ΜΙΛΑΝ

Ο Μοντέλα δεν θέλει να χάσει τον Μπάκα

Ο Μοντέλα δεν θέλει να χάσει τον Μπάκα

Ο νέος τεχνικός της Μίλαν, Βιντσέντσο Μοντέλα, τόνισε πως δεν θέλει να πουληθεί ο Κάρλος Μπάκα, όμως παίζει... μπάλα ο Γκαλιάνι πλέον στην υπόθεση. Διαβάστε τι περιμένει ο Κολομβιανός και την κατάσταση στο ρόστερ της Μίλαν

Ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη αξία που έχει στο ρόστερ της η Μίλαν είναι ο Κάρλος Μπάκα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να πουληθεί, αν δεν είναι κάτι που επιθυμεί ο νέος προπονητής των "ροσονέρι", Βιντσέντσο Μοντέλα.

Ο Κολομβιανός στράικερ πέρσι ήταν τρίτος σκόρερ της Serie A με 18 γκολ, έχοντας αποκτηθεί με 30.000.000 ευρώ από την Σεβίλλη, όμως ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να παίξει στο Champions League.

Δεν λέει ξεκάθαρα πως θέλει να φύγει από τη Μίλαν, έχει αναφέρει πως αν έφευγε, θα το έκανε μόνο για να πάει σε ομάδα που παίζει στο Champions League, ενώ να θυμίσουμε πως οι "ροσονέρι" δεν θα παίξουν και φέτος ούτε στο Europa League.

Τον Σεπτέμβρη κλείνει τα 30 του χρόνια, στον σύλλογο υπάρχει μια θέληση για... ιταλοποίηση του ρόστερ και η διοίκηση δεν θα έλεγε όχι σε 40.000.000 ευρώ, τα οποία αγγλικές ομάδες δεν θα δυσκολευόντουσαν να δώσουν.

Οι φήμες λένε πως ο Μπάκα περιμένει πρόταση από την Άρσεναλ, αλλά ο Βενγκέρ κυνηγά τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, έτσι δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο, ενώ δεν τον θέλει η Ατλέτικο, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρός της.

"Ο Μπάκα είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, είναι δύσκολο να χάσεις έναν τέτοιο παίκτη που εγγυάται τα γκολ. Ο σύλλογος θα εκτιμήσει την κατάσταση, καθώς θέλει να παίξει στο Champions League", τόνισε ο νέος προπονητής της Μίλαν, Βιντσέντσο Μοντέλα και συνέχισε γενικά για τις μεταγραφές: "Πρέπει σύντομα το ρόστερ να κλείσει, αλλά έχουμε διάφορες ιδέες. Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο του Γκαλιάνι, εμείς απλά πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές σύμφωνα με την μεταγραφική αφορά και τα οικονομικά".

Λαπαντούλα και Βανχιόνι

Μέχρι σήμερα η Μίλαν έχει κάνει μόλις δύο προσθήκες στο ρόστερ. Με 9.000.000 ευρώ απέκτησε από την Πεσκάρα τον πρώτο σκόρερ της Serie B, Τζανλούκα Λαπαντούλα και ως ελεύθερο τον Λεονέλ Βανχιόνι από την Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Βανχιόνι είναι αριστερό μπακ που παίζει και χαφ, έτσι οι "ροσονέρι" με Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Αντονέλι, Βανχιόνι, αλλά και τον νεαρό, Καλάμπρια, είναι στα μπακ υπερπλήρης.

Μεξές και Αλέξ έφυγαν, βασικό στόπερ είναι σίγουρα ο Ρομανιόλι και αναζητείται παρτενέρ. Ο Παλέτα έπαιξε στο φιλικό με την Μπορντό μαζί του στο κέντρο της άμυνας, ο Σαπάτα είναι τραυματίας και αναπληρωματικοί είναι Βεργκάρα και Έλι.

Ο Μοντέλα έπαιξε 4-4-3 με την Μπορντό, που γύριζε και σε 4-4-2. Στο κέντρο οι Πόλι, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, στην επίθεση οι Μενέζ, Σούσο και Νιάνγκ (κορυφή), με τον Μενέζ να δοκιμάζεται και στο κέντρο (4-4-2).

Τέρμα φυσικά ο Ντοναρούμα, αλλαγή του ο Γκαμπριέλ, ο Βραζιλιάνος που πέρσι ήταν δανεικός στη Νάπολι (αναπληρωματικός του Ρέινα), ο Αγκάτσι πήγε στην Τσεζένα, ενώ αναμένεται να πουληθεί ο Ντιέγκο Λόπεθ (ίσως στην Τσέλσι).

Ο νεαρός Αργεντινός μέσος, Χοσέ Μάουρι, τραυματίστηκε και 2 εβδομάδες θα μείνει εκτός, ενώ υπάρχουν και οι Χόντα, Κούτσκα που προστεθούν αργότερα στην προετοιμασία και θα ταξιδέψουν με την ομάδα στο Σικάγο, όπως και ο Λαπαντούλα (και ο Μοντολίβο που ήταν ανέτοιμος για να παίξει με την Μπορντό).

Στο Σικάγο η Μίλαν θα παίξει φιλικά με Μπάγερν (28/7), Λίβερπουλ (31/8) και Τσέλσι (4/8). Ενδεχομένως να υπάρχουν αλλαγές μέχρι τότε, στόχος για στόπερ είναι ο Μουσάκιο της Βιγιαρεάλ, ενώ αν η Γιουβέντους πάρει τον Ιγκουαΐν, ίσως η Μίλαν πάρει από εκείνη τον Ρουγκάνι, έτσι θα αναβιώσει με Ρομανιόλι το δίδυμο της εθνικής ελπίδων της Ιταλίας. Όσον αφορά σε αποχωρήσεις, πέραν του Μπάκα, υπάρχουν και οι Μάτρι, Λουίζ Αντριάνο, δύο επιθετικοί που ίσως επίσης να αποτελέσουν παρελθόν.

Στο φιλικό με την Μπορντό η Μίλαν νίκησε 2-1, με τέρματα του Σούσο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν εξαιρετικός στον δανεισμό του στην Τζένοα, δείχνει καλά στοιχεία στον Μοντέλα και ίσως μείνει στο ρόστερ, ίσως επίσης δοθεί και ως καλό αντάλλαγμα και σε κάποια μεταγραφή.

Ο Μοντέλα δεν θέλει να χάσει τον Μπάκα
Ο Μοντέλα δεν θέλει να χάσει τον Μπάκα

Θυμίζουμε πως υπάρχει και το ζήτημα της πώλησης του συλλόγου από τον Μπερλουσκόνι σε Κινέζους επενδυτές, όπου αν γίνει, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς λέγεται πως θα βάλουν 100.000.000 ευρώ φέτος για μεταγραφές και άλλα τόσα το επόμενο καλοκαίρι!

Ο Μοντέλα δεν θέλει να χάσει τον Μπάκα
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ