ΜΙΛΑΝ

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Η Μίλαν έχει σηκώσει δύο φορές το Champions League στο ΟΑΚΑ και ελπίζει εκεί να κάνει μία νέα αρχή, στο ίδιο γήπεδο, την Πέμπτη. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Μοντέλα και πίστη για επιτυχίες στο άμεσο μέλλον

Πολλοί είναι αυτοί που πίστευαν πως έπειτα και από τη νέα ήττα της Μίλαν από τη Γιουβέντους θα υπήρχαν εξελίξεις στους "ροσονέρι", αλλά τελικά διαψεύστηκαν.

Έπειτα από 11 αγωνιστικές στη Serie A, η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα έχει 5 νίκες, 5 ήττες και μία ισοπαλία και φαίνεται πως δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση στην 4άδα, έτσι ώστε να επιστρέψει στο Champions League.

Φέτος η Μίλαν επέστρεψε στην Ευρώπη μέσω του Europa League και μέσω αυτού ελπίζουν στις τάξεις του συλλόγου πως θα επιστρέψουν και στις ένδοξες στιγμές.

Κανείς δεν μιλάει για αυτό, διότι δεν το επιτρέπουν οι εμφανίσεις της ομάδας, αλλά η κατάκτηση του Europa League αποτελεί στόχο, καθώς μην ξεχνάμε πως κάτι τέτοιο θα δώσει, εκτός από το τρόπαιο και το εισιτήριο για το Champions League. Ίσως κάτι τέτοιο είναι πιθανότερο από τον τερματισμό στην 4άδα της Serie A.

Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για τη Μίλαν και είναι χαρακτηριστικό πως αναφέρουν άπαντες πως την Δευτέρα δεν ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ, αλλά η προετοιμασία για τα ματς με ΑΕΚ και Σασουόλο (Κυριακή).

Την Πέμπτη η Μίλαν παίζει στο ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, καθώς έχει κατακτήσει σε αυτό το Champions League το 1994 και το 2007 νικώντας τις Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, αντίστοιχα.

Ελπίζουν λοιπόν στους "ροσονέρι" πως σε αυτό το... λατρεμένο στάδιο θα γίνει η αρχή για κάτι σπουδαίο, μία νέα αρχή βασικά για να σωθεί η φετινή χρονιά.

Με την ΑΕΚ στην Αθήνα πάντως δεν έχει πετύχει ούτε γκολ, καθώς έχει το 0-0 του 1994 και την ήττα του 2006 με το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ (1-0).

Μία νίκη στην Ελλάδα για τους Ιταλούς θα σημαίνει πάρα πολλά. Καταρχάς θα σημαίνει πως εξασφάλισαν την πρόκριση στους "32" του Europa League, άρα και την πρώτη επιτυχία της σεζόν.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Εμπιστοσύνη στον Μοντέλα

Μετά την ήττα από τη Γιουβέντους ακολούθησε συζήτηση δύο ωρών μεταξύ του Μοντέλα και των Μάρκο Φασόνε και Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι (εκτελεστικός και αθλητικός διευθυντής, αντίστοιχα).

Η διοίκηση της Μίλαν επιβεβαίωσε ουσιαστικά στον Μοντέλα πως εξακολουθεί να του έχει εμπιστοσύνη και πως στηρίζει το έργο του, θέλοντας βέβαια να δει και αποτελέσματα, αρχής γενομένης κόντρα στην ΑΕΚ.

"Δεν περιμένω μόνο μία καλή εμφάνιση, αλλά και το αποτέλεσμα", τόνισε ο Φασόνε την Δευτέρα για το ματς της Αθήνας. "Στο τέλος, για αυτό είναι το ποδόσφαιρο, για το αποτέλεσμα. Οι φίλαθλοι θέλουν αποτελέσματα".

"Είμαι πεπεισμένος πως κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο από ότι αρχικά πιστεύαμε".

"Η Μίλαν ήταν πάντα το... σπίτι των ευρωπαϊκών τροπαίων, ειδικά στην Αθήνα. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Αν πάντως η Μίλαν αποτύχει και κυρίως αν ξαναγίνει το ίδιο και την Κυριακή κόντρα στη Σασουόλο, ίσως να εξαντληθεί η υπομονή και ο Μοντέλα να αποτελέσει παρελθόν. Ο Πάουλο Σόουζα και ο Βάλτερ Ματσάρι θα είναι οι δύο βασικές επιλογές, Μάσιμο Όντο και Τζενάρο Γκατούζο ακολουθούν.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Η απογοήτευση και το "εύκολο" πρόγραμμα

Νάπολι, Γιουβέντους, Ρόμα και Ίντερ είναι καλύτερες ομάδες από τη Μίλαν. Σίγουρα πιο... ομάδες, όπως άλλωστε και η Λάτσιο.

Οι "ροσονέρι" έκαναν 11 μεταγραφές το καλοκαίρι και συνήθως είχαν στη βασική 11άδα μόνο δύο παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα, τους Ντοναρούμα και Ρομανιόλι, αργότερα και τον Σούσο, ο οποίος στα τελευταία ματς έχει απλά αποδείξει πως παραμένει ο καλύτερος παίκτης τους.

Μπονούτσι, Τσαλχάνογλου και Κάλινιτς έχουν απογοητεύσει, γενικά από κανέναν δεν υπάρχει ικανοποίηση, παρά μόνο από τον Φάμπιο Μπορίνι, την προσθήκη που περισσότερο σχολιάστηκε αρνητικά από όλες το καλοκαίρι.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Με τόσα νέα πρόσωπα είναι λογικό να μην υπάρχει ομοιογένεια, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα μαύρα.

Ο Φασόνε δήλωσε πως δεν θέλει μόνο εμφάνιση, αλλά και αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό διότι η Μίλαν έχει κάνει καλές εμφανίσεις στα περισσότερα ματς που απέτυχε.

Με τη Ρόμα για παράδειγμα, η ομάδα του Μιλάνου ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μια φάση αρκούσε στον Τζέκο για να "τελειώσει" το ματς, ούτε η Γιουβέντους έκανε σπουδαία εμφάνιση, αλλά ο Ιγκουαΐν σε 2 ευκαιρίες έκανε δύο γκολ, ενώ στο ντέρμπι με την Ίντερ η Μίλαν έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και ηττήθηκε απλά λόγω του ανόητου πέναλτι του Ρικάρντο Ροντρίγκεθ στο φινάλε.

Στα 8 ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Serie A, μόνο αυτό με τη Νάπολι θεωρείται δύσκολο. Στη Μίλαν θεωρούν πως μπορούν να κάνουν ακόμη και το "7 στα 7" με τις Σασουόλο, Τορίνο, Μπενεβέντο, Μπολόνια, Βερόνα, Αταλάντα και Φιορεντίνα.

Έτσι ίσως μπουν ξανά στην διεκδίκηση θέσης στην 4άδα. Το είπε άλλωστε και ο προπονητής της Ίντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, έπειτα από τη νίκη στη Βερόνα το βράδυ της Δευτέρας. Μίλησε για ανεβασμένο επίπεδο και... τρελό ρυθμό στη Serie A, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις Γιουβέντους, Νάπολι, Ρόμα και Λάτσιο, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Μίλαν, για την οποία ανέφερε πως πιστεύει ότι θα επιστρέψει στην "μάχη" για το Champions League.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Για αρχή, εκτός ο Λούκας Μπίγλια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ιταλία, αυτό που αναμένεται να κάνει ο Μοντέλα κόντρα στην ΑΕΚ (μάλλον και κόντρα στη Σασουόλο) ως αλλαγή στην ομάδα του, είναι στο κέντρο να βάλει τον Μάνουελ Λοκατέλι αντί του Λούκας Μπίγλια.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

Από εκεί και πέρα βέβαια δεν αποκλείεται να κάνει και αρκετές ακόμη αλλαγές, καθώς ο Αντρέ Σίλβα αναμένεται να επιστρέψει στην επίθεση. Έχει βλέπετε 4 γκολ στο Europa League και θέλει (θέλουν) να τερματίσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Ίσως πάρει και απόφαση ο Μοντέλα να εγκαταλείψει το 3-5-2 (ή και 3-6-1), με πολλούς να πιστεύουν πως αυτό είναι η... ρίζα του κακού. Ίσως κάτι τέτοιο να βοηθήσει και τον Κεσιέ και τον Τσαλχάνογλου.

Την ΑΕΚ δεν την υποτιμά κανείς στη Μίλαν, άλλωστε εξ αρχής την θεωρούσαν τον δυσκολότερο αντίπαλο στον όμιλο. Δικαιώθηκαν βέβαια, αφού μόνο αυτήν δε νίκησαν στον πρώτο γύρο.

Η Μίλαν ψάχνει μία νέα αρχή

photos: AC Milan twitter / acmilan.com

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ