ΜΙΛΑΝ

Η Μίλαν βρήκε νέα διοίκηση και 50.000.000 ευρώ

Η Μίλαν βρήκε νέα διοίκηση και 50.000.000 ευρώ
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Νέα εποχή κι επίσημα για τη Μίλαν, που ανακοίνωσε τη νέα διοίκησή της. Ιβάν Γκαζίδης και Λεονάρντο αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα στον σύλλογο, που ενισχύεται και οικονομικά.

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε η Μίλαν το Σάββατο, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες μεταβίβασης του συλλόγου από τα χέρια του Γιόνγκχονγκ Λι σε εκείνα της "Elliott Management".

Ο διευθύνων σύμβουλος των "ροσονέρι" επί κινεζικής ιδιοκτησίας, Μάρκο Φασόνε, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο, ενώ εκτελεστικός πρόεδρος αναλαμβάνει προσωρινά ο Πάολο Σκαρόνι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου επί Κινέζων.

Το νέο ΔΣ, το οποίο δεν έχει συσταθεί ακόμα σε σώμα, αποτελείται από τους Μάρκο Πατουάνο, Φρανκ Τούιλ, Τζιόρτζχιο Φουρλάνι, Στεφάνο Κοτσίριο, Σαλβατόρε Τσερκιόνε, Αλφρέντο Κράκα και Τζιανλούκα ντ' Αβάντζο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου έχει βρεθεί και θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως. Τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για τον Ιβάν Γκαζίδη, τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ από την Πρωτοχρονιά του 2009.

Επιπλέον, στον σύλλογο αναμένεται να επιστρέψει ο Λεονάρντο, ο πρώην παίκτης και προπονητής της Μίλαν και αργότερα της Ίντερ, ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε αθλητικός διευθυντής στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 48χρονος Βραζιλιάνος πρόκειται να αναλάβει το πόστο του γενικού διευθυντή και να συνυπάρξει στο οργανόγραμμα με τον αθλητικό διευθυντή Μάσιμο Μιραμπέλι, ο οποίος παρά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, θα παραμείνει στα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ομάδας, το αμερικανικό hedge fund αναμένεται να γεμίσει τα άδεια ταμεία με 50.000.000 ευρώ για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

"Η εκλογή νέου ΔΣ σηματοδοτεί ακόμα ένα σπουδαίο βήμα προόδου για να επαναφέρουμε τη Μίλαν στον δρόμο της. Η 'Elliott' έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική σταθερότητα και σωστή επίβλεψη, καθώς και τα απαραίτητα συστατικά εντός γηπέδου για την επιτυχία, αλλά και μία κορυφαία εμπειρία για τους φιλάθλους. Αναγνωρίζουμε την εξέχουσα θέση της Μίλαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ξέρουμε την ευθύνη που έρχεται μαζί με την ιδιοκτησία ενός τέτοιου ιστορικού συλλόγου", δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της "Elliott", Πολ Σίνγκερ.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ