ΜΙΛΑΝ

Η "πόρτα" από Ριβάλντο, η μπουνιά στον Φίγκο και ο... νεκρός Ντοναντόνι

MILAN - SEPTEMBER 18:  Rivaldo of AC Milan in action during the UEFA Champions League match between AC Milan and RC Lens held at the Giuseppe Meazza, San Siro Stadium in Milan on September 18, 2002 (Photo by Gary M Prior/Getty Images) AC Milan won the match 2-1.
Ριβάλντο-Μίλαν GETTY IMAGES

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι παραχώρησε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ως ισχυρός άντρας της Μίλαν και προχώρησε σε μεγάλες αποκαλύψεις.

Τρομερές αποκαλύψεις από τον εκτελεστικό διευθυντή της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος μίλησε για όλα στο κανάλι των "ροσονέρι", σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ως μέλος του συλλόγου μετά από τριάντα χρόνια.

Ο Ιταλός παράγοντας επιβεβαίωσε ότι αυτές θα είναι οι τρεις τελευταίες εβδομάδες του στην ομάδα λόγω της εξαγοράς της από κινεζικό κονσόρτιουμ και βρήκε ευκαιρία να αποκαλύψει ορισμένες ιστορίες μεταγραφικής τρέλας και όχι μόνο.

Μία εξ αυτών αφορά στον Ριβάλντο, τον οποίο οι "ροσονέρι" κυνήγησαν πρώτα δύο χρόνια πριν τον αποκτήσουν . "Η Μιλαν έπαιζε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα 100 χρόνια της το καλοκαίρι του 2000, αλλά ο (σ.σ. πρώην διευθυντής) Αριέντο Μπράιντα και εγώ δεν ήμασταν εκεί να το δούμε, επειδή βρισκόμασταν με τον ατζέντη του Ριβάλντο. Δεν καταφέραμε να τον υπογράψουμε", δήλωσε ο Γκαλιάνι.

Μάλιστα, η Μίλαν επιχείρησε να υπογράψει και έναν πρώην συμπαίκτη του "Ρίμπο" στην Μπαρτσελόνα, ο οποίος αργότερα έγινε ηγέτης της Ίντερ: "Υπάρχουν πολλές ιστορίες για παίκτες που βρέθηκαν οριακά στο Μιλάνο και δεν ήρθαν. Ένας από αυτούς είναι ο Φίγκο. Κάθε φορά που τον βλέπω, του ρίχνω μια μικρή μπουνιά".

Πιο πρόσφατα, ο ιταλικός σύλλογος έκανε προσπάθεια να αποκτήσει με μεταγραφή τον Έντιν Τζέκο και ο Γκαλιάνι έστησε επιχείρηση για να τα καταφέρει: "Μερικά χρόνια νωρίτερα, προσπάθησα να υπογράψω τον Τζέκο και πέρασα τρεις μέρες κρυμμένος σε ένα ξενοδοχείο στο Σαράγεβο μαζί με τον Μπράιντα. Αργότερα, όμως, τα ΜΜΕ πάντα με βρίσκουν".

Με τον Αντρέι Σεβτσένκο τα πράγματα αντιστράφηκαν, αφού ο Γκαλιάνι προσπάθησε να τον αποτρέψει από το να πάει στην Τσέλσι το 2006, στο απόγειο της δόξα του. Γι' αυτόν τον λόγο, του είπε και μία ατάκα, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα.

"Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά με τον πρόεδρο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον πείσουμε να μείνει. Εκείνη τη μέρα του έλεγα διαρκώς ότι ήμουν διατεθειμένος να του σκίσω το συμβόλαιο. Εκείνη τη χρονιά ήμασταν η νούμερο ένα ομάδα στον κόσμο. Του είπα 'βλέπεις Αντρέι, εάν δεν σκοράρεις για εμάς μερικές εβδομάδες, ο κόσμος ακόμα θα θυμάται τα γκολ σου. Στην Τσέλσι δεν θα συμβεί αυτό'".

Ίσως η πιο συγκλονιστική ιστορία από όλες όσες αποκάλυψε είναι αυτή που δεν αφορά κάποια πώληση ή κάποια αγορά. Αφορά στον τραυματισμό του Ρομπέρτο Ντοναντόνι κατά τη διάρκεια του αγώνα στην "Ομίχλη του Πολέμου" κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Βελιγράδι. Ο Ιταλός μέσος συγκρούστηκε με αντίπαλο σε μία φάση στο 1ο ημίχρονο, με συνέπεια να του γυρίσει η γλώσσα και να μπλοκάρει τον αεραγωγό, χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα. Μία φυσιοθεραπεύτρια των Σέρβων έσπευσε και έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν σοκαρισμένοι στη συνέχεια.

"Θυμάμαι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ενός αγώνα που κερδίσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα στα πέναλτι, ήμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ντοναντόνι πέθανε. Δέχθηκε ένα χτύπημα και δεν ανέπνεεε. Μελάνιασε τελείως. Μία νοσοκόμα που πήγε στον αγωνιστικό χώρο του έσωσε τη ζωή. Τα παιδιά έπαιζαν στο 2ο ημίχρονο νομίζοντας ότι ο Ντοναντόνι είχε πεθάνει ή πέθαινε. Κλαίγαμε όλοι στο ημίχρονο".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ