ΜΙΛΑΝ

Η αδιανόητη απόκρουση του ρέκορντμαν Ντοναρούμα στο 92'

Η αδιανόητη απόκρουση του ρέκορντμαν Ντοναρούμα στο 92'
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, στο παιχνίδι που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στη Serie A, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις της καριέρας του, κρατώντας τη Νάπολι στο μηδέν (video).

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα γιόρτασε την 100ή συμμετοχή του στη Serie A με την καλύτερη απόκρουση της σεζόν και ίσως της καριέρας του, στο 0-0 με αντίπαλο τη Νάπολι στο Σαν Σίρο.

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην κατηγορία, σε ηλικία 19 ετών και 21 ημερών.

Ο άνθρωπος που θέλει να διαδεχθεί, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, παρότι άρχισε να αγωνίζεται από τα 17 του, έφτασε τις 100 συμμετοχές σε ηλικία 21 ετών και 100 ημερών το 1999, φορώντας τη φανέλα της Πάρμα.

Ο πορτιέρε των "ροσονέρι" ήταν από τους πρωταγωνιστές της εντός έδρας ισοπαλίας με τους διεκδικητές του τίτλου και μάλιστα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων πραγματοποίησε μία απίθανη επέμβαση.

Σε μία σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους κι έφτασε στον Αρκάντιους Μίλικ, που βρισκόταν έξω από τη μικρή περιοχή και αμαρκάριστος. Ο Πολωνός επιθετικός πλάσαρε με το αριστερό, όμως ο διεθνής Ιταλός πρόλαβε να πέσει σωστά και με τα χέρια του να αλλάξει ελάχιστα την τροχιά της μπάλας, αλλά αρκετά για να τη στείλει κόρνερ.

Ο Ντοναρούμα έτρεξε και το πανηγύρισε αμέσως, όπως έκανε και ο αρχηγός του, Λεονάρντο Μπονούτσι, από τα VIP όπου βρισκόταν, λόγω τιμωρίας.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ