ΜΙΛΑΝ

Νέα ανατροπή για τη Μίλαν, καταλήγει στα χέρια Ιταλοαμερικανού

Νέα ανατροπή για τη Μίλαν, καταλήγει στα χέρια Ιταλοαμερικανού
AP PHOTO/SETH WENIG

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρόκο Κομίσο αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα ο νέος ιδιοκτήτης της Μίλαν, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, σε ένα deal που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό της Μίλαν, αφού εμφανίστηκε νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται μία "ανάσα" από την απόκτηση των μετοχών του συλλόγου.

Ο Ρόκο Κομίσο φέρεται έτοιμος να γίνει το επόμενο αφεντικό της Μίλαν, μετά από την αδυναμία του Γιόνγκχονγκ Λι να κρατήσει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου.

Ο γεννημένος στην Καλαβρία αλλά μεγαλωμένος στις ΗΠΑ επιχειρηματίας ήρθε σε επικοινωνία το πρωί της Τρίτης με τη διοίκηση των "ροσονέρι" και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η διαφορά τους στο οικονομικό είναι ελάχιστη, με συνέπεια να κρίνεται "θέμα ωρών" η συμφωνία, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, "Gazzetta dello Sport" και "Il Sole 24 Ore" υποστηρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης των Νιου Γιορκ Κόσμος έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών για μία απάντηση από τη Μίλαν, ώστε να μην μπει σε άτυπη διαδικασία πλειστηριασμού, από τη στιγμή που ενδιαφέρον επέδειξε και η οικογένεια του Τόμας Ρίκετς, ιδιοκτήτη των Σικάγο Καμπς.

Η προσφορά του Κομίσο, ο οποίος έχει στην κατοχή του, εκτός από την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας, την καλωδιακή τηλεόραση "Mediacom" και η περιουσία του υπολογίζεται σε 5.000.000.000 δολάρια, φέρεται να υπερκαλύπτει το ποσό της αγοράς των μετοχών της Μίλαν από τον Λι.

Ο Κινέζος επενδυτής είχε προσφέρει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι περίπου 740.000.000 ευρώ, ενώ ο Κομίσο προσφέρει 500.000.000 ευρώ και εγγύηση κάλυψης των οφειλών ύψους 380.000.000 ευρώ προς το hedge fund "Elliot Management", που πρέπει να καλυφθούν μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και διήρκεσαν περίπου 1,5 μήνα.

Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, ο Κομίσο οφείλει να καταβάλλει 32.000.000 ευρώ την επόμενη εβδομάδα στην "Elliot Management", η οποία κάλυψε την αύξηση μετοχικού που δεν έκανε ο Λι, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει κι εκείνη τις μετοχές των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Μετά από αυτήν την κίνηση, θα έχει το χρονικό περιθώριο να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους για να ολοκληρωθεί το "κολοσσιαίο" deal, το δεύτερο μέσα σε περίπου έναν χρόνο για τον σύλλογο.

Photo credits: AP Photo/Seth Wenig

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ