ΜΙΛΑΝ

Μπερλουσκόνι: "Δεύτερη παράταση ή άκυρη η πώληση της Μίλαν"

Μπερλουσκόνι: "Δεύτερη παράταση ή άκυρη η πώληση της Μίλαν"

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μίλησε για τα εμπόδια στην πώληση της Μίλαν και έδωσε παράταση ενός μήνα στους Κινέζους, ειδάλλως προχωράει στο plan b που υπάρχει στο μυαλό του.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην αλλάξει χέρια η Μίλαν, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αφήνουν πιθανότητα ακόμα και για "ναυάγιο".

Ο επί τριάντα χρόνια ηγέτης των "ροσονέρι" μίλησε στο "Sky Sport Italia" και μεγέθυνε ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες σχετικά με τις δυνατότητες του κινεζικού κονσόρτιουμ με το οποίο έχει έρθει σε συμφωνία για το 99,93% του συλλόγου, σε ένα deal που θα συνολικά και σε βάθος χρόνου θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 ευρώ.

"Οι Κινέζοι είναι σοβαροί για την εξαγορά της Μίλαν, αλλά θα επιτρέψουμε το κλείσιμο της συμφωνίας να παραταθεί το πολύ έναν μήνα ακόμα", δήλωσε αρχικά ο "Καβαλιέρε", με την αρχική καταληκτική ημερομηνία της 27ης Νοεμβρίου να έχει μετατεθεί ήδη για τις 13 Δεκεμβρίου.

"Εάν η πώληση δεν προχωρήσει, δεν θα αναζητήσουμε νέους αγοραστές. Θα αλλάξουμε στρατηγική και θα συνταχθούμε με τους φιλάθλους που μου έκαναν τέτοια τιμή την Κυριακή", συμπλήρωσε ο 80χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, για τον οποίοι οι οργανωμένοι του συλλόγου ετοίμασαν ένα κορεό και το παρουσίασαν στο Derby della Madonnina με την Ίντερ (2-2).

"Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσουμε τη Μίλαν, αλλά ήταν καθήκον μου: το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και μία οικογένεια μόνη της δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί ότι θα οδηγήσει έναν σύλλογο στις κορυφαίες θέσεις του διεθνούς ποδοσφαίρου, επειδή οι επενδύσεις που χρειάζονται έχουν αυξηθεί. Θα στοχεύσουμε σε μία Μίλαν που θα είναι πολύ ιταλική και πολύ νεανική".

"Θα θέλαμε μία Μίλαν που θα είναι ανταγωνιστική όσο η Μπαρτσελόνα, αλλά η μοναδική πιθανότητα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ήταν να στραφούμε στις ασιατικές αγορές, όπου υπάρχει αρκετό κεφάλαιο. Αρχικά προσπαθήσαμε με τον κ. Μπι Ταετσαουμπόλ, μετά αυτό το κινεζικό κονσόρτιουμ μου έκανε πολύ καλή εντύπωση".

Σύμφωνα με το "Sky Italia", ο Μπερλουσκόνι ζητάει ακόμη 100.000.000 ευρώ ως εγγύηση, με τους Κινέζους να έχουν δώσει ήδη 15.000.000 ευρώ με την υπογραφή του προσυμφώνου τον Αύγουστο και άλλα 85.000.000 ευρώ στις 6 Σεπτεμβρίου ως εγγύηση.

Από εκεί και πέρα, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες μετά και από τη δεύτερη παράταση θα πρέπει να καταβληθούν 450.000.000 ευρώ, ενώ τα χρέη της ομάδας, που ανέρχονται σε 220.000.000 ευρώ, θα επιβαρύνουν τη νέα ιδιοκτησία. Επιπροσθέτως, το κονσόρτιουμ οφείλει να επενδύσει 350.000.000 ευρώ στον σύλλογο στα επόμενα 3,5 χρόνια για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, οι Κινέζοι αποδέχθηκαν την επιθυμία του Μπερλουσκόνι να καταλάβει θέση επίτιμου προέδρου μετά από την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, ενώ μέσω εταιρίας συμβούλων που συνεργάζονται, ευχαρίστησαν τον Ιταλό για τις δηλώσεις του και επεσήμαναν μέσω tweet ότι το κλείσιμο της συμφωνίας θα γίνει "το συντομότερο δυνατόν".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ