ΜΙΛΑΝ

Φασόνε: "Η UEFA έχει αμφιβολίες για το μέλλον της Μίλαν"

Φασόνε: "Η UEFA έχει αμφιβολίες για το μέλλον της Μίλαν"
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν, Μάρκο Φασόνε, εξήγησε γιατί η UEFA απέρριψε τη συμφωνία με τον σύλλογο κι επέρριψε ευθύνες στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την πιθανή τιμωρία της.

Με μία μακροσκελή δήλωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Μάρκο Φασόνε, τοποθετήθηκε για την απόρριψη από το αρμόδιο τμήμα της UEFA συμφωνίας για το Financial Fair Play, που φέρνει τον σύλλογο προ σοβαρών κυρώσεων, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε αποβολή από το επόμενο Europa League.

Ο διοικητικός επικεφαλής υποστήριξε ότι παραπομπή στο Δικαστικό Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων, χωρίς να προσφερθεί μία συμφωνία πρώτα από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, είχε συμβεί στο παρελθόν μόνο με μία ρωσική ομάδα "όχι πραγματικά μεγάλη ομάδα".

Επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος απευθύνθηκε στην UEFA ζητώντας εθελοντική συμφωνία μόλις 15 ημέρες μετά από την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο το αίτημα των "ροσονέρι" απορρίφθηκε επειδή "η επιτροπή έκρινε απαραίτητο να δει εγγυητική επιστολή 165.000.000 ευρώ από την μητρική εταιρία. Σήμερα, δεν μας δόθηκε η συμφωνία επειδή, η μητρική εταιρία (και όχι ο σύλλογος) δεν έχει αναδιαρθρώσει ακόμα το χρέος με την 'Elliott' κι αυτό εγείρει αμφιβολίες για το πιθανό μέλλον του συλλόγου μετά από τον Οκτώβριο του 2018".

Ο Ιταλός παράγοντας πρόσθεσε ότι ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο η Μίλαν έχει προτείνει στην UEFA να μιλήσει με την αμερικανική "Elliott Management", η οποία "έχει εγγυηθεί γραπτώς τη συνέχεια του συλλόγου, ακόμα και στο χειρότερο σενάριο".

Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι στιγμής η ιδιοκτησία έχει τηρήσει όλε τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά πληρωμές και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δείχνοντας ακέραιο πρόσωπο.

"Είμαι απογοητευμένος, επειδή ως διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν, γνωρίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Υποβάλαμε πολύ λεπτομερές πλάνο και φάκελο, αλλά η UEFA έχει μερικές αμφιβολίες σχετικές με άλλα πράγματα. Από αύριο το πρωί, οι δικηγόροι μας θα αρχίσουν να αναλύουν την απόφαση, επειδή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παραπομπή στο Δικαστικό Τμήμα συνιστά σημαντική ζημιά, τουλάχιστον όσον αφορά στη φήμη του συλλόγου και γι' αυτό θα την εξετάσουμε με μεγάλη προσοχή".

Τέλος, ο Φασόνε επέρριψε ευθύνες στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπενθυμίζοντας ότι "η Μίλαν σήμερα πληρώνει για παραβιάσεις κανονισμών που σημειώθηκαν στην τριετία 2014-2017, όταν υπήρχε διαφορετική ιδιοκτησία, και αυτό έδωσε τη δυνατότητα να τιμωρηθεί με τις ίδιες ποινές που επιβλήθηκαν και σε άλλους συλλόγους που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση".

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ