ΜΙΛΑΝ

Ο Λι δεν κάλυψε την ΑΜΚ της Μίλαν, βρέθηκε ο νέος επενδυτής από ΗΠΑ

Ο Λι δεν κάλυψε την ΑΜΚ της Μίλαν, βρέθηκε ο νέος επενδυτής από ΗΠΑ
AP PHOTO/NAM Y. HUH

Ο Γιόνγκχονγκ Λι δεν κάλυψε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Μίλαν και άνοιξε τον δρόμο για Αμερικανούς μεγιστάνες να εκφράσουν ενδιαφέρον για την αγορά του συλλόγου.

Ο Γιόνγκχονγκ Λι απέτυχε να καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Μίλαν μέχρι την απογευματινή προθεσμία και πλέον ο σύλλογος αρχίζει την προεργασία να περάσει σε νέα χέρια.

Ο Κινέζος επενδυτής είχε μέχρι τις 17:00 ώρα Ιταλίας την Παρασκευή να καταβάλει 32.000.000 ευρώ για να συνεχίσει κανονικά στο "τιμόνι" του συλλόγου, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Από τη στιγμή που δεν καλύφθηκε η ΑΜΚ, ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Μάρκο Φασόνε, απέστειλε επιστολή στο hedge fund "Elliott Management", που είχε χρηματοδοτήσει στο μεγαλύτερο μέρος της την εξαγορά της Μίλαν από τον Λι. Ο Φασόνε ζητάει από τους Αμερικανούς να καλύψουν εκείνοι αυτό το ποσό, ώστε να πάρουν εκείνοι τον έλεγχο του συλλόγου.

Ο Λι έχει ακόμα προθεσμία 10 ημερών για να επιστρέψει τα 32.000.000 ευρώ στην "Elliot Management", ειδάλλως ο σύλλογος μπορεί να αποκτήσει τις μετοχές. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα που διερευνάται εδώ και καιρό από τον Κινέζο επενδυτή, να βρεθεί κάποιος "συμπαίκτης" του. Μάλιστα, με αυτό το σενάριο εξηγείται και το γεγονός ότι άφησε να περάσει η προθεσμία και δεν κατέβαλε τα χρήματα για να συνεχίσει απρόσκοπτα ως ιδιοκτήτης της ομάδας.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΙΚΕΤΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ο Λι και η διοίκηση του συλλόγου θέλει άμεσα συμφωνία με κάποιον νέο επενδυτή, ακόμα κι εντός 2-3 ημερών. Η μη κάλυψη της ΑΜΚ έφερε το πρώτο ενδιαφέρον για τον σύλλογο, από την οικογένεια Ρίκετς, που με δήλωσή τους επιβεβαίωσαν ότι επιθυμούν να αγοράσουν τις μετοχές της Μίλαν. Πρόκειται για τον Τόμας Ρίκετς και την οικογένειά του, που κατέχουν τους Σικάγο Καμπς και που τους οδήγησαν στην κορυφή του MLS το 2016 για πρώτη φορά μετά από 98 χρόνια!

"Η οικογένεια Ρίκετς (όχι μόνο ο Τομ) ενδιαφέρεται για την απόκτηση και τον μετοχικό έλεγχο της Μίλαν, ενώ ο Τόμας αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη συμφωνία. Ολόκληρη η οικογένεια και όλες οι οικονομικές πηγές της οικογένειας έχουν ανάμιξη σε αυτό, όπως συμβαίνει με την ιδιοκτησία των Καμπς. Η οικογένεια Ρίκετς έφερε ένα πρωτάθλημα στους Σικάγο Καμπς μέσα από μακροχρόνιες επενδύσεις και ασκούν εξαιρετική διοίκηση. Θέλουμε να φέρουμε την ίδια προσέγγιση και στη Μίλαν. Δεν θα υπάρξουν γρήγορες αλλαγές, αλλά μακροχρόνιες επενδύσεις για να εξασφαλίσουμε επιτυχία που θα διαρκέσει", αναφέρει στη δήλωσή της η οικογένεια, με την περιουσία της να εκτιμάται από το "Forbes" στο 1.000.000.000 δολάρια (66η στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το "MilanNews.it", οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκηση της Μίλαν και της οικογένειας Ρίκετς βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και δεν αποκλείεται να επέλθει συμφωνία εντός της επόμενης εβδομάδας.

Photo credits: AP Photo/Nam Y. Huh

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ