ΜΙΛΑΝ

Η UEFA απέκλεισε τη Μίλαν από την Ευρώπη

Η UEFA απέκλεισε τη Μίλαν από την Ευρώπη
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η Μίλαν τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό από το Europa League της νέας σεζόν για παραβάσεις που αφορούν το Financial Fair Play.

Το δικαστικό τμήμα του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της UEFA αποφάσισε να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη Μίλαν, για παραβάσεις των διατάξεων του Financial Fair Play.

Η τιμωρία αφορά την επόμενη παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το 2020, η οποία έχει διασφαλιστεί ήδη και θα ήταν η συμμετοχή στο Europa League της σεζόν 2018-2019.

Οι "ροσονέρι" τιμωρούνται ουσιαστικά για την αδυναμία τους να παρουσιάσουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, αφού τις τελευταίες τρεις σεζόν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν ζημία συνολικά περίπου 300.000.000 ευρώ.

Παρά τις ενέργειες της νέας διοίκησης για να συμμαζέψει τα οικονομικά, η απώλεια σημαντικών χορηγικών συμφωνιών που μείωσαν τα έσοδα λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθεια να πειστεί η UEFA ότι λειτουργεί πλάνο εξυγίανσης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σεζόν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέρριψε τόσο την Εθελουσία Συμφωνία που πρότεινε η Μίλαν όσο και τη Συμβιβαστική Συμφωνία, με τις οποίες ο ιταλικός σύλλογος θα αποδεχόταν τις παραβάσεις και θα δεχόταν μία πιο ελαφριά τιμωρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, η Μίλαν έχει ακόμα τον δρόμο του CAS, ωστόσο οι ελπίδες να αλλάξει κάτι εκεί είναι απειροελάχιστες.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η απόφαση αυτή, τότε τη θέση της Μίλαν στους ομίλους του Europa League θα πάρει η Αταλάντα που τερμάτισε από κάτω της, ενώ η Φιορεντίνα παίρνει τη θέση της ομάδας του Μπέργκαμο στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπάναντς - Σαράγεβο.

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ