επισημοποίησε την περασμένη Τρίτη (16/6) το διαζύγιο με τον Φιλίπο Ιντσάγκι για να γνωστοποιήσει λίγες ώρες αργότερα τον γάμο της με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς και σε πολλούς προκάλεσε αίσθηση ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώθηκε η πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Σαμπντόρια.

Και αυτό γιατί στην ανακοίνωση των "ροσονέρι" το κείμενο είχε δημιουργηθεί προσεκτικά ώστε να μη γίνεται καμία αναφορά στη συμπολίτισσα Ίντερ , την ομάδα στην οποία τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Μιχάιλοβιτς (2004-2006) και στην οποία έμεινε μάλιστα για άλλα δύο χρόνια (2006-2008) ως άμεσος συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην τεχνική ηγεσία των "νερατζούρι".

Το "ωραίο" πάντως στην όλη υπόθεση με τον νέο τεχνικό της Μίλαν είναι πως ακόμα και αν οι "ροσονέρι" θέλησαν να "κρύψουν κάτω από το χαλάκι" το νερατζούρο παρελθόν του αυτό είναι πρακτικά αδύνατο από τη στιγμή που τα γραπτά μένουν και δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς από αυτά.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει μάλιστα ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο όταν βρισκόταν στον πάγκο της Κατάνια (τη δεύτερη ομάδα στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής μετά τη Μπολόνια) είχε αποκλείσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το 2010 το ενδεχόμενο να προπονήσει κάποια στιγμή τη Μίλαν!

Όταν ο Μιχάιλοβιτς δήλωνε πως δεν θα πάει ποτέ στη Μίλαν

"Εγώ στη ζωή μου έχω κάποια συγκεκριμένα πράγματα που σέβομαι. Για παράδειγμα δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω προπονητής της Παλέρμο. Ούτε σε 15 χρόνια από τώρα", δήλωνε χαρακτηριστικά τεχνικός της Κατάνια σε συνέντευξή Τύπου τον Νοέμβριο του 2010, ενώ όταν του έγινε ερώτηση από παριστάμενο δημοσιογράφο για το αν το "όχι" αφορούσε και τη Μίλαν, απαντούσε:

"Ούτε καν στη Μίλαν, ούτε καν στη Μίλαν. Έτσι είμαι φτιαγμένος εγώ. Ίσως να κάνω λάθος καθώς θα μπορούσα να πεθάνω από την πείνα, όμως εγώ σέβομαι πάντα τις ομάδες και τις διοικήσεις των ομάδων με τις οποίες έχω συνεργαστεί και στις οποίες έχω δουλέψει.

Σίγουρα θα ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ να πάω να προπονήσω τη Μίλαν αλλά παρότι μιλάμε για μία περίπτωση που πολύ δύσκολα θα μου παρουσιαζόταν μπορώ να πω ότι αν κατά τύχη μου συνέβαινε στο μέλλον δεν θα μπορούσα να πάω επειδή ήμουν για τέσσερα χρόνια στην Ίντερ. Είμαι ιντερίστα δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω από σεβασμό προς τους οπαδούς της".

Τον Οκτώβριο του 2014 και αφού είχε προσθέσει στο βιογραφικό του την παρουσία του στον πάγκο της Φιορεντίνα, της εθνικής Σερβίας και της Σαμπντόρια, ο άλλοτε εξαιρετικός αμυντικός και σούπερ σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ, αποκάλυπτε:

"Είχα δύο όνειρα και τα έχω ήδη πραγματοποιήσει, το πρώτο ήταν να προπονήσω τη Σερβία, τη χώρα μου. Το δεύτερο ήταν να προπονήσω τη Σαμπντόρια, επειδή εδώ λυτρώθηκα ως παίκτης και μου αρέσει πάντα να πληρώνω τα χρέη μου.

Τώρα μου μένουν άλλα δύο όνειρα, να προπονήσω τη Λάτσιο και την Ίντερ. Όλοι το ξέρουν, αλλά δεν λέω πότε θα γίνει αυτό".

Τελικά το επόμενο βήμα στην καριέρα του μετά τη Σαμπντόρια δεν ήταν ούτε η Νάπολι με την οποία είχε έρθει πολύ κοντά μετά το τέλος του πρωταθλήματος ούτε κάποια εκ των πρώην ομάδων του Λάτσιο και Ίντερ αλλά η... Μίλαν, κάνοντας ουσιαστικά στροφή 180 μοιρών σε όσα είχε πει δηλώσει αναφορικά με τους "ροσονέρι" το 2010.

Πάντως, αν θέλουμε να τα γράφουμε όλα, ο ίδιος είχε φροντίσε μέσω συνέντευξής του στην "Gazzetta dello Sport" τον περασμένο Μάρτιο να κάνει ένα βήμα... πίσω σε σύγκριση με προηγούμενες τοποθετήσεις του καθώς άφηνε να εννοηθεί πως στα μελλοντικά του σχέδια καμία ομάδα δεν ήταν αποκλεισμένη a priori.

Όταν ο Μιχάιλοβιτς δήλωνε πως δεν θα πάει ποτέ στη Μίλαν

"Ως προπονητής πρέπει να επιλέγεις τα σχέδια επειδή δεν είσαι μόνος: προπονείς και καθοδηγείς ένα γκρουπ ανθρώπων που εξαρτώνται από σένα αλλά και εσύ εξαρτάσαι από αυτούς. Έχεις την υποχρέωση να τους κάνεις να αποδίδουν το μάξιμουμ.

"Διδάσκοντας, γεμίζοντάς τους κίνητρα, κάνοντάς τους να αισθάνονται τιμή που ανήκουν σε αυτό το σύλλογο, αλλά παραμένοντας πάντα διαυγής και ορθολογικός. Διαφορετικά δεν είσαι καλός τεχνικός.

Εάν με καλούσε η Μίλαν; Τα λόγια μου αυτά είναι προφανές πως εφαρμόζονται σε κάθε σύλλογο..."

Πλέον ήρθε η ώρα για τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς να εφαρμόσει τις τακτικές και τις απόψεις του στον μεγαλύτερο σύλλογο στον οποίο έχει βρεθεί ποτέ στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα. Έστω και αν μερικά χρόνια πριν ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσε να δουλέψει για αυτόν...

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ