ΜΙΛΑΝ

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

Το Sport24.gr μπήκε στο Μιλανέλο, "κατασκόπευσε" την προπόνηση της Μίλαν και αποκαλύπτει τα μυστικά του "σπιτιού" των ροσονέρι και του Μοντέλα. (PHOTOS)

Εδώ και πολλά χρόνια, η υπόθεση μοντέρνο προπονητικό κέντρο, αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την πρόοδο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, σε κορυφαίο επίπεδο. Όμως η αλήθεια είναι, πως σπανίως ένα προπονητικό, όσο μοντέρνο και αν είναι, κερδίζει φήμη απλωμένη σ’ ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Βεβαίως και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις. Και πιθανόν πρώτο σ’ αυτήν την λίστα των εξαιρέσεων, είναι το περιβόητο Μιλανέλο.

Κάτι η διαβόητη χλιδή του, κάτι οι περίφημες επισκέψεις με ελικόπτερο του Μπερλουσκόνι στις προπονήσεις, κάτι το γεγονός πως είναι το σπίτι μιας τεράστιας ομάδας όπως είναι η Μίλαν, το έχουν κάνει ξακουστό. Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως πλέον όλοι στην Ιταλία αναφέρονται στην περιοχή ως Μιλανέλο και όχι ως Καρνάζο, που είναι το κανονικό όνομα, αποδεικνύει την διάσταση που έχει πάρει το προπονητικό κέντρο των Ροσονέρι.

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

Το Sport24.gr μπήκε στο περίφημο σπίτι της Μίλαν. Και ας χρειάστηκε να διανύσει μια απόσταση μεγαλύτερη των 45 λεπτών από το κέντρο του Μιλάνο και να βρεθεί πάνω σ’ έναν λόφο και στην καρδιά δάσους, στην ιταλική επαρχία. Είναι χαρακτηριστικό πως αν κάποιος εμπιστευτεί τις οδηγίες του GPS για τον πιο σύντομο δρόμο προς το Μιλανέλο, θα βρεθεί σ’ έναν χωματόδρομο, που δεν περνάει ούτε τρακτέρ. Όμως οι κατασκευές του προπονητικού κέντρου, μεταξύ άλλων, είχαν φροντίσει μαζί με το προπονητικό κέντρο, να φτιάξουν και έναν εναλλακτικό δρόμο, που να επιτρέπει την πρόσβαση στα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών της Μίλαν με τα πανάκριβα συμβόλαια.

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

Το πρώτο που κάνει εντύπωση στο Μιλανέλο, είναι η φυσική ομορφιά που το περιβάλλει. Θα μπορούσε να είναι περιβάλλον για ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην ιταλική εξοχή. Όπως και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μιλανέλο περισσότερο παραπέμπουν σ’ ένα ξενοδοχείο με στιλ εποχής, παρά σε προπονητικό κέντρο. Το δεύτερο όμως που τραβάει την προσοχή, είναι τα μέτρα ασφαλείας. Δεν μιλάμε απλώς για μια μεγάλη σιδερένια πόρτα στην είσοδο. Μιλάμε για συρματόπλεγμα και πολλές κάμερες ασφαλείας. Δεν μιλάμε απλώς για έναν φύλακα που φροντίζει να ελέγχει το ποιος μπαίνει και το ποιος βγαίνει στο προπονητικό κέντρο. Μιλάμε για έναν φρουρό, ο οποίος μάλιστα οπλοφορεί με πιστόλι στη μέση του.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΕΝΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

Το Μιλανέλο δεν είναι απλώς ένα προπονητικό κέντρο με εξαιρετικά γήπεδο για προπόνηση. Είναι το σπίτι της Μίλαν. Και όταν λέμε «σπίτι», εννοούμε «σπίτι». Με τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ, περνούν περισσότερες ώρες της ημέρας και περισσότερα βράδια εκεί, απ’ ότι στο κανονικό τους σπίτι. Άλλωστε όσο περιμέναμε να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του Βιτσέντσο Μοντέλα για το ματς με την ΑΕΚ, οι παίκτες της Μίλαν είχαν αρχίσει ήδη να μπαίνουν στο εστιατόριο για το μεσημεριανό τους φαγητό. Κάτι που σημαίνει πως ήδη από το πρωί είχαν φτάσει στο Μιλανέλο, παραμονή του παιχνιδιού. Οι εγκαταστάσεις άλλωστε, προβλέπουν όλες τις ανέσεις. Για δουλειά, αλλά και για διαμονή. Ακόμα και τα ονόματα του κάθε μέλους του προπονητικού τιμ, είναι γραμμένα στον χώρο στάθμευσης που ανήκει στον καθέναν, στον πάρκινγκ του Μιλανέλο. Ενώ τόσο ο Μοντέλα, όσο και οι συνεργάτες του, έχουν τα δικά τους γραφεία αλλά και ιδιαίτερα… διαμερίσματα.

Ιδού το σπίτι της Μίλαν

ΜΕ ΤΡΕΙΣ (ΣΥΝ ΕΝΑΝ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

Για το γήπεδο στο οποίο κάνει την προπόνηση της η Μίλαν στο Μιλανέλο, δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά πράγμα. Είναι ένα από τρια που διαθέτει το κέντρο και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Ακόμα και μια μίνι σκεπαστή εξέδρα, για να τις κάμερες και τους εκπροσώπους του Τύπου, όταν οι προπονήσεις είναι ανοικτές. Ούτε και για την προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Μίλαν μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα. Ένα και χαρακτηριστικό. Πόσους προπονητές τερματοφυλάκων πιστεύετε πως διαθέτει η ομάδα; Δεν θα σας κουράσουμε. Τρεις το σύνολο. Δυο είναι οι βοηθοί που εκτελούν τις ασκήσεις και ένας επικεφαλής, ο οποίος επιβλέπει την δουλειά. Ενώ υπήρχε και ένα ακόμα μέλος του τιμ, ο οποίος «έγραφε» με κάμερα αποκλειστικά και μόνο την προπόνηση των τερματοφυλάκων.

Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
Ιδού το σπίτι της Μίλαν
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ