ΜΙΛΑΝ

Μπρόκι: "4-3-3 και Ευρώπη"

Μπρόκι: "4-3-3 και Ευρώπη"

Ο Κρίστιαν Μπρόκι παρουσιάστηκε από τη Μίλαν, ως ο νέος τεχνικός των "ροσονέρι" κι έθεσε από την πρώτη ημέρα τις κατευθυντήριες γραμμές της θητείας του. (photos)

Αντικαθιστά τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς, στον πάγκο της Μίλαν, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν στην Ιταλία. Ο Αντράνο Γκαλιάνι παρουσίασε τον 40χρονο νέο Ιταλό τεχνικό της ομάδας, κι εκείνος χάραξε την πορεία, στην οποία θα βαδίσουν οι "ροσονέρι" επί των ημερών του.

Ο Κρίστιαν Μπρόκι παραδέχθηκε ότι δεν φοβάται τον κίνδυνο να βρεθεί αργά ή γρήγορα στην ίδια μοίρα με τους Κλάρενς Ζέεντορφ και Φίλιπο Ιντσάγκι, προανήγγειλε το 4-3-3 ως το βασικό σύστημα των "ροσονέρι", ανάγοντας σε ύψιστη σημασία την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.

"Δεν φοβάμαι, ξέρω τι μπορώ να κάνω. Αυτό δεν πάει να πει ότι η Μίλαν θα κερδίσει όλα τα ματς από εδώ και στο εξής, αλλά εγώ και το σταφ μου θα δώσουμε το 110%. Εάν πιστεύω ότι θα "καώ", όπως οι Ζέεντορφ και Ιντσάγκι; Δεν είναι θέμα να καώ. Εάν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Εάν όχι, θα ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους. Θέλω να συνεχίσω με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να εφαρμόσεις τις μεθόδους σου. Στην καριέρα μου έχω χρησιμοποιήσει το 4-3-1-2 και το 4-3-3, μου αρέσουν τέσσερις στην άμυνα, τρεις στο κέντρο και τρεις στην επίθεση.

Μπρόκι: "4-3-3 και Ευρώπη"

Πάντα θέλω να έχω εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού. Σίγουρα, θα χρησιμοποιήσω αυτούς του σχηματισμούς. Πρέπει να πάρουμε μια ευρωπαϊκή θέση, θα είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο τη Γιουβέντους. Μέσα από τα ματς πρωταθλήματος, θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε και για τον τελικό του Coppa Italia".

Ο Κρίστιαν Μπρόκι θα κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της Μίλαν, την Κυριακή 17 Απρίλη, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σαμπντόρια, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Serie A. Η Μίλαν μετά από 32 αγωνιστικές είναι στην 6η θέση με 49 βαθμούς, επτά λιγότερους από την 5η Φιορεντίνα. Επίσης, βρίσκεται στον τελικό του Coppa Italia, διεκδικώντας το τρόπαιο την 21η Μαΐου στο "Ολίμπικο" με αντίπαλο της Γιουβέντους.

Όσο για πώς θα μοιάζει, ενδεχομένως, το 4-3-3 το οποίος θέλει να εφαρμόσει ο Κρίστιαν Μπρόκι; Οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν τον πιθανό σχηματισμό...

Μπρόκι: "4-3-3 και Ευρώπη"
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ