ΜΙΛΑΝ

Ντεσαγί: "Η Μίλαν πρέπει να δείξει υπομονή με τον Μοντέλα"

Retired footballer of the French national team that won the 1998 World Cup and Euro 2000 Marcel Desailly poses for photographs next to the trophy of the 2016/17 UEFA Champions League during its presentation in Budapest, Hungary, Friday, Oct. 28, 2016. The final match of the tournament of European soccer teams will take place on June 3, 2017 in the National Stadium of Wales in Cardiff. (Tibor Illyes/MTI via AP)
Retired footballer of the French national team that won the 1998 World Cup and Euro 2000 Marcel Desailly poses for photographs next to the trophy of the 2016/17 UEFA Champions League during its presentation in Budapest, Hungary, Friday, Oct. 28, 2016. The final match of the tournament of European soccer teams will take place on June 3, 2017 in the National Stadium of Wales in Cardiff. (Tibor Illyes/MTI via AP) AP

"Χρειάζεται χρόνο ο Μοντέλα" δήλωσε ο Mαρσέλ Ντεσαγί στηρίζοντας τον Ιταλό κόουτς της Μίλαν. Τι είπε για το ρόστερ και τη διοίκηση ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Τη στήριξη του στον Βιτσέντζο Μοντέλα έδειξε σε δηλώσεις του ο Μαρσέλ Ντεσαγί. Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής υποστήριξε, πως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον προπονητή, αλλά και τα διοικητικά στελέχη.

Ακόμα δήλωσε πως ο ιταλικός σύλλογος βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και πως για να φτάσει στην κορυφή χρειάζεται προσθήκες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Αρχικά, μιλώντας για το αρνητικό κλίμα προς τον Βιτσέντζο Μοντέλα είπε: “"Στην εντός έδρας ήττα της Μίλαν από τη Ρόμα με 2-0 όλοι έλεγαν “διώξτε τον Μοντέλα”. Εγώ δεν συμφωνώ. Οι διοικούντες είναι αρκετά έξυπνοι άνθρωποι, καταλαβαίνουν πως έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης".

Στη συνέχεια ανέλυσε το κομμάτι των ευθυνών των διοικούντων της Μίλαν και κυρίως των επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι: "Όποιος προπονητής και να προσληφθεί από τη Μίλαν, οι παίκτες δεν πρόκειται να αλλάξουν. Κάποιοι παίκτες ήρθαν, επειδή αν δεν είχαν αποκτηθεί τώρα, στο μέλλον όταν θα βρίσκονταν σε κάποια άλλη ομάδα η χρηματιστηριακή τους αξία θα ήταν πολύ μεγάλη και οι ''ροσονέρι'' δεν θα είχαν την δυνατότητα να τους κάνουν δικούς τους".

Το βασικό που πρέπει να κάνουν οι φίλοι της Μίλαν είναι υπομονή: "Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια μεταβατική σεζόν. Οι φίλαθλοι, τα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τη Μίλαν γνωρίζουν, πως με τους Κινέζους ιδιοκτήτες υπάρχει οικονομική υγεία και ζητούν περισσότερες επενδύσεις στον αγωνιστικό τομέα. Αυτό είναι λάθος, είναι μια μεταβατική περίοδος για το κλαμπ".

Πάντως, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Μίλαν: "Όλοι στη Μίλαν θεωρούν πως μόνο με ισχυρή αυτοπεποίθηση θα καταφέρουν να πετύχουν και να βρεθούν σε ένα καλό επίπεδο. Δεν πρόκειται να συμβεί, αν δεν δείξουν υπομονή. Πρέπει να έχουν ως ορίζοντα την επόμενη σεζόν, αποκτώντας τρεις, ίσως και τέσσερις έμπειρους ποδοσφαιριστές".

Ο Μαρσέλ Ντεσαγί έχει αγωνιστεί από το 1993 έως το 1998 στη Μίλαν, ενώ μεταξύ άλλων έχει περάσει από Ναντ, Μαρσέιγ και Τσέλσι. Μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του, η κατάκτηση με την εθνική ομάδα της Γαλλίας τόσο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, όσο και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000. Ξεχωριστή θέση στην τροπαιοθήκη του έχουν οι δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Champions League με την Μαρσέιγ το 1992-93 και τη Μίλαν το 1993-94.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ