ΜΙΛΑΝ

Οι Κινέζοι καλύπτουν ήδη τα έξοδα της Μίλαν

Οι Κινέζοι καλύπτουν ήδη τα έξοδα της Μίλαν

Ιταλικό ΜΜΕ αποκάλυψε ότι το κινεζικό κονσόρτιουμ που κινείται για την εξαγορά της Μίλαν έχει αναλάβει ήδη να καλύπτει τα έξοδα της ομάδας, ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το deal.

Η Μίλαν δεν πρόκειται να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο εάν δεν πουλήσει ποδοσφαιριστές, καθώς τα οικονομικά της ομάδας επιβαρύνουν από το προηγούμενο καλοκαίρι το κινεζικό κονσόρτιουμ που ετοιμάζεται να αναλάβει τα "ηνία" του συλλόγου.

Το "Sky Italia" αποκάλυψε ότι στην αρχική συμφωνία που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου προβλεπόταν η "Sino-Europe Sports" να αναλάβει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις του αθλητικού τμήματος, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιούλιο και μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών.

Με δεδομένο ότι τα μηνιαία έξοδα των "ροσονέρι" ανέρχονται σε περίπου 9.000.000 ευρώ τον μήνα, δεν αποκλείεται οι Κινέζοι να καλύψουν ανάγκες άνω των 70.000.000 ευρώ μέχρι τις 3 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία.

Αυτό το έξοδο δεν περιλαμβάνεται στα 200.000.000 ευρώ που έχουν δώσει ήδη οι Κινέζοι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τη μορφή τριών δόσεων (άνευ επιστροφής σε περίπτωση που χαλάσει το deal), ούτε στα 320.000.000 ευρώ που απομένει να κατατεθούν στον λογαριασμό της "Fininvest", μητρικής εταιρίας της Μίλαν.

Πρόκειται για επιπλέον χρήματα τα οποία επιβαρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι βάσει συμφωνητικού οφείλουν να αναλάβουν και τα χρέη του συλλόγου που υπολογίζονται σε 200.000.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να παρέχουν μεταγραφικό μπάτζετ 350.000.000 ευρώ στα πρώτα τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της ιδιοκτησίας.

ΠΕΤΑΞΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εν τω μεταξύ, η αποστολή της Μίλαν αναχώρησε δίχως περαιτέρω προβλήματα από το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ για το Supercoppa με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Το ταξίδι έπρεπε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ωστόσο το αεροπλάνο που θα μετέφερε τον ιταλικό σύλλογο είχε ακινητοποιηθεί στο Λονδίνο με μηχανική βλάβη. Ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Αντριάνο Γκαλιάνι, είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν ήταν εφικτό το ταξίδι ούτε την Τετάρτη, η ομάδα δεν θα πετούσε, διότι δεν θα προλάβαινε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την αναμέτρηση.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ