ΜΙΛΑΝ

Οι εξηγήσεις του Μαλντίνι για την απόρριψη της Μίλαν

Οι εξηγήσεις του Μαλντίνι για την απόρριψη της Μίλαν
Μαλντίνι-Μίλαν

Ο εμβληματικός ηγέτης της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, απέρριψε την πρόταση επιστροφής του σε ρόλο τεχνικού διευθυντή εφόσον αλλάξη "σκυτάλη" ο σύλλογος. Η εξήγησή του ήταν απλή.

Ο Πάολο Μαλντίνι δεν θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, αφού οι τέσσερις συναντήσεις που είχε με τον νέο εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Μάρκο Φασόνε, δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο εμβληματικός αρχηγός των "ροσονέρι" απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση που του κατατέθηκε, ωστόσο οι λόγοι δεν διευκρινίστηκαν από τον ίδιο όλο αυτό το διάστημα, με συνέπεια τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Αρκετός κόσμος έκανε λόγο για οικονομικές αξιώσεις του 48χρονου Ιταλού που έμειναν ανικανοποίητες, με συνέπεια ο Μαλντίνι να πάρει θέση και με μία μακροσκελή επιστολή να τοποθετηθεί επί του θέματος και να εξηγήσει τις αιτίες της απόφασής του.

"Δεν πρόταξα οικονομικές απαιτήσεις. Επανέλαβα ότι ο ορισμός του ρόλου μου θα ήταν το βασικό κλειδί για κάθε πιθανή συνεργασία. Πώς θα μπορούσα να κρίνω μία προσφορά, όταν οι αρμοδιότητές μου δεν είχαν ξεκαθαριστεί; Υπογράμμισα ότι θα τα έδινα όλα για ένα σοβαρό πρότζεκτ, αλλά ποτέ δεν θα αποδεχόμουν να χρησιμοποιηθώ ως σύμβολο. Επαναλαμβάνω, η Μίλαν για μένα είναι επιλογή καρδιάς", τόνισε μεταξύ άλλων.

"Ποτέ δεν ζήτησα 'ρόλο Γκαλιάνι', δηλαδή να είμαι παντοδύναμος εκτελεστικός διευθυντής. Γνωρίζω τις αρετές μου, αλλά γνωρίζω και τους περιορισμούς μου καλύτερα. Ο τομέας εξειδίκευσής μου θα πρέπει να είναι το αθλητικό κομμάτι".

"Μου προσφέρθηκε ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Πριν από αυτό, ένας αθλητικός διευθυντής θα είχε προσληφθεί και θα είχε την εμπιστοσύνη του εκτελεστικού διευθυντή. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που μου παρουσιάστηκε, θα έπρεπε να μοιράζομαι κάθε πρότζεκτ, κάθε αγορά ή πώληση παίκτη με τον αθλητικό διευθυντή".

"Η ερώτησή μου ήταν ξεκάθαρη, τι θα γινόταν εάν διαφωνούσαμε και ο Φασόνε μου είπε ότι θα αποφάσιζε εκείνος. Του είπα ότι δεν νομίζω ότι αυτή είναι βάση για μία ομάδα νικήτρια. Έχω υπάρξει μέλος τέτοιων ομάδων που έγραψαν ποδοσφαιρική ιστορία και γνωρίζω ότι για να πάρεις αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει συνέργεια μεταξύ όλων των σωμάτων και των μεγαλομετόχων, καθώς και ξεκάθαροι ρόλοι. Οι πρόσφατες σεζόν όταν η Μίλαν είχε δύο εκτελεστικούς διευθυντές, θα έπρεπε να λειτουργήσουν διδακτικά".

Επιπλέον, ο Μαλντίνι επιβεβαίωσε ότι ζήτησε συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της κινεζικής εταιρίας "Sino Europe Sports" που αναμένεται να εξαγοράσει τη Μίλαν, Ντέιβιντ Χαν Λι, ώστε να ακούσει από τα πιο επίσημα χείλη τις απαιτήσεις του οργανισμού από τον ίδιο.

"Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των ανθρώπων που κρατούν τα ηνία σημαντικών συλλόγων όπως η Μίλαν να επιλέγουν τους υπαλλήλους τους βασισμένοι στα κριτήρια που θεωρούν κατάλληλα. Θα έκανα κι εγώ το ίδιο στη θέση τους. Αλλά επαναλαμβάνω ότι οι αξίες και η ανεξάρτητη σκέψη μου πάντα θα είναι πιο σημαντική για μένα από κάθε δουλειά", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Μαλντίνι απέρριψε τη Μίλαν
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ