ΜΙΛΑΝ

Η Κίνα μπορεί να ζητήσει τα λεφτά της πίσω από τη Μίλαν

Η Κίνα μπορεί να ζητήσει τα λεφτά της πίσω από τη Μίλαν

Η Κίνα θα ανακοινώσει νέα μέτρα σχετικά με τις επενδύσεις στο εξωτερικό στις 18 Οκτωβρίου και η Μίλαν διατρέχει μεγάλο κίνδυνο αλλαγής ιδιοκτησίας.

Σε μπελάδες ενδέχεται να πει λίαν συντόμως η Μίλαν, αφού η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει επιπλέον μέτρα σχετικά με τις επενδύσεις της χώρας στο εξωτερικό, κάτι που ίσως επηρεάσει τους "ροσονέρι".

Ο επενδυτής Γιόνγκχονγκ Λι απέκτησε τον έλεγχο της ιταλικής ομάδας σε ένα deal που "έκλεισε" στα 520.000.000 ευρώ, συν ανάληψη των οφειλών ύψους 220.000.000 ευρώ του συλλόγου, καθώς και υποχρέωση επένδυσης 300.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Η πλευρά του Λι κατέβαλε 250.000.000 ευρώ από τις κινεζικές επενδυτικές φίρμες "China Huarong" και "Haixia Capital Management", ωστόσο χρειάστηκε να απευθυνθεί στο αμερικανικό hedge fund "Elliott Management" για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων χρημάτων, όταν οι Κινέζοι συνεργάτες του έκαναν πίσω.

Το κομουνιστικό κόμμα της Κίνας θα συγκαλέσει συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου, όπου θα ανακοινωθούν οι νέοι περιορισμοί στις επενδύσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Libero", ενδέχεται τα νέα μέτρα να σημαίνουν εντολή επιστροφής των χρημάτων στην Κίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους "ροσονέρι".

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Λι δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει στους Αμερικανούς τα 253.000.000 ευρώ (εκ των οποίων 180.000.000 ευρώ με τόκο 11,5%) που πρέπει να επιστρέψει τον επόμενο Οκτώβριο και ως εκ τούτου θα χάσει τον πλήρη ή μέρος του ελέγχου των μετοχών της Μίλαν, που θα καταλήξει στο "Elliott Management".

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ίντερ δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα, παρότι η δική της ιδιοκτήτρια εταιρία, η "Suning Group", είναι κι αυτή κινεζική.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αναβάθμιση της οικονομίας και στο βάθος χρέος

Σήμα εξόδου από το μνημόνιο, αλλά και ένδειξη πως θα δοθεί στη χώρα η ελάφρυνση χρέους δίνουν η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον Fitch, αλλά και τα θετικά σχόλια για το γεγονός στον γερμανικό Τύπο

Σκάνδαλο: Επιτέλους στέλνουμε καλό τραγούδι στη Eurovision

Όνειρο Γιάννα το τραγούδι σου, όνειρο.

Παγοαναρρίχηση: Αυτοί είναι οι πρώτοι Έλληνες που ανέβηκαν τους καταρράκτες Ερζερούμ

Οι πρώτοι Έλληνες που σκαρφάλωσαν στους παγωμένους καταρράκτες του Ερζουρούμ (Θεοδοσιούπολη) της Τουρκίας, κατάγονται από την πόλη της Κομοτηνής

Η πιο άσχημη πόλη της Ελλάδας

Βγάζουμε αγνή και ανόθευτη χολή απέναντι στις χειρότερες πόλεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24